De ce sunt echipamentele de protecție simbolul grijii față de pacienți și angajați

Câtă deschidere manifești în a extrage învățăminte atunci când privești retrospectiv la pățaniile noastre din timpul pandemiei? Poate că ai ajuns la niște concluzii personale privind mijloacele care puteau face diferența dintre supraviețuitori și victime. Poate că deja ai învățat niște trucuri sau ai făcut cunoștință cu niște materiale de protecție sanitară apte să ne protejeze în orice altă împrejurare similară. Despre acestea te invit să povestim în acest blog post:

  1. Când am conștientizat necesitatea echipamentelor de protecție din domeniul medical
    1. Pandemia naște teama de boală și moarte
    2. Vaccinarea fără convingere și fără certitudini
    3. Microciparea și conspirațiile mondiale
  2. Rolul major al banalelor consumabile medicale
  3. De ce sunt echipamentele de protecție simbolul grijii față de pacienți și angajați

Când am conștientizat necesitatea echipamentelor de protecție din domeniul medical

Gândește-te la momentele în care ai luat contact sau chiar ai utilizat consumabile medicale, consumabile hârtie, botoși, bonete, covorașe antibacteriene, role cearceaf, halate unică folosință, pijamale unică folosință, măști și mănuși chirurgicale, seringi cu acele lor, fașe, pansamente și altele asemenea. Ce îți inspiră echipamentele de protecție din domeniul medical?

Poate că tu sau o persoană dragă ați avut nevoie de îngrijiri medicale, poate că le-ați folosit și le-ați aruncat în condiții de siguranță, fără să vă gândiți prea mult la rolul lor. Probabil că ați uitat imediat după utilizare faptul că, în domeniul medical, acestea constituie o barieră antimicrobiană pentru pacienți, personal, vizitatori, clienți și angajați. 

S-ar putea să nici nu fi conștientizat faptul că tocmai datorită echipamentului de protecție medical nu ați fost expuși unui risc de contaminare cu microorganisme și/sau cu o posibilă expunere la diferite substanțe periculoase.

Rememorând clipe de groază din trecutul nostru nu foarte îndepărtat, care este perspectiva ta asupra materialelor consumabile medicale de protecție și de igienă, ca simbol al grijii față de pacienți și angajați?

Pandemia naște teama de boală și moarte

Undeva, ascunse în memoria colectivă, stau teama de boală și moarte inspirată de pandemia de SARS-CoV2, teroarea psihică indusă de restricțiile autorităților, cu metode care mai de care mai terifiante și stresante pentru populația supraviețuitoare. Aveam convingerea fermă că habar n-aveau ce să facă, dar totuși autoritățile făceau fiecare câte ceva spre binele nostru și mai aveau și tăria necesară să iasă cu voci grave și ferme la declarații publice.

Încă nu am putut uita faptul că, din ordinele lor, bolnavii infectați au fost plimbați cu izoleta, că pacienții stăteau izolați și uneori încuiați în saloane, iar aparținătorii nu aveau voie să intre în spitale ca să își viziteze membrii familiilor care mureau pe capete, cine știe în ce condiții și chinuri și, mai ales, din ce cauze. Încă nu am uitat faptul că pe morți îi livrau în saci negri și sicrie închise cu impunerea înhumărilor rapide, că nici tradițiile nu au fost respectate pentru sufletele bietelor victime și pentru liniștirea rudelor supraviețuitoare.

Ca și când n-ar fi fost suficient faptul că eram închiși în locuințe cu restricții de circulație, mai vedeam de mai multe ori pe zi astfel de știri la televizor, vedeam zilnic autoritățile cu comunicate publice pe niște voci de situații de urgență ce nu linișteau, ci panicau, precum și cadrele medicale îmbrăcate în costume de protecție ca cele de cosmonauți. Este o mare minune faptul că mai suntem zdraveni la cap, sau cel puțin așa avem noi impresia, pentru că ne descurcăm singuri cu activitățile necesare pentru traiul zilnic.

Am trăit vremuri macabre, deși de-a lungul timpului am fost informați periodic, cu mare fanfaronadă, despre faptul că omenirea a atins cel mai înalt grad de civilizație și dezvoltare din toate timpurile până în prezent. Cu toate aceste ținte considerate atinse, o pandemie ne-a ținut în loc niște ani fără ca boala să fie complet eradicată, niște războaie și conflicte au tot izbucnit în diferite locuri de pe glob și durează de niște ani, amenințând cu apocalipsa pentru motive puerile.

Vaccinarea fără convingere și fără certitudini

În familia mea am decis atunci să ne vaccinăm de trei ori cu vaccinurile Pfeizer, fără convingere și fără certitudini pe care nu le-am dobândit nici până în prezent. E cam greu să dobândesc încredere într-o poțiune care odată administrată nu proteja de boală și moarte, dovadă fiind numărul mare de reinfectați prezentat la știri și în mediul online.

Avem însă un mare grad de conformare la ceea ce ne impun sau doar ne recomandă autoritățile, iar tratamentele medicale nu le resping chiar dacă nu sunt de acord cu ele. Atunci când am dubii solicit și o altă opinie medicală, însă în pandemie de la cine să fi solicitat păreri competente despre un virus necunoscut și un vaccin nou cu ARN mesager despre care majoritatea nu mai auziseră?

Mi-am zis cu curaj și hotărâre că aceștia sunt specialiștii noștri la un moment dat și că trebuie să mergem pe mâna lor chiar dacă nu sunt siguri pe ceea ce fac, chiar dacă greșesc. Pentru mine a fost suficient să văd în cele trei dăți faptul că acele cadre medicale care mi-au administrat dozele de vaccin lucrau într-o locație curată ce nu prezenta dubii de potențială contaminare. Asistentele medicale purtau halate de protecție, măști și mănuși, acele și seringile erau de unică folosință.

De asemenea m-a liniștit și faptul că partea de documentație era separată de actul medical, că persoane diferite se ocupau de aceste atribuții medicale și de eliberare a certificatelor de vaccinare, dar cu aceleași metode de protecție în dotare. La intrare și la ieșire din locație, prin culoar cu un singur sens, dezinfectantul gratuit și covorașele antibacteriene mi-au consolidat încrederea în faptul că nu mi-am făcut mai mult rău decât bine expunându-mă într-un spațiu public pentru vaccinare în pandemie.

Microciparea și conspirațiile mondiale

Nicio clipă nu am crezut în bazaconiile cu implantarea unui cip odată cu injectarea vaccinului. Am văzut personal faptul că a fost extras 1/5 lichid din sticluță printr-o procedură care excludea extragerea unui cip din cinci cu un simplu ac de seringă steril. Câtă lipsă de cunoștințe minimale să existe pentru a forma cuiva convingerea că într-un mediu lichid dintr-o sticluță coexistă cinci cipuri electronice și că cineva poate nimeri fix unul în ac, fix pe cel al meu?

Am un fel pragmatic de a vedea lucrurile, care nu mi-a permis vreo clipă să cred că magnații lumii ar putea fi interesați vreodată de ceea ce avem noi, muritori de rând, în creiere. M-a convins imediat gândul că o îngrijorător de mare parte a populației globului este mediocră și submediocră, ori vaccinurile nu erau destinate strict savanților, ci tuturor. De aceea, aș putea crede că le suntem complet indiferenți acestor magnați, atât timp cât nu le apărem în preajmă ca să îi deranjăm.

Totuși, nici în conspirații mondiale nu am crezut, pentru că nu am avut semnale că i-am deranjat în vreun fel, sau prea mult, cu existențele noastre mizere. Ni se pare nouă, fiecare în mediul lui de viață, că suntem importanți și că prin activitățile noastre facem diferența, însă nu credeam că am fost nici unii atât de importanți încât niște ștabi ai omenirii să se teamă de noi și să le stârnim o conspirație mondială cu care să ne ucidă în masă.

Dintotdeauna bogătașii și mai marii populațiilor au avut nevoie de plebe ca să le muncească, să le facă toate treburile pentru o simbrie pe care apoi să o cheltuiască tot la ei, cumpărându-le produsele și serviciile, plătindu-le biruri, chirii, impozite și taxe. În esență cam asta am făcut noi pe planetă, însă nu am avut timp să înțelegem, fiind prea ocupați cu problemele de viață și cu munca pentru a ne câștiga existențele și pentru a strânge averi mai mari decât avem nevoie, pe care oricum nu le putem stăpâni decât vremelnic pe aici.

Vestea bună este că, orice am fi făcut noi, muritorii de rând, din rolurile noastre private și publice, nu am crezut că puteam deranja atât de mult astfel încât să stârnim conspirații mondiale și microcipare. Nimeni nu ne băga în seamă atât de mult, ci doar așa își imaginau unii dintre noi din prea mult timp liber stând închiși în case, de prea mult stres, de prea multă frică, de prea multe lipsuri, din alte motive.

Rolul major al banalelor consumabile medicale

După niște ani de privațiuni, restricții de tot felul, teroare psihică și temere de boală și de moarte, am aflat faptul că banala mască chirurgicală cu 50 bani, banalele mănuși chirurgicale cu 50 bani, dezinfectanții ceva mai scumpi și săpunul cu 3-5 lei ne protejau suficient de mult de virusul ucigaș care nu plutea prin aer, ci avea nevoie de un purtător uman.

Am conștientizat atunci faptul că toate consumabile medicale de unică folosință erau apte să oprească transmiterea virusului, fiind suficient să le utilizăm.

Cunoscând acum acest detaliu minor, la îndemâna tuturor, și vizualizând filmările disperării din pandemie, am putea crede că unii ori nu erau specialiști, ori nu erau sănătoși la cap, ori erau de rea credință atunci. Mai mulți factori au concurat la uciderea în masă a milioane de oameni fără ca nimeni să fi răspuns penal și material pentru tot ceea ce ni s-a întâmplat și deocamdată nimeni nu dă semne că se va întâmpla vreodată.

Soluțiile erau atât de simple, însă ne-am lăsat induși în eroare pentru că nu dispuneam de toate informațiile și pentru că probabil nu mai puteam să gândim la capacitate în situația de criză. În condiții normale de viață, nu cunoșteam noi faptul că existau și înainte de pandemie echipamente de protecție în domeniul medical?

Nu mai știa chiar nimeni faptul că dintotdeauna cadrele medicale sunt protejate în profesiile lor de măști chirurgicale, săpunuri, dezinfectanți, mănuși chirurgicale, halate de protecție, botoși, bonete? Nu bănuia chiar nimeni faptul că chirurgii nu devin senili sau că nu își îmbolnăvesc sistemele respiratorii datorită purtării măștilor chirurgicale pe toată durata carierelor profesionale?

Sigur că da, însă unii au avut interes la începutul pandemiei să nu ne dezvăluie importanța lor în stoparea răspândirii virusului ucigaș, pentru ca mai apoi să le exacerbeze prețurile, profitând de disperarea noastră colectivă. Alții poate că au avut interese să cheltuiască bugetele naționale, canalizându-le spre câțiva norocoși ai sorții, profitând de nenorocirea care se abătuse asupra noastră.

Ce mai conta cinismul producătorilor ce majoraseră exagerat prețurile echipamentelor de protecție medicale, ale dezinfectanților și ale altor produse medicale necesare pe durata pandemiei? Eram într-o continuă luptă de supraviețuire cu un dușman invizibil denumit Covid19, cu disperarea indusă de autorități, cu fricile de boală și de moarte, până și cu noi înșine sau cu toți cei ce ne opreau din drum ca să schimbăm binețe.

Am plătit atât cât au cerut și am plăti și acum oricât pentru viață și sănătate, iar niște deștepți au profitat și vor profita ori de câte ori vor putea de slăbiciunile noastre. Vestea bună este că prețurile au revenit la un nivel la care ne putem permite consumabile medicale ori de câte ori avem nevoie.

Vestea și mai bună este faptul că noi știm acum cât de importante sunt în caz de nevoie și că le vom utiliza cu încredere și în viitor, atât acasă, cât și în multe dintre mediile pe care le frecventăm: în domeniul medical pentru sănătate umană și veterinară, în industria de frumusețe, în industria de sănătate alimentară.

Am dobândit o experiență de viață de care ne-am fi putut lipsi cu bucurie și pe care ne dorim să nu o mai trăim vreodată. Mulți dintre noi am ascuns-o undeva într-un colțișor de minte pe care nu îl vizităm prea des ca să ne protejăm de rememorarea acelor ani de groază generalizată. Atunci când suntem cât se poate de sănătoși, iar cursul vieții pare cât se poate de firesc, nu ne gândim la faptul că, într-o bună zi, vom avea din nou nevoie de servicii medicale.

Este în legea firii ca, pe măsură ce înaintăm în vârstă, contactele cu mediul medical să sporească. Ideale sunt nutriția, mișcarea și hidratarea corespunzătoare, controalele medicale periodice. Uneori, chiar și cu astfel de stil de viață sănătos și cu luarea mijloacelor de prevenție necesare, organismul uman tot mai cedează puțin câte puțin.

De ce sunt echipamentele de protecție simbolul grijii față de pacienți și angajați

Am învins pandemia de Covid19, dar boala încă nu a fost eradicată? Nu sună bine deloc, deci consumabilele medicale pentru protecție vor fi utile nu doar cadrelor medicale, pacienților obișnuiți și aparținătorilor care îi vizitează, ci și cetățenilor aparent sănătoși. Ne-au fost și ne vor fi utile pe tot parcursul vieților, atât pentru prevenție, cât și pentru evitarea răspândirii în caz de contaminare.

Pentru oricare astfel de situație e necesar să știm din timp care sunt opțiunile și unde găsim consumabile medicale atunci când vom avea nevoie de ele. Nu degeaba instituții din sectorul public ca: spitale, primării, centre de educație, centre sportive, servicii de ambulanță, dar și unități din domeniul medical privat s-au aprovizionat și o vor face în mod constant de la Adar Unic Solutions SRL, din magazinul online Medicale-Shop.ro.

Simți că ai o sănătate perfectă și crezi că ție nu ți s-ar putea întâmpla o îmbolnăvire sau chiar o spitalizare? Este minunat să te afli în permanență cu moralul ridicat, să privești viața cu optimism. Totuși, consumabilele medicale nu sunt folosite doar în domeniul sanitar. Vei întâlni echipamente de protecție și în saloane spa, centre de înfrumusețare, cabinete de medicină umană sau veterinară, în domeniul industriei alimentare.

Împrietenește-te cu ele pentru că nu trebuie să îți inspire boală și să îți dea fiori, ci trebuie să le percem doar ca o protecție pentru sănătate și viață. Ceea ce pentru unii înseamnă echipament de protecție, pentru tine poate însemna o alternativă la pijama, sau mănuși de protecție pentru aplicat oja la pedichiură ca să nu îți strici manichiura, de exemplu.

Echipamentele de protecție reprezintă simbolul grijii față de pacienți și angajați, însă totodată sunt mijloace de protecție individuală în diferite domenii de activitate. De aceea Medicale Shop colaborează și cu numeroase societăți private: clinici, centre medicale, laboratoare și ambulanțe, saloane de înfrumusețare, ONG-uri etc.

Adar Unic Solutions SRL, proprietarul Medicale-Shop.ro, este importator și distribuitor de consumabile medicale de înaltă calitate, cu o experiență de peste 20 ani în domeniu. Site-ul său este dedicat exclusiv pentru comenzi lansate de companii și instituții, în domeniul public participând la proceduri de achiziții publice prin intermediul SEAP/SICAP.

Vizitează magazinul online Medicale-Shop.ro ca să afli detalii despre echipamentele de protecție pe care le comercializează și despre utilitatea fiecăruia. Astfel, vei înțelege cu ușurință de ce sunt echipamentele de protecție simbolul grijii față de pacienți și angajați. Informează-te ca să poți să ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale!

Sursa articolului: Adar Unic Solutions SRL – Medicale-shop.ro

Sursa fotografiilor: Adar Unic Solutions SRL – Medicale-shop.ro

Nota: Articolul a fost scris pentru proba nr. 5 din cadrul celei de-a 28-a ediții a competiției de blogging creativ organizată de SuperBlog, cu tema ”Echipamentele de protecție – simbolul grijii față de pacienți și angajați” propusă de sponsorul Adar Unic Solutions SRL – Medicale-shop.ro.