StoneMania cu pietre semiprețioase decorative, terapeutice, pentru zodii

Cuprins:

 1. Pietre semiprețioase decorative și terapeutice
 2. Bijuterii cu pietre semiprețioase pentru zodii
 3. Primul contact cu lumea cristalelor
 4. Ce este StoneMania și cum putem beneficia de cristalele sale

Sper că și ție îți plac cristalele semiprețioase pentru că pe mine mă acaparează periodic StoneMania. Dacă obișnuiești să porți pietre semiprețioase în bijuterii, brelocuri, sau dacă ai o colecție de cristale terapeutice sau pietre semiprețioase decorative în casă sau la birou, acesta este un subiect care te-ar putea interesa. Am citit de curând un lucru interesant despre cristale și pietre semiprețioase:

Bijuteriile cu cristale confecționate la StoneMania Bijou pot fi purtate în funcție de zodie, pentru chakre, pentru proprietățile lor terapeutice și, nu în ultimul rând, pentru frumusețea lor naturală.
(StoneMania.ro)

A avut vreun cristal un efect asupra ta? Ți-a atras atenția sau ai simțit că te atrage în vreun fel? Eu chiar cred în ele și în puterea lor, fără a exagera însă. Ador să le port și individual în bijuterii, și în combinații cu semnificație dată de cunoscătorii de la StoneMania.

Pietre semiprețioase decorative și terapeutice

Dintotdeauna mi-au plăcut pietrele semiprețioase decorative și terapeutice și mi-a plăcut să fiu în preajma lor, să le am. Dintre acestea m-a încântat ”Set cristalele celor 7 chakre” cu rolul de echilibrare energetică, de utilizat în cadrul meditațiilor. M-a interesat să citesc despre faptul că această combinație de pietre semiprețioase poate contribui la menținerea echilibrului emoțional, iscusință și claritate a minții, memorie, concentrare, creativitate, capacitate de înțelegere a problemelor.

De asemenea, se crede că sporește stima de sine, întărește sistemul imunitar și ajută la creșterea energiei și rezistenței organismului, prin echilibrarea celor șapte centri de energie din jurul corpului și din corpul nostru, cu beneficii emoționale, spirituale și fizice.

Cele șapte chakre se referă la centrele de energie pe care le avem în corpul nostru, situată fiecare într-o anumită locație de-a lungul coloanei vertebrale:

 • Chakra rădăcinii, sau Muladhara;
 • Chakra sacrală, sau Svadhisthana;
 • Chakra plexului solar, sau Manipura;
 • Chakra inimii, sau Anahata;
 • Chakra gâtului, sau Vishuddha;
 • Chakra ochiului, sau Ajna;
 • Chakra coroanei, sau Sahasrara.

Ai putea să studiezi mai multe despre aceste chakre și despre combinația de cristale despre care se crede că le echilibrează energiile. Unii nu cred în ele, însă poate că au alte credințe cu care nici noi nu suntem de acord. Rău nu au cum să îți facă pentru că setul e format din șapte pietre semiprețioase:

 • Ametist
 • Aventurin
 • Carneol
 • Citrin
 • Cristal de stâncă
 • Cuarț albastru
 • Jasp roșu

Formele în care sunt dispuse cele șapte pietre sunt foarte variate, de la un simplu set de șapte pietre până la brățări și coliere care pot fi purtate ca bijuterii. Fiind foarte aspectuoase și multicolore, astfel de bijuterii pot accesoriza multe ținute de zi și de seară și doar cunoscătorii își vor putea da seama că te îngrijești nu doar de aspectul tău în public, ci chiar de echilibrarea ta emoțională.

Dacă nu îți place să porți bijuterii cu pietre semiprețioase, poți totuși să te informezi despre pietrele semiprețioase decorative și terapeutice și să aduci în încăperile din locuință diferite forme superbe ale acestora. Iată doar două exemple dintre cele pe care ai putea să le descoperi pe site-ul stonemania.ro:

Copac în ghiveci cu pietre de ametist – 16cm
Sursa fotografiei: StoneMania
Rolă simplă pentru masaj confecționată din Cuarț roz. Rola este utilizată pentru masaj facial și corporal.
Sursa fotografiei: StoneMania

Un alt criteriu de la care ai putea să începi informarea ar putea fi conform zodiei sub semnul căreia te-ai născut. Ai putea astfel afla care sunt pietrele semiprețioase cu rol protector, terapeutic și de potențare a energiilor pozitive care te interesează să le stimulezi și apoi să le porți sau să colecționezi decorațiuni interioare care le conțin.

Bijuterii cu pietre semiprețioase pentru zodii

Sigur că m-am interesat destul de des de-a lungul anilor despre bijuterii cu pietre semiprețioase pentru zodii, în special de cele pentru zodia Capricorn pentru că sunt născută în decembrie, iar mama în ianuarie sub același semn zodiacal, precum și pentru soțul meu care este născut în zodia Balanță.

Am fost foarte încântată să găsesc la StoneMania o brățară și un colier din pietre semiprețioase special făcute pentru reprezentantele zodiei Capricorn. Conțin Onix, Ametist, Aventurin, Lapis lazuli, Cuarț fumuriu.

Bratara zodia Capricorn cristale 4mm
Sursa fotografiei: StoneMania

Colier confectionat cu pietre semipretioase de 4mm corespunzatoare zodiei Capricorn.
Sursa fotografiei: StoneMania

Aflasem că onixul și ametistul ar fi pietrele semiprețioase potrivite pentru echilibrarea energetică a unui Capricorn, dar despre celelalte din aceste bijuterii nu știam nimic. Cei de la StoneMania sunt specialiști în aceste combinații, astfel încât merg pe mâna lor.

Mi-a fost imposibil să îmi conving soțul să poarte o brățară din pietre semiprețioase și nici mie nu mi-ar surâde ideea să fie cochet în acest mod. Am găsit tot în acest magazin online un pandantiv cu combinația norocoasă a zodiei Balanță care se poate atașa la brelocul cheilor. Este foarte drăguț și foarte ieftin, dar de efect. Conține câte o piatră semiprețioasă de Aventurin, Ametist, Malachit, Cuarț roz, Jad.


Pandantiv confecționat cu pietre semiprețioase naturale corespunzătoare zodiei Balanță.
Sursa fotografiei: StoneMania

Tu cunoști pietrele semiprețioase cu rol protector, terapeutic și de echilibrare energetică ale semnului zodiacal sub care te-ai născut? Ai putea să le afli într-un minut de pe stonemania.ro pentru că au motor de căutare pe site. Cine știe, poate că îți vor plăcea combinațiile norocoase și le vei purta ca bijuterii, sau doar ca pietre semiprețioase decorative, terapeutice în decorul ambiental.

Primul contact cu lumea cristalelor

Posibilitatea să atragem energii pozitive cu ajutorul cristalelor naturale este o preocupare mai veche de-a mea pe care o reiau atunci când pietrele semiprețioase pe care le văd și despre care citesc frecvent pe internet sau energiile simțite din jur mă fac să mă gândesc că aș avea nevoie de o protecție specială.

Îmi amintesc că, în copilăria mea, vedeam periodic o colecție de cristale naturale, cuarțuri de diferite culori și alte pietre superbe, denumite flori de mină. Atunci am avut primul contact cu lumea cristalelor, când mergeam în vizitele mult așteptate la familia unuia dintre verișorii mei, pe atunci student la o facultate de mine, la o specializare de geologie.

Flori de mină Ametist. Sursa fotografiei: StoneMania

Eram fascinată de explozia de culori de pe o comodă lungă cu oglindă care le dubla efectul vizual și toate erau etichetate frumos ca într-un muzeu. Nu prea aveam voie să le ating, citeam puțin pe fiecare etichetă și nu știam despre care să spun că îmi place mai mult pentru că mi le doream pe toate. Habar nu aveam, copil fiind, despre faptul că acestea ar putea avea vreun efect energetic, vreo influență benefică în mediul ambiental.

Ulterior, cândva în cursul adolescenței, a apărut moda citirii frecvente a horoscoapelor. Nu mai știu dacă am crezut mult timp în aspecte astrologice, însă, citind despre zodia capricorn în care potrivit datei nașterii mă încadrez, am observat că acestea indicau pietre semiprețioase protectoare. În general onixul, ametistul, cuarțul roz, jadul erau cele mai frecvente pietre semiprețioase indicate pentru mine, fără ca absolut toate horoscopurile să aibă o consecvență în acest sens.

Așa am aflat despre faptul că onixul este considerată piatra puterii, a încrederii în sine și a protecției. Am căutat o vreme o piatră semiprețioasă onix și am găsit una foarte frumoasă ovală de 1,5 grame pe care am dus-o la bijuteria din localitate și mi-am comandat un superb inel din aur cu acest mare oval negru alungit despre care îmi imaginam că mă va proteja de energii negative. Nu îl mai am de mulți ani, însă și acum port o verighetă din argint cu o dungă de onix.

Ulterior am primit de la mătușa mea un inel din argint modern, cu aspect dublu de inel de logodnă cu piatră mov și verighetă cu model perforat și două rânduri de pietre fine incolore. La un moment dat șina s-a rupt și l-am dus la bijuteria din oraș pentru o lipitură. După ce l-a analizat, bijutierul mi l-a adus refunzându-mi solicitarea sub pretextul că, din cauza temperaturii mari, îmi va sparge ametistul și nu are cum să mi-l înlocuiască.

Habar nu aveam despre faptul că eu purtasem pe deget un ametist, una dintre pietrele protectoare ale zodiei capricorn. Am citit despre ea și am aflat că este considerată piatra protecției și a vindecării. Port și acum acest inel, dar nu pot să stabilesc care este motivul principal: faptul că mi l-a dăruit mătușa mea, faptul că are piatra semiprețioasă cu rol protector și vindecător, faptul că este confecționat din argintul despre care se spune că poartă noroc, faptul că este foarte frumos, sau un amalgam din toate acestea.

Fascinația mea pentru pietrele semiprețioase a depășit nenumăratele documentări din mediul online unde le puteam vedea doar în imagini și și-a găsit expresie când, în urmă cu câțiva ani, am vizitat Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa din București. Am petrecut câteva ore în interiorul muzeului și bineînțeles că am văzut și ”Colecțiile de geologie și mineralogie” care cuprind diverse eșantioane de minerale și roci, între care și strălucitoarele pietre semiprețioase.

La ieșirea din interiorul sălilor alocate pieselor de muzeu, în hol, aveau expuse spre vânzare cristale și pietre semiprețioase sub formă brută, șlefuită sau prinse în bijuterii. Atunci mi-am cumpărat pentru prima dată brățara chakrelor și un breloc cu cuarț roz. Brățara mi s-a rupt după o vreme pentru că pietrele erau înșirate pe un elastic, dar le-am păstrat în casă. Brelocul însă a rezistat până acum și încă mai am acel cuarț roz.

Pentru că mi-a plăcut modelul, rolul și ideea de protecție și echilibrare energetică, am căutat și am găsit în magazinul online stonemania.ro următoarea mea brățară a celor șapte chakre cu argint. Cei de aici cunosc combinația pietrelor semiprețioase și dispunerea corectă a acestora, astfel încât să ofere rezultatul scontat. Nu e minunată?

Brățară reglabilă nod culisant cu 7 cristale corespunzătoare celor 7 chakre și bumbi argint 925.
Sursa fotografiei StoneMania

M-au protejat aceste cristale semiprețioase? Eu sper că da, pentru că am avut încredere în ele și, în plus, mi-au plăcut foarte mult și de aceea le-am purtat. Le voi purta în continuare? Sigur că da și îmi voi mai cumpăra multe altele pentru frumusețea lor și pentru promisiunea lor de potențial rol protector și terapeutic. Îmi place să fiu înconjurată de obiecte frumoase de decor interior care conțin pietre semiprețioase, dar și să port bijuteriile care le conțin.

Este benefic să credem în ceva pozitiv pentru că credințele noastre ne construiesc realitățile noastre. Dacă credem în puterea pietrelor semiprețioase nu afectăm pe nimeni altcineva, însă dacă au rol protector, vindecător, de echilibrare energetică și multe alte proprietăți, vom avea numai de câștigat. Dacă aceste credințe se vor dovedi vreodată că au fost false, noi nu vom pierde nimic pentru că ne-am înconjurat de frumos și am emis gânduri pozitive care pot conduce la acțiuni pozitive cu rezultate pozitive.

Ce este StoneMania și cum putem beneficia de cristalele sale

Înainte de a fi un magazin online de comercializare a pietrelor semiprețioase și ale bijuteriilor care conțin astfel de cristale, StoneMania Bijou și-a asumat un rol educativ de a ne descrie pe site-ul său caracteristicile și proprietățile a unui număr de 145 de pietre semiprețioase. Descoperă puterea cristalelor semiprețioase pe StoneMania.ro în categoria Pietre semiprețioase A-Z.

Sper că te va fascina la fel de mult ca și pe mine multitudinea de produse și bogăția de culori din pietrele semiprețioase și că vei alege să crezi în ele și să le porți ca bijuterii sau să le amplasezi prin casă ca obiecte de decor. S-ar putea să simți energiile lor pozitive în momente de sensibilitate, sau să observi o îmbunătățire a stării generale de bine și a întâmplărilor pozitive din viața ta doar prin simplul fapt că crezi în ele și în puterea lor.

Dacă îți vei dori ceva din acest magazin online, poți să plasezi comenzi online oriunde ai fi în țară pentru că produsele vor ajunge la tine prin Fan Courier în termen de 24 – 48 ore din momentul expedierii oriunde în România. Totul e conceput în acest magazin online pentru ca noi, cei ce iubim pietrele semiprețioase, să ne bucurăm de ele fără costuri mari.

De exemplu vei observa faptul că orice comenzi cu valoare mai mare de 119 lei beneficiază de transport gratuit. Vei observa că există și un program de fidelizare în care clienții beneficiază de reduceri de prețuri între 5% și 20% conform tipului de client stabilit după suma comenzilor plasate, oferte secrete, informarea despre noua ofertă.

Vizitează și tu site-ul StoneMania.ro cu scop de informare și vezi pietre semiprețioase decorative, terapeutice, pentru zodii chiar și atunci când nu crezi în puterea lor, îți vor plăcea.

Sursa articolului: StoneMania.ro

Sursa fotografiilor: StoneMania.ro

Nota: Articolul a fost scris pentru proba nr. 6 din cadrul celei de-a 25-a ediții a competiției de blogging creativ ”Storytelling la puterea SuperBlog” organizată de SuperBlog, cu tema ”Primul contact cu lumea cristalelor.” propusă de sponsorul StoneMania Bijou.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s