Cum să facem dezinsecția pentru combaterea dăunătorilor

Cuprins:

  1. Cum să facem dezinsecția pentru combaterea dăunătorilor
  2. Să căutăm autorizațiile și certificările pentru dezinsecție, dezinfecție, deratizare
  3. De ce să alegem Compania DDD pentru servicii de dezinsecție, dezinfecție, deratizare

Pentru că locuiești pe aceeași planetă, pe același continent și în aceeași țară cu noi, nu te voi întreba dacă în locuința ta sau în preajma acesteia, ori la locul activității tale profesionale te-ai confruntat cu insecte și diferite rozătoare, cu microbi, bacterii, viruși ori cu un coronavirus de exemplu. Cu siguranță te-ai confruntat cu cel puțin câțiva dintre dăunătorii comuni pe care ai încercat să îi combați personal cu mijloace empirice sau cu diferite produse din comerț.

Cu toții am auzit sau am simțit pe pielea noastră răul pe care ni-l pot produce înțepăturile țânțarilor sau căpușelor, pe care ni-l poate face pătrunderea în case a furnicilor sau a gândacilor de bucătărie. Fie că locuiești la casă ori la bloc, cu siguranță ai auzit sau ai avut de-a face cu nelipsitul șoarece, șobolan, guzgan.

Tu, rudele, prietenii, colegii, vecinii, sau cunoștințele v-ați confruntat cu cel puțin una sau mai multe asemenea probleme create de astfel de dăunători care trăiesc în preajma noastră, deși nu ne dorim. Fiecare dintre noi a căutat informații pe internet, a întrebat în stânga și în dreapta ce să facă, a dat buzna într-o farmacie veterinară fizică sau online sau în alte magazine de profil, din disperare de cauză, pentru a scăpa de ei.

Câte metode de a scăpa de dăunători pe cont propriu am încercat oare cumulat cu toții? Câți bani am cheltuit eșuând în încercarea de a-i combate personal, sau am repurtat doar succese temporare, individuale, pentru ca ulterior să reapară? În acest blog post vom afla cum să încetăm această risipă în lupta inegală de combatere a dăunătorilor și cum să facem dezinsecție, dezinfecție, deratizare cu efecte de durată pentru combaterea dăunătorilor.

Cum să facem dezinsecția pentru combaterea dăunătorilor

Dacă te aștepți să îți indic un produs minunat, nemaivăzut și nemaiauzit, cu care să combați dăunătorii din locuința ta și din preajma acesteia, află că în acest text nu vom dezbate reclame în scop de vânzare. Nu vei afla ce produse să utilizezi ca să faci dezinsecție pe cont propriu, ci cum să faci dezinsecție apelând la servicii profesionale din acest domeniu. Îți voi indica însă faptul că cea mai bună metodă de a combate dăunătorii este să nu o faci personal, ci este indicat să apelezi la profesioniștii din domeniu.

Cu siguranță, aceștia au experimentat deja eficiența și eficacitatea substanțelor și produselor cu care tu dorești să faci exerciții, fără să ai cunoștințe avansate despre toxicologie, alergii, efecte secundare și alte asemenea nenorociri pe care le poți provoca ție, membrilor familiei, animalelor de companie. În niște ani de experiență în activitatea lor, companiile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare au avut tot timpul să testeze produse și metode pe care le pot aplica cu succes, în timp util, cu rezultate optime.

Dacă apreciezi că profesioniștii din domeniu presupun costuri prea mari comparativ cu achiziționarea unor produse pe care le poți aplica singur în locuință și în împrejurimi, îți propun un exercițiu banal. Gândește-te la cei mai întâlniți dăunători din locuință cu care te confrunți câteva luni pe an în fiecare an: țânțarii.

Încearcă să faci un calcul al risipei însumând toate cheltuielile zilnice, lunare și anuale pentru pastile, spray-uri și alte metode de combatere a țânțarilor pe care le-ai efectuat ca să puteți dormi liniștiți în casă în fiecare noapte. Dar țânțarii de afară, din cartier, care își așteaptă următoarea victimă și pândesc să intre în case, unii chiar la fereastra ta, câte cheltuieli au impactat?

Dacă locuiești la bloc de foarte mulți ani, mai ales în blocurile vechi, este imposibil să nu fi văzut sau auzit despre gândaci, despre binecunoscuta libarcă. Se crede că acestea apar și proliferează datorită mizeriei. Nu cred că este adevărat pentru că ele stau acolo unde găsesc căldură, un spațiu uscat și mâncare, indiferent dacă este curățenie sau mizerie.

Aceasta este definiția sumară a mediului ambiental din absolut orice locuință, deci pot fi oriunde la un moment dat pentru că circulă liber pe țevi, pe conductele de canalizare, prin spații libere și crăpături din ziduri, prin ferestre deschise. Vor fi foarte fericite dacă vor găsi un mediu uscat, căldură și câteva firimituri și alte resturi de alimente chiar și doar în găleata de gunoi.

Dacă la subsolul blocului sunt gândaci, dacă au urcat pe țevi la vecini, atunci și noi toți ceilalți vom avea. Poate ești un caz fericit și încă nu te-ai confruntat cu astfel de dăunători, însă, cel mai probabil, există posibilitatea să aveți la bloc un administrator responsabil și gospodar care frecvent achiziționează servicii dezinsecție, dezinfecție, deratizare.

Dacă locuiești la casă și nu te-ai confruntat cu gândacii de bucătărie, probabil cunoști deja prezența furnicilor uneori în bucătărie. Nu înseamnă că gospodina casei nu menține curățenia perfectă, ci că aceste insecte circulă liber peste tot și se opresc acolo unde găsesc condiții propice vieții lor și înmulțirii.

Unde este mai bine pentru astfel de insecte dăunătoare decât într-o casă locuită în care sunt alimente și căldură în spațiu uscat? Dacă nu sunt combătuți la timp, acești mici dăunători vor pătrunde în scurt timp peste tot, făcând adevărate cuiburi și focare și vor prospera din ce în ce mai mult.

Curățenia frecventă nu le va îndepărta, chiar dacă le va incomoda. În schimb, dacă nu vor avea nici o posibilitate de hrană, s-ar putea scăpa de o parte dintre ei care ar putea pleca de bunăvoie în căutare de mâncare. O altă parte s-ar mai diminua cu diferite substanțe din comerț cu care încercăm empiric să le omorâm.

Vom anihila astfel efectul, nu cauza și după mai multe astfel de operațiuni vom constata cu disperare că dispar pentru o perioadă și reapar. Problema este că în locurile întunecoase și în care umblăm cel mai rar în locuințe pot să fie ouăle și larvele lor care se vor dezvolta în scurt timp.

Le vom observa din nou și vom crede că au reapărut altele, dând vina pe vecinii la care vom crede că nu se menține curățenie. Nevând suficientă informație în domeniu, nu vom accepta cu ușurință faptul că la noi este problema, la fel ca și la cei din jur. Numai o dezinsecție riguroasă de specialitate în locuință și în tot blocul poate întrerupe acest lanț de proliferare a insectelor dăunătoare din locuințe.

Nu pentru totdeauna, nu pentru tot restul vieții noastre, ci pentru destul de mult timp până când vom avea ghinionul să vină din nou în blocul nostru sau în casa oricăruia dintre noi. Firmele ce au ca domeniu principal de activitate dezinsecție, dezinfecție și deratizare știu să facă această activitate astfel încât să avem rezultate pozitive și de durată.

Poate că te-a dezamăgit vreodată un serviciu de dezinsecție în care au decedat doar câțiva dintre gândaci pentru că s-au înecat în soluția pulverizată și strânsă între crăpăturile podelelor, iar restul au supraviețuit în mod miraculos. S-ar putea să nu ai încredere să aduci în locuința ta angajații pe care nu îi cunoști ai unei companii despre care nu știi nimic ca să pulverizeze substanțe care îți provocă temere sau disconfort.

Atunci va fi nevoie de puțină cercetare ca să găsești o companie care a demonstrat că știe să combată cu succes dăunătorii fără să producă alte daune materiale și umane. Cum să faci această alegere? Cel mai simplu este să cauți pe internet o companie care deține autorizațiile și certificările prevăzute de lege și, de ce nu, câteva în plus.

Să căutăm autorizațiile și certificările pentru dezinsecție, dezinfecție, deratizare

Certificarea dată de Confederaţia Asociaţiilor Europene pentru Managementul Dăunătorilor CEPA este una dintre primele certificări pe care ar fi bine să o verifici dacă există la o companie de dezinsecție, dezinfecție, deratizare. Este perfect dacă aceasta există împreună cu Standardul EN 16636. Nu e nevoie să te informezi ce înseamnă toate acestea decât dacă dorești neapărat. Important este să existe și să cunoști că prezența acestora reprezintă atât o protecție pentru clienți, cât și un sistem de motivare pentru firmele care activează în domeniu ca să le obțină.

“Standardul EN 16636 trimite un mesaj puternic pentru că atunci când cetățenii apelează la serviciile unor companii care poartă sigla Certificat CEPA®, pot fi liniștiți că acestea vor fi realizate corect.” Henry Mott, chairman C.E.P.A

”Certified Professional Pest Management” nu este ceva ce se acordă la înființare, iar apoi serviciile ar putea fi prestate oricum, ci necesită reînnoire anuală. Cerinţele, recomandările şi competenţele de bază sunt prevăzute în standardadul european ca modul în care companiile de dezinsecții, deratizare, dezinfecție își desfășoară activitatea și ne prestează activitățile specifice.

Am găsit o astfel de certificare la Compania DDD®, marcă înregistrată la OSIM, care poate acționa cu echipe de intervenție la nivel național, 24 de ore din 24, pe zonele București – Ilfov, Zona de Vest (Timișoara, Cluj Napoca și Târgu Jiu), Zona de Est (Constanța și Panciu). Serviciile acestei companii se pot accesa printr-o simplă programare în timpul programului de lucru, în oricare dintre zilele lucrătoare, la numerele de telefon afișate pe site-ul companiaddd.ro.

Pe lângă standardul european CEPA – CEN EN 16636, considerat simbolul adevăratului profesionalism, ne mândrim cu premiul „Best Pest Control & Disinfectant Manufacturing Company – Romania” din cadrul European Enterprise Awards 2019. (Compania DDD)

Pe lângă toate aceste certificări, Compania DDD mai deține și următoarele autorizări:

a) certificarea conformității – DSP;
b) autorizație DSV;
c) autorizație Poliția Capitalei;
d) autorizație Primăria Municipiului București;
e) autorizație MEDIU – nivel național;
f) autorizație Autoritatea Națională Fitosanitară;
g) autorizație AFER – Furnizor feroviar servicii d.d.d.;
h) asigurare răspundere civilă profesională 500.000 Euro/eveniment – Groupama Asigurări.

Pe lângă certificările și autorizările obișnuite sunt importante și formarea profesională continuă a personalului, un atestat dat de către camera de comerț și industrie, mai multe ISO specifice în domeniu prin Management Certification, certificarea ca fiind firmă de încredere și altele asemenea.

Dacă vom căuta să achiziționăm servicii dezinsecție, dezinfecție, deratizare, va trebui să căutăm în primul rând companiile care dețin astfel de certificate și autorizări. Când căutăm pe internet autorizațiile și certificările pentru dezinsecție, dezinfecție, deratizare vom constata că între firmele care se afișează în căutările pe internet se află și Compania DDD care le are afișate că le deține pe toate la acest moment.

De ce să alegem Compania DDD pentru servicii de dezinsecție, dezinfecție, deratizare

Dacă am constatat că toate aceste certificări și autorizări există, personal aleg în continuare experiența și rezultatele anterioare obținute, demonstrate prin clienții mulțumiți. Am găsit cu surpriză plăcută recomandările obținute de Compania DDD, pentru că și-a îndeplinit foarte bine obligațiile contractuale, de la beneficiari ca: Rostar, Poșta Română, Tribunalul Bacău, ANAF Timișoara, Primăria Municipiului Pitești, ApaNova București, Medicover Hospital, FanCurier București, Primăria Sectorului 4 București și alte persoane juridice similare.

Nu pot să contest toate aceste recomandări și nici nu am nici un interes în acest sens. Interesul meu, al tău, al nostru este să beneficiem de serviciile companiei care a profesat cu succes în domeniul dezinsecției, dezinfecției, deratizării și care a lăsat în urmă un grad ridicat de satisfacție al clienților. Cei peste 10 ani de experiență ai companiei DDD și-au spus cuvântul, timp în care a adunat rezultate în palmares.

Știi ce mi-a plăcut mai mult decât toate acestea la Compania DDD? Faptul că atât pentru persoanele juridice, cât și pentru persoanele fizice oferă garanție 300% clienților săi. În ce constă aceasta? În aceea că va presta servicii pe perioade suficiente de timp astfel încât clientul să fie mulțumit, iar dacă nu e mulțumit, restituie și banii pe ultimul serviciu prestat și prestează în continuare până când ajunge la rezultat.

Sigur că aceasta nu înseamnă să abuzăm de serviciile sale până când le vom primi gratuit, ci înseamnă siguranța și încrederea că ei furnizează un serviciu de calitate care generează rezultatele scontate de client. Este un motiv în plus prin care Compania DDD se recomandă că știe ce face și că își face treaba cu simț de răspundere în domeniul său de activitate: dezinsecție, dezinfecție, deratizare.

Îmi inspiră încredere această companie ddd, mă bucur că i-am găsit în sfârșit și de aceea voi merge pe mâna lor ori de câte ori voi avea probleme de combatere a dăunătorilor. Nu este de dorit să avem dăunători în locuințe, în preajma lor sau pe câmpurile unde avem culturi agricole, însă dacă aceasta se va întâmpla nu e nici nefiresc, nici imposibil de soluționat.

Este important să alegi o companie ddd care a demonstrat experiență cu utilizarea substanțelor prietenoase cu mediul pentru combaterea dăunătorilor din mediul înconjurător. Să ne întipărim deci în memorie și mai sigur în agende denumirea Companiei DDD și datele de contact de pe companiaddd.ro pentru că în cursul vieții cu siguranță ne vom confrunta și cu o problemă pe care ei au demonstrat că se pricep să o soluționeze.

Acesta e modul în care este sigur să faci dezinsecție pentru combaterea insectelor dăunătoare, care aduce rezultate de durată comparativ cu ceea ce ai putea obține dacă alegi să manipulezi personal substanțe pe care nu le cunoști. Tu te-ai confruntat cu dăunătorii, ai apelat la serviciile de dezinsecție, dezinfecție, deratizare oferite de Compania DDD?

Accesează site-ul companiaddd.ro și informează-te mult mai detaliat despre modurile în care ei știu să ne asigure un mediu sănătos, departe de microbi, viruși și bacterii purtate de insecte și rozătoare care ne invadează locuințele, terenurile și viețile uneori.

Sursa fotografiilor: Companiaddd.ro

Sursa articolului: Companiaddd.ro

Notă: Articol scris pentru participare la concursul BlogAwards în campania CompaniaDDD.ro.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s