După sărbători ardem caloriile

Este minunat faptul că s-a inventat sărbătorirea Revelionului și astfel ne-am oferit anual un prilej de bucurie colectivă și individuală! Deși timpul și viața pe pământ au un curs continuu fără condiționarea vreunui calendar sau ceas, ne place ca începutului fiecărui nou an calendaristic să-i dăm semnificația unor noi începuturi: ne stabilim cum dorim să ajungem, ce dorim să facem și cum vom realiza toate acestea.

Când și cum ne luăm angajamente ferme să ardem caloriile

Cu un bun motiv de petrecere mai mare sau mai restrânsă, ca o continuare fericită a săbătorilor de iarnă, în timp ce mâncăm într-una de la Crăciun până la Revelion, Bobotează și Sfântul Ion, ne facem planuri de viitor, ne setăm obiective, ne dăm termene limită, ne luăm angajamente ferme:

– să îmi cumpăr mașină, să îmi cumpăr o locuință, să îmi găsesc sau să îmi schimb locul de muncă, să muncesc în noul an pentru o sumă formată din 5-6 cifre, să economisesc o sumă formată din 4 cifre în fiecare trimestru, să citesc o carte pe săptămână în fiecare săptămână, să îmi continui studiile, să evit oamenii toxici, să țin la distanță prietenii falși, să îmi fac timp pentru mine, să nu mă enervez, să mă las de fumat, să dorm 7-8 ore în fiecare noapte, să beau mai multă apă, să mănânc sănătos, să fac sport, să slăbesc etc.

Entuziasmul și bucuria pe care le manifestăm de sărbători, precum și exaltarea cu care stabilim ce dorim să facem sau să ni se întâmple pozitiv în anul următor ne înlătură sau ne diminuează gândurile negative, iar starea care ne cuprinde o perioadă este foarte benefică pentru minte, pentru psihic.

Poate că unii dintre noi vom face toate acestea sau vom realiza numai o parte dintre planuri în anul următor, alții vom alege doar ce este mai ușor și ce ni se potrivește în funcție de circumstanțele și de persoanele întâlnite în noul an, unii poate vom începe câteva dintre aceste proiecte și le vom abandona văzând că necesită timp, voință, perseverență și efort.

Sursa foto: Decathon.ro
Sursa foto: Decathon.ro

Da, unii dintre noi în timp ce mâncăm cu poftă toate bunătățile pline de calorii și substanțe nocive pentru organism sau doar pentru siluetă pe o perioadă de două-trei săptămâni de sărbătorile de iarnă, ori poate o bună parte din anul care a trecut, ne luăm angajamente ferme că ”începând cu 1 ianuarie vreau să mănânc sănătos, să fac sport, să slăbesc”.

Excepțional angajament pe care, desigur, mi l-am luat și eu de mai multe ori în cursul anului, inclusiv în zilele de început de an. Nimic nu m-a împiedicat să fac asta și până acum, nimeni nu m-a forțat să mănânc atât de mult încât să mă îngraș, nimeni nu m-a reținut să fac mișcare și chiar sport în fiecare zi.

Autocritica nu folosește în toate cazurile, mai ales când ai câteva kilograme în plus, nu te mai încap hainele favorite, nu îți mai place corpul tău și cum se aranjează pe colăceii de grăsime noile ținute vestimentare, pentru că poate conduce la scăderea stimei de sine, a încrederii în propria persoană și la alte complicații. De aceea nu trebuie să folosim autocritica în privința aspectului nostru fizic, ci să ne acceptăm și să ne iubim așa cum suntem și să facem de acum încolo tot ceea ce ține de noi pentru a ajunge la silueta și la condiția fizică dorite.

Sursa foto: Decathon.ro

Primele 5 produse care m-ar putea ajuta să îmi îndeplinesc obiectivele sportive în perioada imediat următoare

Din astfel de motive privesc cu speranță și încredere la bicicleta statică din locuința noastră pe care am cumpărat-o din dorința de a înlătura sedentarismul sau mai exact efectele mâncatului dezorganizat și al statului zilnic ore în șir pe scaunul confortabil de la birou ca să citesc, să lucrez, să îmi fac activitățile de blogger și interesele în rețelele sociale.

Nu i-am acordat atenție prea mult timp și am utilizat-o doar în salturi, însă mi-am propus să fiu mai consecventă în ceea ce o privește. Este foarte comod să faci sport când ai o bicicletă în casă, o poți utiliza oricând, îți trebuie doar voință și minim 30 minute – o oră pe zi disponibile după care chiar nu mă simt obosită, ci plină de energie plăcută, mai ales după ce o folosesc în mai multe zile consecutive.

Tu ai o bicicletă oricând la dispoziție în locuință? Dacă încă nu ai, îți recomand din propria experiență să îți procuri una și nici nu trebuie să plătești o avere pentru ea mai ales dacă alegi să o cumperi din magazinul online decathlon.ro care este alături de noi dacă ne-am propus după sărbători să ardem caloriile. La fel ca și noi, Decathlon și-a propus să fie partenerul tuturor pentru realizarea planurilor sportive. Ai putea să vezi chiar și acum multitudinea de biciclete pe care le găsești pe site și să îți alegi una ca aceasta:

Decathlon.ro/p/bicicleta-de-apartament-eb-120/

Mizez pe bicicleta de apartament ca să mă ajute să ard caloriile în lupta mea cu kilogramele în plus și îți recomand să faci același lucru mai ales dacă, la fel ca și mine, deocamdată nu ai sau ți-ai pierdut disciplina de a merge într-o sală de fitness. Sigur că nu va fi suficient, însă este un bun început care împreună cu urcatul și coborâtul scărilor de mai multe ori pe zi până la etajul trei al blocului în care locuim, împreună cu mersul pe jos minim 30 de minute sau chiar o oră pe zi în ritm alert în aer liber cu siguranță vor contribui la redobândirea siluetei mult visate.

Un aliat pe care l-am lăsat să se prăfuiască este coarda pe care o recomand pentru energia și veselia pe care o produce, săritul corzii fiind gimnastică atât pentru corp cât și pentru minte, precum și un extensor ca cel pe care de asemenea îl am și mi-am propus să îl folosesc frecvent, dar în magazinul online vei găsi mult mai multe produse dintre care să îți alegi ceea ce consideri că și se potrivește din selecția de aici prin care Decathlon ne ghidează pentru ca eforturile noastre chiar să conducă la arderea caloriilor.

În ceea ce privește echipamentul sigur că am două perechi nu foarte vechi de adidași și felurit echipament sportiv pentru că avem privilegiul de a avea și magazin fizic Decathlon în orașul nostru, însă pentru proiecte în noul an propun ținute noi ca să ne stimulăm entuziasmul:

Decathlon.ro/p/tricou-fitness-bumbac-negru-dama/
Decathlon.ro/p/incaltaminte-fitness-cardio-500-fara-sireturi-dama/
Decathlon.ro/p/colanti-fitness-fara-cusaturi-dama/

Dintre toate produsele pe care le-aș cumpăra online din această campanie inițiată de Decathlon, ceea ce însă mi-am dorit cel mai mult în afară de un set de gantere și mi-am propus de multe ori, însă nu mi-am cumpărat niciodată deși are un preț accesibil și poate te interesează și pe tine este o minge de fitness ca aceasta:

Decathlon.ro/p/minge-fitness-gym-ball-marimea-3-75-cm/

Tu ți-ai propus să arzi caloriile în acest an?

Fotografiile de mai sus ilustrează care ar fi primele 5 produse care m-ar putea ajuta să îmi îndeplinesc obiectivele sportive în perioada imediat următoare. Poate că și tu ți-ai stabilit ca obiective pentru acest an să îți mărești condiția fizică și rezistența organismului, poate chiar să arzi caloriile și să scapi de eventuale kilograme în plus, dar ți-ai făcut o listă cu primele 5 produse care te pot ajuta să îți îndeplinești obiectivele sportive?

Dacă lista încă nu este definitivată fă o vizită în magazinul online decathlon.ro ca să te inspiri, să le iei acasă și să îți realizezi promisiunile de la începutul anului, pentru că eu exact asta voi face: cumpărături online produse sport și, desigur, cât mai mult sport. După ce te bucuri de produse să nu uiți să ne împărtășești într-un comentariu cu fotografii referitoare la obiectele sportive pe care ți le-ai cumpărat și le folosești ca să îți ardă caloriile.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s