Aniversare – promotieonline.com la împlinirea unui an de activitate

Acest site cu blog și domeniu propriu a împlinit un an de activitate. Încă nu este cel mai important de pe internet, cel mai bun, cel mai frumos, încă nu atrage cel mai mare număr de vizitatori, însă eu sunt mândră de el și sunt fericită că îl am. La mulți ani, promotieonline.com!

Am pornit de la zero acum un an: zero cunoștințe în domeniu, zero experiență, zero viziune, multe vise și dorințe, iar până în prezent s-a dezvoltat așa cum se poate observa și sunt mândră de el. Încă nu a devenit ceea ce îmi doresc, dar e în formare, în continuă transformare, iar eu lucrez la asta. E copilul meu de suflet și vom crește împreună pentru a ne dezvolta așa cum le place partenerilor, vizitatorilor și mai ales lui Google.

În urmă cu un an i-am ales o denumire, un obiect de activitate general și o temă pe care am personalizat-o și am început să umplu paginile albe așa cum m-am priceput, învățând din mers marketing afiliat și redactare articole pe blog. Acum avem un an experiență și câteva rezultate bune obținute împreună.

Le mulțumesc tuturor celor care în acest an au fost alături de noi și ne-au inclus în proiectele lor deși nu aveam experiență, ci doar potențial, vise și voință!

Ce aș putea spune din ceea ce nu s-a mai spus? Site-ul meu cu blog este prietenul meu, refugiul meu, terapeutul meu, locul meu de muncă, timpul meu liber, locul unde revin cu plăcere și petrec ore minunate, este cea mai frumoasă activitate profesională pe care am desfășurat-o până în prezent în cursul vieții mele.

Îmi pare rău pentru faptul că nu am știut de mult timp că orice persoană poate avea site-uri și bloguri întrucât aș fi început de mult timp această activitate, însă se spune că niciodată nu este prea târziu pentru începerea unei noi activități. Cred că este mai mult pasiune și plăcere, decât muncă pentru că nu mă obosește ci, dimpotrivă, nici nu îmi dau seama când trece timpul și aș face asta mereu.

Mai avem mult de lucru pentru a arăta perfect, atât în ceea ce privește aspectul, cât și în ceea ce privește conținutul, însă mă declar mulțumită de realizarea mea și încă mai lucrez la ea. În societate a lucra pe internet la propriul site cu blog nu este perceput întotdeauna ca un loc de muncă cu normă întreagă și multe ore suplimentare, ci încă echivalează cu a pierde timpul pe internet.

Încă nu îmi aduce venituri mari, însă mie mi se pare cel mai frumos loc de muncă pe care l-am avut vreodată la care nu aș vrea să renunț. Acum mai am și alte site-uri cu bloguri și de aceea timpul pe care îl pot aloca fiecăruia este limitat. Am diversificat activitatea, astfel încât fiecare este prezent în rețelele de socializare, iar asta consumă și mai mult timp.

Diferența față de acum un an este că știu ce am de făcut, nu mai bâjbâi când vreau să urc ceva pe site sau să scriu și să public un articol pe blog ilustrat cu imagini, video sau html. Deși par operațiuni banale, pentru mine este important faptul că le-am învățat pentru că habar nu aveam ce sunt acestea și cum se procedează. Am vrut să învăț, am alocat timp acestei activități și sunt mulțumită de rezultate.

Sunt acestea cele mai bune rezultate care s-ar fi putut obține? Sigur că nu, dar sunt rezultatele unui novice și de aceea sunt importante. Am manifestat curaj și perseverență și ne-am înscris în concursuri de blogging creativ organizate pe internet la care am obținut și câteva premii, deci suntem pe drumul cel bun eu cu blogul meu, fiind o echipă pe care mizez.

Premiile, voucherele, produsele, veniturile sunt urmărite în subsidiar de orice blogger care vrea performanțe, importante fiind creația pe blog, SEO și creșterea notorietății. Totuși premiile sunt urmărite pentru a ne asigura că producem calitate, nu doar cantitate în articolele noastre.

Participarea la concursuri a fost o idee foarte bună pentru a afla ce urmărește un sponsor într-un articol, pentru a dobândi disciplinarea, calitatea și frecvența postărilor, pentru a observa că există și alte persoane cu preocupări identice sau similare, pentru competiție și adrenalină.

Văzând rezultatele în premii și clasamente m-am bucurat, însă le observ mai mult acum când scriu un articol pe care îl corectez și îl retușez de multe ori înainte de a-l publica și uneori și după aceea. Concursurile, brief-urile, notele m-au făcut să fiu mai atentă la scris și pentru asta sunt, în primul rând, recunoscătoare organizatorilor.

Am atins un nivel de perfecțiune în această activitate? Sigur că nu, însă caut să îmi îmbunătățesc tot mai mult aspectul site-ului, stilul de scris, rezultatele. Nu aveam în vedere aceste aspecte în urmă cu un an, deci noile preocupări reprezintă un progres.

Îmi doresc să dezvolt mai mult site-ul promotieonline.com în anul următor, să înregistrăm progrese privind calitatea și audiența, îmi doresc noi succese pentru echipa noastră: eu și site-ul cu blogul meu și lucrez la ele în fiecare zi. Le vom obține? Internetul e atât de vast, iar numărul site-urilor și blogurilor e imens, deci probabilitatea este foarte mică, însă însemnă că am o viziune și un scop și rezoluții optimiste pentru anul următor, ceea ce în urmă cu un an nu știam să am.

Dacă dorești să faci o activitate pentru tine, dacă dorești să aloci o parte din timpul pe care îl petreci oricum pe internet, dacă dorești un loc de refugiu pentru a scăpa de monștrii tăi care te urmăresc în minte sau în viața cotidiană, fă-ți un blog, sau un site cu blog, iar timpul tău liber va fi alocat acestuia și va fi petrecut mult mai frumos și util.

Dacă ai multe de spus dar nu ești ascultat, sau dacă nu ai cu cine să vorbești, scrie pe blog lucruri de bine în care crezi pentru că internetul nu te va respinge și vei fi răsplătit dacă produci calitate pentru că există mijloace de monetizare a acestei activități. Nu te vei îmbogăți și nu vei da lovituri financiare din prima zi, însă e o șansă bună să nu mori de foame din scris pe blog.

Caută pe internet cuvântul blog și vei obține nenumărate rezultate care vor constitui tot atâtea exemple de ceea ce ai putea face pe propriul blog, gândește-te la ceva ceea ce ție îți place să faci și despre care ai putea scrie pe blog și nu sta mult să plănuiești, ci acționează, iar restul va veni de la sine pe parcurs.

Dacă eu sunt încântată de faptul că mi-am petrecut un an pe site și pe blog și sărbătoresc cu bucurie aniversarea unui an de activitate pe site-ul promotieonline.com înseamnă că eu cred că un lucru bun mi s-a întâmplat când am luat această decizie, am pus-o în practică, i-am alocat resurse și am dezvoltat-o.

De aceea, acum, la împlinirea unui an de activitate, îmi doresc mulți ani frumoși cu multe succese împreună, dragul meu site cu blog promotieonline.com și voi lucra constant la asta, iar, dacă nu vom reuși prea multe împreună, eu tot sunt fericită pentru parcursul nostru și pentru ceea ce am devenit lucrând la dezvoltarea noastră pe internet. La mulți ani!

Sursa fotografiilor: Pixabay.com

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s