Cum aleg serviciile de hosting pentru găzduire WordPress

Cuprins:

  1. Cum am ales servicii profesionale de găzduire web
  2. Cum a fost colaborarea mea cu compania de găzduire profesională pentru site-uri
  3. Cum aleg serviciile de hosting pentru găzduire WordPress

În decembrie 2020 am aflat faptul că orice persoană poate avea un site cu blog sau un blog. Nu e minunat? Nu știam atunci ce este un hosting sau că pot găsi găzduire web în România. Am găsit repede pe internet găzduire gratuită în afara țării, fără domeniu propriu, pentru trei site-uri web cu bloguri, în mod gratuit, cu teme gratuite și tot ce mi-a trebuit ca să încep activitatea online.

Cum am ales servicii profesionale de găzduire web

De fapt nu știam nimic, dar am citit mult și am început să mă descurc pe site-uri, să scriu pe bloguri. Despre SEO habar nu aveam, scriam și publicam așa din inerție. Apoi am observat că la diferite concursuri și oferte de colaborări se cereau bloguri cu domenii proprii. Atunci am început să înțeleg ofertele de upgrade la site-uri cu domenii și planuri cu facilități.

Multe persoane susțineau prin grupurile din rețelele sociale că nu e bine să cumpăr găzduire web de la furnizorul respectiv pentru că e foarte scump. Pentru că mi-a oferit o vreme totul gratuit am zis să încerc să și plătesc un pachet de servicii premium. Treptat am făcut upgrade la toate cele trei site-uri. Era perfect faptul că, atunci când nu știam cum să fac ceva anume pe site-uri, puteam să întreb prin mesagerie și prin e-mail.

Pentru că aveam planuri premium, de nivel mediu, am avut întotdeauna asistență umană la orice oră. Nu m-a interesat să discut niciodată telefonic, ci numai online. Engleza pe care o cunosc eu nu îmi permite să întrețin o conversație în termeni de specialitate. Mi-a convenit colaborarea online în limba engleză pentru că există site-uri de traducere online în și din limba engleză în limba română.

M-au ajutat ori de câte ori am avut nevoie să fac modificări pe care nu știam cum să le operez pe site-uri, sau le-au operat chiar specialiștii de la firma de hosting. Treptat, pe măsură ce am învățat să mă descurc singură le-am solicitat asistență și consultanță tot mai rar. Acum sunt la un nivel acceptabil de cunoștințe, astfel încât nu aș abuza de serviciile unei firme de găzduire WordPress din România dacă ar veni cu o ofertă bună.

Sursa fotografiei: HostPrior

Cum a fost colaborarea mea cu compania de găzduire profesională pentru site-uri

A fost minunat faptul că o vreme am avut reclame pe site-uri tot de la ei. Ceea ce a fost neplăcut în colaborarea noastră e faptul că nu mi-au permis să fac magazine pe site-uri și nici plugin-uri fără să le plătesc de trei ori mai mulți bani, cu upgrade la un plan avansat. Neavând produse personale și nici intenția de a face comerț pe site cu încasări și plăți, ci numai magazin online de prezentare cu link-uri afiliate, chiar nu avea rost să arunc cu bani în servicii de hosting pentru comerț.

Tarifele practicate de această companie nu cred că au fost niciodată scumpe pentru activitățile pe care aveam eu nevoie să le fac la nivel de hobby. Nu îmi plac complicațiile inutile, astfel încât mi-a plăcut și faptul că plata către această companie se face online în câteva minute. Pentru că am contul și plata salvate în aplicația mobilă a băncii salvată pe telefonul mobil smart, iar pe site-ul lor am datele cardului și contului bancar, am operat plățile în câteva minute fără bătăi de cap.

Niciodată nu mi-au luat mai mulți bani de pe card, niciodată nu au întârziat cu plățile pe care le-am anulat pentru a cumpăra altceva. În plus, mi-au trimis de fiecare dată sumele corecte pentru reclamele difuzate pe site-urile mele. În cei peste doi ani de colaborare nu am avut probleme cu site-urile să nu mi se încarce, să nu funcționeze cu viteza optimă, să mi se șteargă date, ori altele asemenea. Nu cred că am lucrat atât de bine, ușor și corect cu persoane fizice cum mi s-a părut că lucrează cu mine această firmă de găzduire web.

I-aș alege din nou? Întotdeauna i-aș alege tot pe ei, însă mi-ar plăcea să fie din România, să știu că au un sediu aici, că vorbim aceeași limbă dacă doresc să comunic cu ei telefonic, că știu unde să îi găsesc în cazul în care apar probleme. De aceea, anul acesta nu am mai plătit abonamentele obișnuite, ci unele de valoare mai mică. Voiam să îmi mut site-urile, sau cel puțin unul, la o firmă de găzduire web din țara noastră. Mă interesează să îmi fac un magazin online cu link-uri afiliate și să introduc reclame plătite de la Google pe acel site.

În grupurile de pe rețelele sociale am văzut recomandări de servicii de hosting în România și persoane care se plângeau de astfel de servicii pe care le plătiseră și nu erau mulțumiți. Practic eu nu am nici o problemă dacă continui colaborarea cu firma de găzduire de la care am obținut site-urile cu blog-uri. De ce aș vrea acum să îmi creez probleme? Sunt și o fire destul de comodă astfel încât să nu agreez ca durata transferului unui site să dureze mult și să fac conversații inutile cu firma de hosting ca să ne împrietenim.

Cum aleg serviciile de hosting pentru găzduire WordPress

Mie îmi plac serviciile cât mai simple, funcționale chiar și pentru un începător și fără bătăi de cap. Îmi place să beneficiez de asistență umană pentru servicii de hosting, însă cel mai mult îmi place să știu că e acolo dar să nu am nevoie de ea, să mă pot descurca singură pe site-uri. De aceea am tot tărăgănat să îmi mut site-ul respectiv la altă firmă de hosting, pentru că e dificil să pleci de undeva unde nu ai întâmpinat probleme care să nu se rezolve rapid.

Nici acum nu mi-aș dori să îmi mut site-ul de la ei dacă nu ar avea o regulă că oferă reclame plătite pe cel mult două site-uri din portofoliul unui client. Practic pe cel de al treilea site nu am putut să îl valorific financiar și treptat l-am lăsat în paragină. Singura lui cale spre independență financiară ar fi servicii de hosting diferite și reclame plătite de la Google Ads.

Nu am atât de mulți vizitatori pe site ca să conteze difuzarea reclamelor plătite, însă nici nu sunt mulțumită să îl țin degeaba dacă mai lucrez pe alte două site-uri. Aș vrea o găzduire WordPress și sigură, ieftină și profitabilă dacă se poate. Mai nou am citit despre o companie din România, HostPrior, care oferă servicii de hosting la pachet cu asistență umană, performanţã, securitate și flexibilitate.

Sursa fotografiei: HostPrior

Și până acum am avut asistență umană la superlativ, dar nu în limba română. Intră în oferta lor un serviciu rapid, sigur și disponibil în permanență online, cu timpi de încărcare optimi, 99,9% uptime garantat și asistență dedicată 24/7. Se recomandă că au servere ultra-rapide, suport non-stop (24×7), backup extern zilnic, transfer gratuit al site-ului. Sună bine toate aceste promisiuni, exact ceea ce aveam nevoie.

Nu sunt naționalistă la modul îngrijorător, însă îmi place să lucrez cu firme de aceeași naționalitate ca și mine ca să ne înțelegem dacă întâmpin vreo dificultate. Aș vrea să închei o colaborare cu HostPrior.ro pentru servicii de găzduire web pentru un site și vedem ce urmează.

Tu de la ce companie ai achiziționat servicii de găzduire profesională? Ai beneficiat de servicii de găzduire HostPrior, mi-i recomanzi? Mi-ar prinde bine într-un comentariu opinia ta după ce le vizitezi site-ul hostprior.ro.

Sursa fotografiilor: HostPrior

Notă: Articolul a fost scris pentru proba nr. 4 din cadrul celei de-a 26-a ediții a competiției de blogging creativ organizată de SuperBlog, Spring SuperBlog 2023, cu tema ”Cum alegem serviciile de hosting? Tehnologie versus asistență umană” propusă de sponsorul HostPrior – www.hostprior.ro.

Publicitate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s