RCA-Asigurarea auto

Ai încheiat polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto RCA pentru mașină? Dar cu care societate de asigurări să închei cea mai avantajoasă poliță RCA pentru tine și pentru mașina ta? Online e mereu deschis!

Ideal ar fi ca din confortul casei tale, de la biroul unde lucrezi sau de oriunde ai o conexiune la internet și un terminal conectat la internet să poți consulta ofertele tuturor asiguratorilor de pe piața asigurărilor auto, să îți faci unul sau mai multe calcule online, să iei o decizie cu care asigurator dorești să închei polița de asigurare RCA, să completezi formularul online și să închei polița de asigurare online pe care în câteva secunde să o primești online și apoi să o primești la domiciliu prin curier.

Da, toate acestea sunt posibile cu doar câteva clicuri pentru că noi ne-am gândit cum să îți fie cel mai ușor să închei o poliță de asigurare atât de necesară și am ales colaborarea cu ottobroker.ro care lucrează în parteneriat cu cele 9 societăți de asigurări din țară care asigură RCA și colaborarea cu pint.ro rca-ieftin.ro care de asemenea te va surprinde cu ofertele variate de la mai multe societăți de asigurare.

I. Oferta ottobroker.ro pentru asigurarea RCA este formată din 9 oferte ale celor 9 parteneri cu care îți poți încheia asigurarea la alegere chiar acum pentru că are colaborări cu cele mai bune companii de asigurări de pe piață, pentru ca tu să ai acces la o ofertă largă de polițe și să decizi care răspunde cel mai bine cerințelor tale: Asirom, Alianz Țiriac, Generali, Grupama, Uniqa, Omniasig, CertAsig, Euroins, City Insurance, Ergo, Grawe România, Gothaer.

ottobroker.ro

Cu un clic aici vei afla ofertele de asigurari RCA ale tuturor asiguratorilor parteneri de pe piață, pentru a fi în deplină cunoștință de cauză. Abia după ce afli care sunt soluțiile disponibile poți alege cea mai bună variantă, în funcție de nevoile tale și ale mașinii pe care o deții. Tot de aici poți afla și despre modalitatea de recuperare a daunelor provocate prin accident, dacă doamne ferește se produce, indiferent dacă ești sau nu vinovat.

De ce să cumperi RCA de la Otto Broker? Pentru că vei avea următoarele avantaje:

 • același preț indiferent de canalul de distribuție: broker, online, asigurator;
 • afli oferta completă a celor 9 asiguratori care emit polițe RCA;
 • vei fi anunțat din timp când îți expiră RCA și trebuie reînnoită;
 • în caz de urgență poți alege RCA+ sau RCA Acc+ care să te despăgubească și pe tine;
 • primești bani înapoi dacă îți vinzi mașina;
 • ți se transferă clasa bonus-malus astfel încât istoricul tău să fie accesibil pentru noul asigurator;
 • poți suna la numerele de telefon de contact de pe site și vei primi gratuit consultanță de specialitate.

Caracterul obligatoriu al asigurării RCA te poate face neatent la anumite amănunte. Iată care sunt aspectele de care ar fi util să ținem cont:

 • Acoperirile suplimentare oferite prin asigurarea Carte Verde sunt diferite de la asigurator la asigurator. În condițiile în care intenționezi să pleci în afara României cu mașina, ar trebui să ții cont și de acest lucru atunci când alegi un anumit asigurator.
 • Deși legea îți permite să folosești formularul de constatare amiabilă de accident, anumiti asiguratorii cer și celui vinovat să se prezinte la constatarea daunei.
 • Ar fi bine să ții cont și de numărul de centre de constatare daune, respectiv unități reparatoare cu care lucrează asiguratorul la care vei încheia polița RCA. în felul acesta îi faci viața mai ușoară si celui pe care îl vei accidenta, în eventualitatea producerii unui astfel de eveniment auto.

Poți obține o cotație chiar acum de la un calculator RCA pe care îl poți accesa gratuit pentru care ai nevoie de serie sașiu și de numărul de înmatriculare.

Tu alegi data de la care polița RCA intră în vigoare. Te rugăm să ții însă cont că termenul de intrare în valabilitate este de minim o zi de la data procesării. Pentru comenzile efectuate după ora 21:00, procesarea se va face a doua zi.

De ce să îți închei polița de asigurare RCA? Pentru că este o asigurare obligatorie potrivit legii și pentru că te protejează pe tine și mașina ta de costurile care pot să provină urmare eventualelor accidente auto.

Poate că nu ai avut niciodată un accident auto și poate că nu vei avea nici în viitor, dar dacă nu îți protejezi mașina cu o asigurare auto este foarte riscant atât pentru faptul că poți suporta singur cheltuielile de reparații dacă vei avea doamne ferește un accident auto și vei plăti personal daunele produse, dar și pentru faptul că dacă ești prins în trafic fără asigurare auto cu siguranță vei primi o amendă de la autoritățile competente; de asemenea este și un act de responsabilitate personală și socială să nu circuli în trafic cu o mașină pentru care nu ai cumpărat o poliță de asigurare RCA.

Caracterul obligatoriu al asigurării RCA se dovedește cu adevărat util în momentul în care ești implicat într-un accident de mașină – fie că ești singurul vinovat de producerea accidentului sau e vorba de o culpă comună, asigurarea RCA te scutește de cheltuieli.

În 3 pași simpli poți să îți închei online asigurarea auto RCA fără să mai fie nevoie să te deplasezi la sediile agențiilor de asigurări ca să le consulți ofertele și abia după câteva zile epuizante de umblat să iei o decizie convenabilă: poți chiar acum să le consulți pe toate din confortul casei tale, să iei o decizie și să cumperi asigurarea chiar acum!

Ce vei obține imediat?

Otto BrokerBeneficiu
Beneficiezi de RCA +, polița care te despăgubește și pe tine, ca șofer – produs Otto Broker, unic în piațăLa intrarea în vigoare a poliței de asigurare
Îți pune la dispoziție oferte de la toți asiguratorii români care emit polițe RCA, zilnic, de luni până duminică, între orele 9 – 21Imediat
Beneficiezi de tot istoricul tău la RCA: te ajutăm să-ți transferi clasa de bonus pe noua mașinăLa intrarea în vigoare a poliței de asigurare

Nu mai amâna momentul informării despre toate polițele de asigurare care se pot încheia pe piața asigurărilor auto și mai ales nu amâna încheierea poliței de asigurare RCA dacă cumva ți-a expirat cea veche!

ottobroker.ro

II. Oferta pint.ro rca-ieftin.ro este de asemenea foarte variată pentru că are colaborări cu mai multe societăți de asigurare cu care poți încheia aproape orice polițe de asigurare, între care: Asirom, Generali, Alianz Țiriac, Euroins, Omniasig, City Insurance, Grupama.

rca-ieftin.ro

Formularele sunt simplu de completat: pentru reînnoire a unei polițe existente introduceti doar numarul auto și dați clic un pe Reînnoiți polița, iar pentru o poliță nouă introduceți seria sașiului și dați un clic pe Completați formularul.

Procesul este unul foarte simplu:

 • 1. Introduci datele autovehicului;
 • 2. Compari tarifele actuale pentru o asigurare RCA ieftină;
 • 3. Alegi cea mai bună variantă pentru mașina ta!

Poți avea o asigurare rca ieftină instant, în 60 de secunde, direct online!

Primul pas în obținerea unei polițe RCA Online constă în adăugarea informațiilor despre autovehiculul tău. Informațiile necesare pentru cumpărarea asigurării rca online sunt: starea de înmatriculare, numărul de înmatriculare, categoria, marca, modelul, tipul de combustibil, numărul de identificare (serie sașiu), seria cărții auto (CIV), masa maximă autorizată, capacitatea cilindrică, anul de fabricație, numărul de locuri și puterea.

Există numeroase avantaje în ceea ce privește încheierea unei asigurări RCA online, printre care:

 • calculator online, comanzi și cumperi o asigurare RCA ieftină în mai puțin de 2 minute;
 • poti compara si alege online cel mai ieftin rca sau rca-ul online care este cel mai potrivit nevoilor tale
 • nu mai este nevoie sa te deplasezi la sediile agentiilor competente in acest domeniu
 • trebuie doar sa selectezi o asigurare rca online si sa introduci informatiile necesare despre autovehiculul tau
 • asigurarea RCA online se emite electronic.
 • plata rca online se poate realiza fie numerar, fie online; in cazul platii numerar, se poate realiza fie la statiile de plata SelfPay, fie la punctele Pay Point
 • metoda de plata o poti alege imediat dupa ce ai selectat asiguratorul
 • cumperi o asigurare RCA ieftina in urma analizei efectuate asupra ofertelor existente, in functie de autovehiculul tau

În prezent, potrivit normei ASF, dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate, se poate face prin oricare din următoarele modalităţi:
    a) poliţa de asigurare RCA şi contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic;
    b) dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de către asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României şi numai pentru perioada menţionată în acestea, sau poliţa de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spaţiului Economic European şi a Confederaţiei Elveţiene, prezentată pe suport hârtie sau în format electronic;
    c) informaţia rezultată din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, prin care se certifică existenţa unui contract RCA valabil la data interogării.

Începand cu 10 septembrie 2020 asigurarea RCA este valabilă și în format electronic, adică nu mai este neaparat necesară deținerea acestei polițe de asigurare în format fizic, fiind valabilă și dacă este prezentată de pe telefonul mobil.

Este imperios necesar să ai o poliță de asigurare de răspundere civilă auto pentru mașina sau mașinile tale pentru că lipsa asigurării RCA poate conduce la sancțiuni precum: retragerea plăcuțelor de înmatriculare, reținerea certificatului de înmatriculare al autovehiculului și/ sau amenzi cu sume cuprinse intre 1000 si 2000 lei.