Competițiile SuperBlog formează scrisul, disciplina, conexiunea

Cuprins:

  1. Impresii despre Spring SuperBlog 2023
  2. SuperBlog formează scrisul, disciplina, conexiunea
  3. Longevitatea competițiilor SuperBlog

Impresii despre Spring SuperBlog 2023

Spring Superblog 2023 s-a încheiat lăsându-mi o impresie frumoasă, de activitate competițională finalizată, de lucru dus la bun sfârșit, dar și de părere de rău pentru că parcă a trecut prea repede. Voiam să fiu perseverentă, însă nu știam că și sunt într-o astfel de măsură încât să finalizez patru astfel de competiții consecutive, să particip la toate probele în cadrul fiecăreia.

Sigur că nici de această dată, la fel ca de obicei, nu m-am împăcat cu storytelling-ul, care chiar nu este domeniul specializării mele. Poveștile pe care le scriu încă nu au devenit captivante pentru jurați și încă mai lucrez la asta. Dacă în perioada următoare voi găsi să citesc cărți bune de beletristică și să ascult cât mai multe audiobook-uri probabil că muza mea se va ivi mai des și va sta din ce în ce mai mult cu mine.

Chiar dacă în timpul concursurilor a trebuit să scriu pentru și despre diferiți sponsori, nu mi s-a părut greu să trec de la un subiect la altul, de la un domeniu de activitate la altul. Cu cât sunt mai mulți sponsori, cu cât probele sunt mai dificile, cu atât competiția devine mai atractivă, mai interesantă, mai provocatoare.

Pentru mine reprezintă o realitate faptul că această competiție SuperBlog formează scrisul, disciplina, conexiunea pentru și dintre bloggeri. Mi-a marcat ultimii doi ani din viață atât de frumos, încât rămân la ideea mea că ar trebui să se întindă acest concurs pe tot parcursul anului, cu câte un articol la intervale cuprinse între o săptămână și două săptămâni.

În acest mod am fi în conexiune permanentă cu bloggeri care au aceleași preocupări ca și fiecare dintre noi, am avea subiecte de scris mereu, am avea o țintă și un țel de a da tot ce e mai bun în scrierile noastre. Poate că nu ne-ar rămâne timp suficient pentru celelalte proiecte în care suntem implicați, însă SuperBlog ne-a obișnuit deja să lucrăm contra cronometru, cu termene scurte de predare a articolelor.

Totuși, la Spring SuperBlog 2023 m-am simțit pentru prima dată relaxată pe tot parcursul concursului de blogging creativ pentru că s-a mărit distanța dintre probe cu o zi. A contat foarte mult această zi în plus pentru că nu am mai avut motive de stres, ci am scris de plăcere. Documentarea pentru articolele înscrise în concurs a avut de câștigat și poate că am livrat blog post-uri ceva mai bine concepute și redactate.

Deși am participat cu plăcere și din convingere la competițiile SuperBlog anterioare, îmi era foarte greu să scriu ceva de bună calitate sau inspirat la viteza de predare de trei articole pe săptămână. Probabil nu pot să gândesc și să creez cu această viteză, relaxarea dintre probe cu o zi primind-o ca pe o idee genială a organizatorilor.

Din păcate am fost atât de relaxată încât, deși am avut punctaje onorabile, m-am situat pe locul 16 în clasamentul final. Important este faptul că am obținut calitatea de finalist al competiției SuperBlog, că nu am abandonat concursul pe parcurs. Poate că lipsa adrenalinei și stresului mi-au dăunat, poate că nu m-am concentrat suficient, sau poate că pur și simplu nu am avut inspirație ca să concep poveștile de succes care să îmi aducă premiile competiției.

Tot ce contează este faptul că am fost acolo unde m-am simțit foarte bine, cu oameni care au aceleași preocupări ca și mine, motiv pentru care invit mereu orice blogger să ni se alăture. Îmi plac atât de mult aceste competiții SuperBlog, încât ți-aș sugera să îți creezi un blog și numai în acest scop: pentru participarea la concursuri de blogging creativ.

Premiul pentru calitatea de finalist și de SuperBlogger a constat în două zile plătite la mare la Hotel Opal din stațiunea Cap Aurora, cu mic dejun inclus și facilitate de 50 % din preț pentru însoțitor, la alegere, în perioada 1-16 iunie 2023. Bineînțeles că nu mi-am convins soțul nici de această dată să mergem la mare la începutul sezonului estival ba că e rece apa, ba că sunt ploi, ba că e timpul scurt etc.

Argumentele de ordin material ale soțului au câștigat, ca de obicei, în fața argumentelor mele de a cunoaște și de a petrece timp cu superbloggerii din cadrul competiției. Pentru mine ar fi fost foarte important să îi întâlnesc, să discutăm despre activitatea care ne pasionează atât de mult. Sper că vor mai fi ocazii în viitor în care competițiile și galele SuperBlog să ne reunească și să stabilească conexiuni între noi.

SuperBlog formează scrisul, disciplina, conexiunea

Vor mai fi competiții, vor mai fi premii puse la bătaie și poate că voi câștiga ceva din nou. Între timp am primit o diplomă cu titlul de SuperBlogger pe care am adăugat-o la colecție. Voi mai participa în viitor? Sigur că da, de abia aștept lansarea următoarei competiții din toamnă și adrenalina din jurul următoarelor concursuri.

Poate că pentru tine sau pentru alții nu reprezintă mare lucru, însă pentru mine este foarte importantă direcția dată de competițiile SuperBlog ca să îmi mențin creierul activ și productiv în sens pozitiv, ca să îmi mențin blogurile active, ordonate, cu subiecte interesante și de actualitate. Am pus laolaltă toate articolele pe care le-am produs în cadrul celor patru competiții pe acest link https://promotieonline.com/tag/superblog/ unde deja se observă progresul odată cu fiecare competiție la care am participat.

Aceste concursuri de blogging creativ reprezintă o activitate frumoasă din care ai numai de câștigat chiar și atunci când nu primești nici unul dintre premiile competiției. Disciplina de a scrie și de a publica frecvent pe blog nu se formează stând și așteptând să vină inspirația și pofta de scris. Practica și perseverența sunt două dintre atuurile formării acestui obicei.

Conexiunile cu ceilalți bloggeri se formează mai lent stând acasă și citindu-le blogurile fără să îi întâlnești niciodată. Participarea la competițiile SuperBlog le formează mult mai repede și mai ușor decât ai reuși în mod individual.

Sponsorii sunt identificați de către organizatori, astfel încât nu trebuie să faci nici un efort în acest sens. Unii dintre aceștia, cei mai așteptați de către bloggeri, oferă produse spre testare, cărți de citit, zile de vacanță gratuite și alte asemenea bonusuri în afara premiilor puse în joc. De aici pot rezulta colaborări viitoare pe care mai greu le-am putea accesa în mod individual.

Reprezintă un câștig simplul fapt că blogul va arăta mai atractiv, scrisul mai atent și mai inspirat, aspectul articolelor mai îngrijit, iar conținutul mai corect și mai documentat. Toate acestea, plus multe avantaje necesare în blogging, se dobândesc din experiențele competiționale și din comunitatea SuperBlog mai repede decât ai face-o singur cu subiectivismul inerent oricărei ființe.

Longevitatea competițiilor SuperBlog

Începând cu anul 2008 Competiția SuperBlog a rămas cea mai longevivă și antrenantă competiție din blogosfera românească și singura de acest fel. ”Proiectul are drept obiectiv să descopere și să susțină noile talente ale blogosferei, precum și să faciliteze colaborările dintre aceasta și mediul de afaceri.” Mai multe informații despre SuperBlog poți să descoperi pe site-ul competiției, super-blog.eu.

Competiţia a ajuns la 26 de ediţii, desfășurându-se anual în perioada 2008-2012 și bianual începând din 2013, cu o ediție primăvara și una toamna. S-au înregistrat în total circa 3100 de participanți, peste 500 de probe, susținute de peste 150 de sponsori, și peste 41.000 de articole scrise. Pe măsură ce se întrec în condei pe diverse teme, bloggerii învață aspecte legate de content marketing & SEO, câștigă premii, clădesc parteneriate și prietenii.”

Alătură-te și tu următoarelor competiții SuperBlog în calitate de sponsor sau blogger și convinge-te că merită să stabilești conexiuni cu persoanele care activează în această branșă. Te așteptăm în toamna următoare ca să te impresionăm cu descrieri și povești pe care nu le cunoști nici măcar tu despre brandul tău, sau să concurezi împreună cu noi, după caz.