Cum schimbă tapetul decorativ interiorul ambiental al unei încăperi

Cuprins:

 1. Cum schimbă tapetul decorativ interiorul ambiental al unei încăperi
 2. Colecția de tapet decorativ Trussardi 5 (Zambaiti Parati) de la Axelen
 3. Avantajele montării tapetului decorativ de la Axelen
 4. Axelen Impex, o afacere românească cu tradiție

Ai avut vreodată pereții interiori ai casei îmbrăcați cu tapet decorativ, sau ai văzut vreodată vreo locuință care îl avea? Este cea mai simplă cale de a primeni atmosfera în toată casa fără deranj prea mare, fără mizerie ca după zugravi, fără să cheltuiești o avere. Dacă îți dorești să transformi aspectul locuinței, dar parcă, totuși, nu ai vrea să faci schimbări majore în ceea ce privește mobilierul, ia în considerare montarea tapetului decorativ în fiecare încăpere și pe holuri.

Cum schimbă tapetul decorativ interiorul ambiental al unei încăperi

Tapetul decorativ oferă o schimbare radicală a decorului ambiental din punct de vedere vizual: eleganță, lux, rafinament, stilat, modern. Dă frâu imaginației și gândește-te în ce culori și cu ce modele ai dori să vezi decorați pereții. Încearcă să vizualizezi un tapet decorativ uni, în nuanțe pastel vii sau pale, cu flori, cu modele geometrice, cu animale, cu păsări, în stil baroc, pe un singur perete, pe doi pereți alăturați, pe toți pereții, cu efect optic 3D.

Continuă-ți visul schimbând puțin și piesele de mobilier între ele, mută imaginar și decorațiunile dintr-o cameră în alta. Nu îți place rezultatul obținut? Șterge din minte imaginea de ansamblu creată și ia-o de la capăt până când rezultatul te mulțumește pe deplin.

Colecția de tapet de la Axelen este aici ca să te ajute să te hotărăști cu multe modele de tapet decorativ din colecțiile Philipp Plein (Zambaiti Parati), Elie Saab (Zambaiti Parati), Trussardi 5 (Zambaiti Parati) și Canvas (Eijffinger) pentru care Axelen are exclusivitate pe piața românească de decorațiuni interioare.

Nu înceta să vizualizezi cum modelele de tapet decorativ Trusardi 5 îți îmbracă pereții fiecărei încăperi, simte căldura căminului tău, a unui ceai fierbinte, a unei pături pufoase în timp ce admiri atmosfera cu ochii minții dintr-un fotoliu confortabil. Cum arată în visul tău tapetul decorativ ideal, dar atmosfera de acasă?

Tapet decorativ Trussardi 5 (Zambaiti Parati) – 4 modele. Sursa fotografiei: Axelen.ro

Aspectul decorului interior se poate schimba complet după montarea unui tapet decorativ. Fie că ți se pare că spațiul unei încăperi sau al unui hol este prea mic, sau prea mare, prea încărcat de mobilier sau mobilat în stil minimalist, designerii tapetului decorativ de la Axelen au conceput modele care oferă efectul optic dorit.

Modelele uni vor da impresia de spațiul mare, în timp ce modelele florale vor diminua vizual spațiul. Modelele în stil baroc vor da un aer elegant, aristocratic, modelele pastel în nuanțe deschise de maro vor da un aer intim. Poți alege un tapet decorativ de lux, un tapet decorativ unic, un tapet decorativ exclusiv, existent pe piața românească numai la Axelen.ro.

Orice schimbare în decorul ambiental este bine-venită pentru a înlătura monotonia, plictiseala, rutina. Tapetul decorativ este una dintre opțiuni care, odată montat, va da o imagine nouă casei, cu atmosferă caldă, primitoare. Tot ceea ce trebuie să faci este să îl alegi de bună calitate, în culorile și cu modelele stabilite de comun acord cu ceilalți locatari, dacă există.

Tapet decorativ Trussardi 5 (Zambaiti Parati) – 3 modele. Sursa fotografiei: Axelen.ro, prelucrare în Canva

Poți să le faci și o surpriză membrilor familiei cu montarea unui tapet decorativ minunat în lipsa lor, însă mai bine le ceri opinia ca să nu ai surprize nedorite dacă nu le va plăcea ceea ce ai ales, pentru că poate și-ar fi dorit o altă culoare sau un alt model. Este o alegere de familie un tapet decorativ de la Axelen pentru că producătorii îl garantează pentru o perioadă de până la 20 de ani dacă va fi întreținut conform instrucțiunilor de utilizare.

Este o investiție pe termen lung într-un produs care a fost creat ca să dureze mai mult decât orice zugrăveală obișnuită care trebuie reînnoită periodic. De aceea trebuie ales cu mare grijă pentru că va trebui să conviețuiți cu el în casă vreme îndelungată, exceptând situația în care veți îndrăgi ulterior un altul cu care vă veți dori să îl schimbați.

Colecția de tapet decorativ Trussardi 5 (Zambaiti Parati) de la Axelen

Colecția de tapet decorativ Trussardi 5 este rezultatul colaborării a două branduri italiene de renume: producătorul de tapet Zambaiti Parati și compania Trussardi, renumită atât în domeniul modei, cât și în cel al parfumurilor sau al produselor de design interior.

Îndrăgitul brand de parfumuri Trussardi pe care multe doamne și domnișoare îl cunosc a dat numele său și colecției de tapet decorativ Trussardi 5 care numără peste 50 de modele expuse în magazinul online românesc Axelen.ro.

“Trussardi is Pret-à-Vivre. It’s not about the look, it’s about lifestyle”, Decorul elegant este mai mult decat un look, este un stil de viață, o transpunere a clasicului într-un spatiu modern prin texturi și modele inedite.
(Nicola Trussardi)

Tapet decorativ Trussardi 5 (Zambaiti Parati) – 3 modele. Sursa fotografiei: Axelen.ro, prelucrare în Canva

Modelele de tapet decorativ din această colecție sunt uni, în stil baroc clasic, cu motive florale sau geometrice. Culorile care predomină colecția sunt cele expuse în acest blog post, în mai multe nuanțe diferite și modele diferite într-un număr de 58 de modele pe care le poți vedea în magazinul online Axelen.ro.

Culorile sunt în tonuri calde, vibrante sau estompate, urmând sau trasând trendurile de design interior ce îmbină armonios stilurile Zambaiti Parati și Nicola Trussardi. Modelele au fost create astfel încât cu ușurință chiar și un necunoscător își va putea da seama în ce încăpere s-ar potrivi mai bine sau nu s-ar potrivi deloc o anumită combinație de culori sau un model uni.

Se observă contrastul din imaginea de mai jos cum un spațiu pare mai larg cu un model uni sau cu dungi verticale și cum imaginea diminuează vizual încăperea dacă tapetul decorativ are model floral. Când îl vei alege, instinctul te va împiedica să preferi, de exemplu, culori închise și imprimeu floral mic pentru holuri de mici dimensiuni, sau culori reci și întunecate pentru dormitoare.

Tapet decorativ Trussardi 5 (Zambaiti Parati) – 3 modele. Sursa fotografiei: Axelen.ro, prelucrare în Canva

Creatorii au conceput modele și culori care să te împiedice să greșești pentru că au fost gândite ca să acopere o plajă largă de preferințe și un număr mare de modele adecvate fiecărui tip de încăpere. Astfel, intuitiv, vei observa că majoritatea modelelor sunt adecvate atât pentru locuințe, cât și pentru hoteluri, restaurante, cluburi, birouri.

Ceea ce diferă este alegerea modelelor adecvate potrivit dimensiunilor și destinațiilor încăperilor, atât pentru livinguri, dormitoare în locuințe și spații de cazare, holuri, recepții, birouri. Mai diferă și gusturile ocupanților spațiilor care vor avea pereții îmbrăcați în tapet decorativ. Pentru că au o calitate garantată de producător, nu îți fie teamă să faci orice alegeri, important fiind în primul rând să îți placă. Aspectul va fi oricum mult diferit de al unor pereți albi, îți va plăcea.

Tapet decorativ Trussardi 5 (Zambaiti Parati) – 3 modele. Sursa fotografiei: Axelen.ro, prelucrare în Canva

Avantajele montării tapetului decorativ de la Axelen

Avantajele montării tapetului decorativ sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, fiind de multe ori preferat multor altor tipuri de placări și zugrăveli ale pereților. Iată câteva avantaje ale tapetului decorativ de la Axelen, care poate deveni ajutorul tău de nădejde:

 • presupune redecorarea locuinței în ton cu actualitatea, cu trendurile în domeniul decorațiunilor cu tapet decorativ;
 • necesită montare ușoară de către specialiști;
 • montarea nu presupune mutarea pieselor de decor interior din încăpere;
 • manopera de montare nu presupune mizeria și praful care se formează în cazul gletuirii, șlefuirii și zugrăvirii pereților;
 • asigură încăperii un aspect imediat de nou, elegant, de lux, modern, bun gust, rafinament;
 • contribuie la o atmosferă ambientală caldă, intimă, primitoare;
 • își menține culorile pe durata de utilizare conform instrucțiunilor;
 • nu permite mucegaiul;
 • acoperă defecțiunile pereților uniformizându-le aspectul;
 • creează efectul optic dorit de spațiu redus sau de spațiu mare;
 • este rezistent la spălări, atingeri de diferite corpuri din decor;
 • curățarea tapetului este ușoară, cu o lavetă umezită în apă sau în apă cu săpun;
 • are o garanție de utilizare conform specificațiilor tehnice cu durata de până la 20 de ani;
 • prețuri adecvate mai multor tipuri de bugete;
 • demontare ușoară fără a deteriora pereții.

Axelen Impex, o afacere românească cu tradiție

Începută în Ardeal în urmă cu 30 de ani, afacerea Axelen Impex pune la dispoziție pe piața românească una dintre cele mai variate game de tapet decorativ aduse din import. Renumite companii internaționale din Italia și Germania se numără printre brandurile pe care Axelen le aduce în România: Zambaiti Parati, Eijffinger, Jannelli&Volpi, Sirpi sau Rasch.

Printre colecțiile de tapet de la Axelen vei putea să descoperi tapet decorativ Philipp Plein, tapet decorativ Elie Saab, tapet decorativ Trussardi 5, tapet decorativ Canvas. O simplă vizită prin magazinul online Axelen.ro îți va dezvălui, reprezentată în nenumărate modele de tapet decorativ, una dintre cele mai eficiente și economice alternative de redecorare a locuinței pe termen lung. 

Misiunea noastră este oferirea de soluții practice în decoruri cu personalitate. Centrul atenției noastre este clientul și satisfacerea continuă a nevoilor lui. 

(Axelen Impex)

Descoperă pe site-ul axelen.ro valorile Axelen Impex și beneficiază de experiența acumulată în anii de experiență în domeniul decorațiunilor interioare cu mii de clienți mulțumiți.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi modele de tapet decorativ ale brandurilor menționate în acest blog post, vizitează și urmărește contul magazinului online Axelen de pe Instagram.

Sursa articolului: Axelen Impex

Sursa fotografiilor: Axelen.ro, prelucrare în Canva

Nota: Articolul a fost scris pentru proba nr. 9 din cadrul celei de-a 25-a ediții a competiției de blogging creativ ”Storytelling la puterea SuperBlog” organizată de SuperBlog, cu tema ”Redecorarea locuinței în ton cu actualitatea. Tapetul decorativ de la Axelen, ajutorul tău de nădejde” propusă de sponsorul Axelen Impex.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s