Motive pentru care un sistem de panouri solare trebuie adoptat de cât mai mulți consumatori

Pentru că problemele de mediu, de politici energetice și de economie națională sunt de interes general, iată câteva dintre întrebările menite să identifice motivele pentru care un sistem de panouri fotovoltaice trebuie adoptat de cât mai mulți consumatori din România:

Ți-ai analizat facturile la energie electrică după liberalizarea prețurilor și majorarea tarifelor? Le-ai comparat cu cele anterioare, îți place ceea ce vezi? Știai că prețurile actuale sunt doar temporar reglementate și menținute stabile de către autoritățile publice? Dar problemele grave de mediu privind, cel puțin, poluarea și diminuarea resurselor naturale ale planetei te preocupă?

Cuprins:

  1. Motive pentru care un sistem de panouri solare trebuie adoptat de cât mai mulți consumatori
  2. Soluțiile Voltra pentru producerea energiei electrice

Motive pentru care un sistem de panouri solare trebuie adoptat de cât mai mulți consumatori

Merită să îți răspunzi la astfel de întrebări, să analizezi opțiunile și să iei o decizie avantajoasă pe termen mediu și lung. Soluția propusă în acest blogpost se referă la instalarea de panouri fotovoltaice la locuința ta, fie că stai la casă sau la apartament într-un bloc, ori la sediul firmei tale. Vei descoperi motive pentru care un sistem de panouri solare trebuie adoptat de câți mai mulți consumatori din România.

La acestea poți să adaugi și alte motive personale care să te inspire să vezi avantajele pentru care și tu să dorești să devii parte din acest ideal ecologic: producerea energiei electrice din surse naturale și livrarea surplusului de energie electrică în rețea. La o astfel de soluție ecologică, prietenoasă cu mediul și cu propriul buget, recurg frecvent tot mai mulți consumatori responsabili.

Vestea și mai bună este că te ajută să faci economii, amortizând în timp investiția și apoi urmând să înregistrezi profit pe termen lung. Așa cum poți observa din imagini, aparatura necesară care se montează în cadrul implementării unui proiect de panouri fotovoltaice nu ocupă mult spațiu util și nu te va deranja deloc în locuință sau în sediul profesional:

Sursa fotografiei: Voltra.ro
Sursa fotografiei: Voltra.ro

O simplă vizualizare a statisticilor privind poluarea pe care o produc centralele care funcționează cu gaze naturale din locuințe și din alte clădiri îți poate capta interesul pentru soluții ecologice care să nu polueze planeta. O altă statistică ce ar trebui să ne preocupe pe fiecare ar putea fi reprezentată de procentul de gaze naturale importat din necesarul de gaze naturale la nivel național, situație care ne menține în stare de dependență față de capriciile statului furnizor.

O motivație suficient de importantă pentru demnitatea fiecărui român proprietar de clădire ocupată ar putea fi reprezentată de faptul că nimănui nu îi place să se simtă asistat social, cu prețul energiei electrice consumate subvenționat de către stat sau menținut sub cota de piață, prin acte normative și măsuri fiscale guvernamentale.

Bugetul național a funcționat și funcționează în continuare cu deficit bugetar anual, deci nici statul nu o duce prea bine, deși insistă în politici publice prin care subvenționează diferite categorii sociale și diferite servicii publice sau private de care noi populația beneficiem. Este clar faptul că nu putem beneficia prea mult timp de măsuri financiare menite să falimenteze statul, instituțiile și autoritățile publice, precum și firmele private producătoare și furnizoare de energie electrică.

Mie nu mi se pare că mă măgulește această grijă a statului de a ne subvenționa bunuri și servicii și de a le plafona prețurile, ci că mă ține dependentă, obligată și chiar mă jignește ținându-mă cu mâna întinsă spre guvern. Dimpotrivă, aș fi mai fericită ca statul să își facă treaba de a ne asigura tuturor locuri de muncă bine plătite ca să avem un nivel de trai decent și să ne putem plăti fiecare din propriile venituri produsele și serviciile pe care le consumăm la prețuri corecte.

Pensionarilor și celorlalte categorii sociale care nu pot fi active în câmpul muncii, de asemenea, tot statul ar trebui să le asigure venituri decente cu care să își poată plăti tot ceea ce au nevoie să consume, plus tot ceea ce își mai doresc. Nu este normală menținerea populației în stare de dependență pentru subvenții și alte măsuri fiscale de asistență socială de la stat.

Ție îți place să te considere statul asistat social și să îți subvenționeze prețurile produselor și serviciilor pe care le consumi, sau să îți asigure surse de venituri decente ca să ți le poți plăti personal? Adresează-ți întrebările potrivite la care să îți dai răspunsurile ideale privind în viitor pentru a găsi cea mai bună soluție la subiectul dezbătut în acest blogpost pentru că și tu, la fel ca noi toți, ești parte din sistemul energetic național în calitate de consumator.

Nu ți-ar plăcea să îți produci curentul electric din surse naturale și să nu mai plătești niciodată o astfel de factură pentru energie electrică? Nu te-ar putea deranja cu nimic să ai niște panouri solare montate pe acoperiș sau pe terasă, după care niciodată să nu îți mai faci griji că ai uitat becurile aprinse, că folosești prea des mașina de spălat, aspiratorul și fierul de călcat, ori că obișnuiești să uiți să stingi televizorul când dormi ori în cursul zilei când nu e nimeni interesat de el.

Sursa fotografiei: Voltra.ro

Veți putea toți ai casei să vă răsfățați ori de câte ori doriți cu prelungi băi fierbinți cu multă spumă și uleiuri parfumate cu care să înlocuiți dușurile scurte de teamă că încălzirea apei costă scump. Încălzirea centrală de asemenea nu va mai constitui o problemă de costuri mari dacă alegi să îți produci energia electrică prin intermediul unui sistem de panouri solare în cantități mai mari decât ai nevoie în cursul sezoanelor calde.

Sărbătorile de iarnă ar putea avea mai multă lumină și culoare, fără grija facturii sau a risipei, ci doar cu preocuparea de a crea mai multe bucurii și veselie. Cu un astfel de sistem de panouri solare la serviciu nimeni nu ar trebui să își mai facă griji pentru că toată aparatura pe care o utilizați consumă prea mult curent electric care în prezent costă foarte mult. Analizează avantajele pe care le-ai avea de la montarea unui astfel de sistem complet de producere a curentului electric de care ai nevoie pentru clădirea în care locuiești sau cea în care îți desfășori activitatea.

Gândește-te cât de minunat este faptul că lumina și căldura solară care sunt gratuite, pot să fie captate și utilizate în mod gratuit ca să producă curentul electric pe care îl consumi, de la asigurarea nevoilor de bază ca prepararea hranei, a căldurii și apei calde până la toată aparatura electrică pe care o utilizezi în prezent și la faptul că există posibilitatea ca niciodată să nu mai plătești pentru că acestea funcționează pentru tine, familia ta sau afacerea ta. Nu ai vrea să profiți în mod gratuit de toate acestea? Va trebui să plătești doar sistemul de panouri solare, iar variante de finanțare sunt multiple, inclusiv unele programe naționale de subvenționare.

Este important ca, analizând toate aceste costuri și beneficii, în final să stabilești dacă diminuarea costurilor cu energia electrică consumată și eventual obținerea unui profit din producerea energie electrice necesare cu un surplus pe care să o livrezi în rețea ți se par atractive. Înainte ca prețurile la energie electrică să explodeze din nou, când vor scăpa de sub plafonările guvernamentale, trebuie să te pui în postura de a afla dacă simți că vrei și tu să beneficiezi de o astfel de soluție ecologică menită să te transforme din consumator în prosumator.

Soluțiile Voltra pentru producerea energiei electrice

Un răspuns la întrebările noastre referitoare la producerea energiei electrice pe care o consumăm este Voltra. Cine sau ce este Voltra? Pe scurt, este o companie din România acreditată A.N.R.E., cu birouri în Sibiu și București, care vine cu soluții de distribuție și montaj sisteme complete de panouri fotovoltaice. Aceste soluții ecologice se adresează atât persoanelor fizice, cât și companiilor care doresc să adopte măsuri de diminuare a costurilor cu energia electrică pe care o consumă.

Prin desfășurarea activității sale, timp în care a acumulat experiență și clienți mulțumiți, Voltra a contribuit și la informarea cât mai multor persoane referitor la faptul că investiția într-un sistem fotovoltaic ne ajută să ne producem curentul electric necesar, la faptul că astfel de practici pot susține sistemul energetic național prin surplusul de energie electrică livrată în rețea și pot contribui la diminuarea impactului asupra mediului pe care îl exercită metodele tradiționale de producere a energiei electrice.

Sursa fotografiei: Voltra.ro

De consilierea profesională de la Voltra.ro, pentru a te edifica dacă și ce tip de proiect de panouri fotovoltaice se potrivește clădirii pe care o deții, te desparte completarea pe site a unui simplu formular în care trebuie să răspunzi la trei întrebări, prin selectarea dintre opțiuni pe cele care se aplică în cazul tău și să dai clic ca să le trimiți:

  • Tipul acoperișului (exemple: țiglă, tablă, structură bituminoasă)
  • Tip branșament (trifazic sau monofazic)
  • Tip locuință (exemple: P, P+M, P+1, P+1+M, P+2 etc.)

În meniul principal de pe voltra.ro dai un clic pe ”Cere o estimare”, ajungi la formular, îl completezi, îl trimiți și în scurt timp echipa de ingineri, montatori și consultanți vor lucra pentru tine pentru a-ți înlătura toate nelămuririle și pentru a-ți furniza independența energetică, venind în întâmpinarea nevoilor tale cu soluții la cheie de sisteme complete de panouri fotovoltaice adaptate cazului particular al clădirii tale.

Nici nu trebuie să cunoști dacă ți se potrivește un sistem fotovoltaic off-grid, on-grid sau hibrid, dacă ai nevoie de branșament monifazic sau trifazic pentru că de detaliile tehnice se vor ocupa specialiștii de la Voltra. Tot ei îți vor face estimarea de consum, vor stabili parametrii ideali, precum și tipul de echipament care va fi necesar potrivit particularităților locației tale, ale aparaturii pe care obișnuiți să o folosiți și ale persoanelor care utilizează clădirea.

Vei avea de ales între branduri cunoscute în domeniu ca: Victron Energy France, Fronius Austria, K2 Systems Germany, Geda Germany și altele pe care le vor propune specialiștii de la Voltra. Fiind o investiție de care te vei bucura pe termen lung este important să alegi să se ocupe de proiectare, implementare și darea în exploatare o companie care a mai desfășurat astfel de activități cu produse de cea mai bună calitate care asigură rezultate optime, o durată mare de viață a sistemului de panouri solare și de preferat fără intervenții după darea în folosință.

Nu trebuie să îți faci griji pentru că nu locuiești într-o zonă urbană întrucât echipele de la Voltra se deplasează oriunde în România cu tot ceea ce va fi nevoie pentru proiectarea sistemelor fotovoltaice, configurarea, montajul și punerea în funcțiune, precum și cu experiența proiectelor fotovoltaice instalate până în prezent, cu puteri între 5kw și 150kW, atât în zonele clădirilor de locuințe, cât și în zonele sediilor sociale sau punctelor de lucru ale companiilor.

Dacă ești proprietarul unei clădiri cu destinația de locuință sau de sediu profesional ori de punct de lucru nu ar trebui să stai prea mult pe gânduri, ci să accesezi site-ul voltra.ro și să ceri o ofertă estimativă în mod online. Este gratuit și numai astfel îți poți face o idee despre costuri, termen de execuție, beneficii imediate și pe termen lung, termen estimat de amortizare a investiției.

Văzând avantajele în cursul utilizării, vei înțelege și de ce un sistem de panouri solare trebuie adoptat de cât mai mulți consumatori de energie electrică. Dacă deja folosești un astfel de sistem de panouri solare sau cunoști alte motive și avantaje, scrie-le într-un comentariu mai jos pentru ca cititorii interesați de subiect să beneficieze de experiența ta.

Sursa articolului: Voltra.ro

Sursa fotografiilor din tex: Voltra.ro

Sursa fotografiei de copertă: facebook.com/voltra.ro

Notă: Articolul a fost scris pentru participarea la un concurs Blogawards, sponsor fiind Voltra.ro.

Aici poate fi văzut articolul anterior înscris la BlogAwards.

Articolele participante în toate concursurile de blogging creativ pot fi văzute în categoria Concurs creație.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s