Containere depozitare de închiriat – spațiu pentru o viață fără griji

Cuprins:

 1. Nevoia unui container de depozitare poate surveni imtempestiv
 2. Self Storage – mai mult spațiu pentru o viață fără griji

Containerele pentru depozitare de închiriat sunt o necesitate a zilelor noastre pe care, din nefericire, am cunoscut-o personal. Și tu ai putea să te gândești la o astfel de posibilitate în care, pe termen scurt, mediu sau lung ai avea nevoie de un spațiu de depozitare pentru o parte sau toate bunurile tale. Din păcate, nu putem să prevedem toate împrejurările din viață în care ne-am putea găsi la un moment dat, între care ar putea fi:

 • renovarea locuinței pentru o durată de două sau trei luni
 • zugrăvirea locuinței
 • înlocuirea mobilierului în stare bună de utilizare cu un altul nou nenecesar
 • plecarea din țară pe durată determinată/ nedeterminată fără a lua toate bunurile personale
 • apariția unui nou membru de familie pentru care e necesar un altfel de mobilier decât cel existent
 • abordarea unui stil de viață minimalist cu păstrarea acelor obiecte care ar mai putea fi utilizate într-un alt loc de depozitare
 • propriul birou devenit neîncăpător datorită multitudinii documentației care trebuie păstrată un anumit termen, potrivit legii
 • primul stoc de marfă la debutul afacerii trebuie depozitat undeva pe durată determinată
 • restrângerea activității companiei tale fără vânzarea obiectelor de logistică din birouri
 • durata de timp între două închirieri succesive,
 • închirierea unui apartament complet utilat în care nu mai au loc toate bunurile personale

Nevoia unui container de depozitare poate surveni imtempestiv

Ai fost vreodată în situația de a avea nevoie să depozitezi lucruri mari sau multe în oraș și nu ai găsit nici un spațiu? Eu, din nefericire, m-am aflat în disperata împrejurare de a duce undeva mobila, în mod intempestiv, în plină iarnă, și nu aveam unde. Mi-au trecut prin minte filmele americane în care persoane obișnuite aveau la dispoziție astfel de spații în containere de depozitare închiriate, de diferite mărimi, pentru lucruri personale pe care nu le foloseau, inclusiv pentru mobilă.

Containere depozitare. Sursa fotografiei: LaDepozit.ro

Cum nu puneam în operă un scenariu imaginar, ci jucam în filmul vieții mele, am dat câteva telefoane la rude și cunoștințe despre care știam că ar fi putut să mă ajute pentru că dispuneau de spații mari. O rudă care avea în proprietate o casă mare în oraș cu teren de peste 2000 mp și construcții anexe multe mi-a spus la telefon că nu îmi poate primi mobila pentru că a turnat ciment proaspăt pe aleea din curte, atunci, după jumătatea lunii decembrie, în plină iarnă (!).

M-au refuzat pe rând apropiații mei până când mi-a răspuns la telefon o fostă colegă care avea o casă pe care nu o folosea și m-a chemat la ea la serviciu ca să iau cheia și să duc mobila acolo. Am descărcat mobila și am aranjat-o frumos demontată într-o încăpere, cât mai grupată în stive de piese împreună cu canapeaua, am încuiat casa și am plecat. Am dus cheia prietenei la serviciu și mi-am văzut de viață în timp ce căutam să cumpăr o locuință cât mai ieftină.

Peste circa 2-3 luni am găsit un apartament pentru buget mic și foarte mic și m-am dus să îmi iau mobila. Am avut un șoc să o găsesc montată și folosită de chiriașii prietenei, în mod necorespunzător, lângă un scaun pe care era un reșou pe care se gătea în imediata apropiere într-o oală din care ieșeau aburi și săreau zoaie pe mobila mea și pe canapea. Nu am făcut infarct sau crize, am fost ajutată să o demontăm, să o încărcăm în mașină și am transportat-o la noul apartament.

Montată din nou, am constatat că lipseau piese de decor ca sculpturi și diverse stinghii mici și elemente de îmbinare a pieselor. Mobila mea din lemn natural culoarea lemnului lăcuit pe tot peretele sufrageriei nu a mai putut să fie montată decât cu cuie bătute în laterale și prin spate ca să nu se vadă, iar canapelei extensibile nu i-a mai declanșat niciodată sistemul de strângere.

Nu am mai recuperat niciodată câteva elemente de decor care lipseau inestetic, iar canapeaua pătată nu mai putea fi întinsă sau strânsă decât manual cu dificultate. M-am putut supăra pe cineva, am putut reproșa ceva cuiva? În nici un caz, pentru că fusesem ajutată să o depozitez gratuit când eram la ananghie.

M-am bucurat de faptul că eram într-un mic apartament aflat în proprietatea mea, în rate, unde puteam să descui și să încui ușa spațiului meu, cu propria mobilă și propria canapea pe care puteam să stau și să dorm când doream și cât doream.

Așa e fericirea? Nu, așa e iluzia siguranței de care psihic avem nevoie. În mod real nu avem nevoie de proprietăți pentru că suntem muritori și nu le vom putea lua cu noi la sfârșitul nostru. Avem nevoie însă de o locuință în care să ne simțim acasă, cu intimitatea noastră, protejați de un spatiu.

Concluzia poveștii ar fi că am cunoscut personal faptul că era nevoie pe piața românească de agenți economici care să pună la dispoziție, spre închiriere, spații de depozitare. Există situații în viață în care chiar sunt imperios necesare, pentru că nevoia unui container de depozitare poate surveni imtempestiv. Este bine să cunoaștem de unde se pot închiria astfel de spații de depozitare pentru o viață fără griji. Poate că nu vom avea niciodată nevoie de ele, dar dacă vom avea, ce facem?

Self Storage – mai mult spațiu pentru o viață fără griji

Conceptul de self storage este destul de nou pe piața românească și se referă la închirierea pe termen scurt, mediu și lung a unor boxe de depozitare pentru păstrarea în siguranță a bunurilor personale. O astfel de afacere are LaDepozit care pune la dispoziție boxe de depozitare în București, de mici dimensiuni (1,75 mp, 3,5 mp, 4,8 mp, 14 mp sau 28 mp).

Containere depozitare. Sursa fotografiei: LaDepozit.ro

M-am bucurat să aflu acest lucru, pentru că, de regulă, există șanse ca, o companie care are succes, să se extindă la nivel național și nu numai. Eu locuiesc în provincie și tot în provincie am avut împrejurarea în care aș fi dat oricât numai să pot închiria un container de depozitare până la cumpărarea unei locuințe.

Este minunat faptul că există, se pot folosi oricât pentru că există flexibilitate a contractelor care se încheie și oricând pentru că există acces nonstop la spațiile închiriate de LaDepozit. Boxele de depozitare sunt curate, moderne, izolate, monitorizate video, asigurate și, în mod opțional, li se poate conecta și o alarmă.

Pentru că sistemul de funcționare este automatizat, clienții își instalează o aplicație pe telefon din care monitorizează tot ce se poate referitor la contractul de închiriere și facturarea lunară, inclusiv accesul la containerul de depozitare. S-au gândit la absolut tot ajutorul de care ar putea avea nevoie clienții lor, întrucât aceștia pot beneficia, contra cost, inclusiv de servicii de transport / manipulare sau închiriere dubă fără șofer.

Exact ceea ce aș fi avut eu nevoie cu ani în urmă în provincie: transport, manipulare, închiriere spațiu depozitare mobilă apartament. Exact ceea ce ar putea avea nevoie la un moment dat oricare dintre noi: containere de depozitare pentru închiriat care oferă spațiu pentru o viață fără griji.

Vizitează site-ul LaDepozit.ro să vezi boxele de depozitare și notează-i adresa, pentru că oricând, chiar tu, sau o rudă ori cunoștință, ați putea avea nevoie să apelați la serviciile lor.

Sursa articolului: LaDepozit

Sursa fotografiilor: LaDepozit

Nota: Articolul a fost scris pentru proba nr. 10 din cadrul celei de-a 25-a ediții a competiției de blogging creativ ”Storytelling la puterea SuperBlog” organizată de SuperBlog, cu tema ”Self Storage – mai mult spațiu pentru o viață fără griji” propusă de sponsorul LaDepozit.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s