Nisip pentru pisici Imperial Care White

Cuprins

  1. Adopția unui pisic presupune iubire și responsabilitate
  2. Două trucuri pentru pisici mulțumiți
  3. Nisip pentru pisici Imperial Care White

Îți plac pisicile, ai o pisică? Eu iubesc pisicile și chiar avem două, pereche. Nu sunt de rasă, sunt negri cu ochi galbeni, sunt minunați și foarte iubiți. Inițial am avut una singură, un pui mic și slab abandonat. Chiar dacă nu era de rasă și era mică, am iubit-o din clipa în care am văzut-o și am adoptat-o cu multă dragoste și grijă, ca pe un nou membru de familie.

Înarmați cu mâncare specială pentru pisici mici solidă și conserve, castronele, litieră pentru nisip, nisip pisici special, pernă pluș pentru animale de companie, jucării, produse de toaletă, sfaturi de la petshop, răbdare, voință și multe sentimente frumoase am început să creștem prima noastră pisicuță în urmă cu mai mult de trei ani.

Adopția unui pisic presupune iubire și responsabilitate

Fiind un pui care trebuia obișnuit cu noi și cu casa, i-am acordat o foarte mare atenție vreme de câteva luni. Adopția unui pisic nu presupune doar sentimente de iubire sau o plăcere de moment, ci și o mare responsabilitate. Viața și bunăstarea animalului de companie depinde de noi și de aceea trebuie create condiții să se simtă cât mai bine.

Mi-era teamă să țin capacul de pe vasul de toaletă ridicat ca să nu cadă în apă și să se înece, cu atât mai puțin să o învăț să își facă nevoile în vasul de toaletă. Am învățat-o în scurt timp să folosească litiera cu nisip pentru pisici.

Se agita și mieuna la ușa de la intrare când voia să își facă nevoile, astfel încât învățasem că trebuie să o iau imediat în brațe și să o pun cu lăbuțele pe nisipul curat din litieră. Îl mirosea, îl scormonea puțin și îl folosea imediat. Treptat a învățat să meargă singură la nisip și nu am mai avut grija aceasta, ci o alta. Trebuia să am grijă să mențin nisipul curat și uscat pentru că altfel făcea pe gresie lângă litieră.

Cu îngrijire adecvată și multă iubire s-a transformat în scurt timp într-o mică felină frumoasă și jucăușă care ne urmărea peste tot prin casă și se cățăra pe noi ca să o luăm în brațe. Blana neagră în scurt timp a devenit lucioasă cu hrana și îngrijirea adecvate, chiar dacă era o simplă maidaneză.

Sursa fotografiei: arhiva personală

Dacă ne așezam pe canapea sau pe colțar venea și se cuibărea în brațe pentru un pui de somnic. Dacă mergeam în dormitor venea să o mângâiem așezându-se pe noi, iar apoi dormea cu noi în pat, pe o pătură pufoasă, la picioarele noastre.

Eram totuși îngrijorată pentru starea ei de spirit pentru că noi nu suntem pisici, deci nu îi asiguram o companie din rasa ei de care credeam că are nevoie. Discutam în familie despre faptul că ar avea nevoie de un alt pisic cu care să se joace, să comunice, să conviețuiască în felul lor.

Așa a apărut după o vreme și al doilea pisic mic, slab și negru cu ochi galbeni. L-a adoptat imediat pisica noastră, noi la fel, iar joaca, distracția și iubirea s-au multiplicat în casa noastră. Treptat l-am obișnuit și pe micul nostru pisic cu noi, cu casa și cu litiera cu nisip, fiind mai simplu pentru că urmărea pisica peste tot pe unde mergea.

Nevoile s-au mărit atât în ceea ce privește hrana, cât și în privința nisipului pentru pisici. Dacă nu iubești pisicile, nu le crești de mici, nu ai o conexiune specială cu ele, în nici un caz nu le cureți fecalele și urina din nisip, ci le dai afară din casă cu nisip cu tot. Nimeni nu iubește mizeria pe care o fac în litieră și care trebuie curățată zilnic și chiar de mai multe ori pe zi.

Sentimentele pentru ele sunt cele care mă împiedică să mă deranjeze, astfel încât accept acest inconvenient și nu îl văd ca pe o corvoadă sau cu dezgust. Deja face parte din modul nostru de viață, mi se pare normal să conviețuim cu pisicile, mă preocupă nevoile lor și nu aș putea accepta să renunțăm la ele.

Două trucuri pentru pisici mulțumiți

Trucurile mele sunt învățate în timp: hrana de bună calitate diversificată, nisipul de bună calitate menținut curat. Așa cum noi vrem să mâncăm ce ne place, tot așa și pisicile refuză hrana la plic sau bobițele care nu le plac. Așa cum nouă nu ne place să folosim o toaletă murdară, nici pisicilor nu le place nisipul murdar sau de proastă calitate. Atât de simple sunt principalele lor nevoi, pe lângă adăpost, apă proaspătă, iubire, mișcare și joacă.

M-au dresat pisicile noastre astfel încât știu ce preferințe au și mă străduiesc să le satisfac. La mâncare știu că o refuză și se uită parcă întrebător la mine când le pun în castronele un plic nou pe care vreau să îl încerc și nu le place conținutul. Arunc conținutul, spăl castronelele, le usuc rapid, le pun ce mănâncă de obicei și astfel rezolv problema.

Nici nu vreau să experimentez din nou situațiile în care le-aș pune în litieră un nisip care nu are granule, nu se transformă în bulgări în contact cu urina, face praf când îl scormonesc, nu are o aromă plăcută și cunoscută. Pentru astfel de exerciții am curățat de multe ori gresia de lângă litieră până când am nimerit soluțiile perfecte pentru nevoile lor.

Mă bucur pentru faptul că am depășit și toate etapele de încercări de cumpărat nisip mai ieftin sau cu o cantitate mai avantajoasă sau nou apărut sau pentru că au o reclamă bună și am ajuns la un consens cu pisicile noastre. Nu mai fac exerciții pentru că o fac pe riscul meu.

Sigur că dacă neglijez să cumpăr până în ultima clipă iau și altfel din apropiere, însă în general iau ce mi s-a recomandat de către cunoscători și ce am observat că acceptă pisicile noastre. Practic nu eu am făcut trierea, ci eu le-am oferit câteva alternative.

Nisip pentru pisici Imperial Care White

Am observat că preferințele lor tind spre un anumit tip de nisip pentru pisici cu bentonită naturală albă de la Imperial Care White care este un așternut igienic pentru pisici, testat și recomandat de Federația Națională Felinologică Română. Sincer, nici nu știu care dintre noi îl preferă mai mult, eu sau pisicile, pentru că îmi place și mie mirosul de iasomie al nisipului și parcă e ușor de curățat.

Sursa fotografiei: Imperial Care White

O calitate care îl recomandă este și caracteristica de nisip pentru pisici cu control maxim al mirosurilor care dezodorizează bulgării formați din nisip îmbibat cu urină, transformând mirosul dezagreabil al acestora într-o aromă agreabilă de iasomie.

Un aspect esențial, cred eu, pentru nisipul pisicilor crescute în casă este mirosul acestuia care poate fi foarte respingător când e îmbibat cu urină și fecale. Sper că nu m-am obișnuit și nu mai simt, însă mi se pare că la noi în casă nu există nici un miros specific de animale de companie, nici măcar când vin de afară.

Pentru pisici e în regulă faptul că nu face praf pentru că deja sunt obișnuite de mici cu traiul în casă, nu cu praful și pământul de afară unde în mod normal și-ar fi făcut nevoile. Mi-e bine și mie pentru că, scormonindu-l, nu împrăștie praful și nisipul pe gresie.

Mă interesa un nisip care să facă bulgări ultra compacți pe care să îi adun cu ușurință cu lopățica și să îi arunc. Granulația extrafină a bentonitei naturale are aceste proprietăți, astfel încât curățarea se face rapid și economic. Faptul că se comandă online și se livrează acasă prin curier îl recomandă ca fiind foarte comod de procurat, fără efort.

Mă bucur că am găsit așternutul igienic pentru pisici Imperial Care White cu aromă de iasomie pe care ai putea să îl încerci cu încredere pentru pisica ta dacă a fost testat și recomandat de Federația Națională Felinologică Română.

Sursa articolului: Imperial Care White

Sursa fotografiilor: Imperial Care White și arhiva personală

Nota: Articolul a fost scris pentru proba nr. 13 din cadrul celei de-a 25-a ediții a competiției de blogging creativ ”Storytelling la puterea SuperBlog” organizată de SuperBlog, cu tema ”Imperial Care White – așternutul igienic pe care pisicile îl adoră!” propusă de sponsorul Imperial Care White.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s