Finalist la concursul de creație Spring SuperBlog 2022

Dacă ți-ai dorit vreodată să participi la un concurs de premii pentru bloggeri ca cel care tocmai s-a finalizat, competiția Spring SuperBlog 2022, poți să citești și aici despre:

  1. Finalist la concursul de creație Spring SuperBlog 2022
  2. Urmează Gala SuperBlog pentru premianți și finaliști
  3. Impresii despre concursul de creație Spring SuperBlog 2022

Finalist la concursul de creație Spring SuperBlog 2022

S-a terminat perioada probelor, perioada contestațiilor, s-a stabilit clasamentul final și sunt pentru a doua oară finalist la concursul de creație Spring SuperBlog 2022. Nu-i rău, dar în clasament mă puteam situa ceva mai bine. Am terminat concursul pe locul 18 deși punctajele obținute au fost destul de bunicele. Premiile vor fi obținute de primii zece clasați, deci nici în această competiție nu am obținut nici un ban deși m-am străduit o lună și jumătate.

Juriile mi-au dat punctaje destul de bune, unele foarte bune, însă insuficiente pentru numărul de premii/ etapă, astfel încât nu am obținut decât un premiu în produse de îngrijire farmaceutice. Încă nu le-am primit și sper ca atunci când vor sosi să fie între ele și câteva produse pe care obișnuiesc să le folosesc. Din cele 15 articole produse doar cu încă unul am trecut pe lângă un premiu care nu mi s-a dat ci mi s-a luat pentru că mi s-a aplicat o penalizare pentru depășirea termenului de predare a articolului.

Am trimis două articole peste termen, unul cu 52 de secunde mai târziu, iar altul cu 33 de secunde întârziere ceea ce mi-a atras de fiecare dată câte o penalizare de 10 puncte. Chiar și cu aceste 20 de puncte penalizare adăugate punctajului final obținut, tot nu m-aș fi situat între primii 10 finaliști care vor fi premiați.

Urmează Gala SuperBlog pentru premianți și finaliști

În curând se va organiza Gala SuperBlog pentru premianți și finaliști care va avea loc la mare în stațiunea Cap Aurora la hotel Opal în perioada 10-12 iunie 2022. Asta înseamnă că, în limita locurilor disponibile, în luna iunie aș putea beneficia de două nopți de cazare gratuite în weekend, de vineri până duminică. Mi-ar plăcea să cunosc alți bloggeri, cu puțin noroc să obțin și câțiva prieteni ca să ne susținem reciproc activitatea de blogging cu sfaturi din experiență, aprecieri și comentarii la viitoarele articole.

Poate că va fi frumos și poate că m-aș și distra, ceea ce ar fi excelent pentru că nu am participat la petreceri în anii pandemiei de Covid-19 cu toate tulpinile sale. Soțul nu vrea să mergem la mare pentru două zile, iar fără el chiar nu aș vrea să plec nici eu de acasă pe un drum atât de lung. Am mai mers o dată singură cu trenul la mare pentru că, din cauza serviciului, am ajuns în stațiune cu o zi mai târziu decât soțul pierzând o zi din bilet și nu aș vrea să repet experiența.

Ar însemna să călătoresc noaptea cu trenul, să schimb legături feroviare prin gări, apoi din ultima gară să găsesc o autogară cu mijloace de transport până în stațiunea Cap Aurora. După această călătorie ar trebui să petrec două zile și două nopți într-un loc superb dar necunoscut cu persoane necunoscute, iar apoi să reiau singură corvoada transportului în comun din bucăți prin autogări și gări înspre localitatea de provincie unde domiciliem.

Și toate acestea ca să celebrez nefericitul meu loc 18 din clasamentul final și să îi aclamez pe fericiții premianți. Cam nasol pentru mine. Dacă locuiam în Constanța sau prin apropiere nu aș fi ratat un astfel de eveniment și o distracție timp de un weekend cu cazare gratuită la mare. Problema e că locuiesc la multe sute de kilometri depărtare de mare, iar locul 18 nu justifică efortul fizic și financiar pentru a face o astfel de călătorie. Mă mai gândesc, mai încerc să conving soțul, dar deocamdată nu cred că voi participa.

Impresii despre concursul de creație Spring SuperBlog 2022

Despre competiție aș putea spune că pentru mine a fost obositoare pentru că, deși de la lansarea fiecărei probe de concurs până la predarea articolului e un termen de 7 zile, pe măsură ce se tot dau brief-uri noi, se ajunge tot la predarea la intervale de 2-2-3 zile. M-am și înscris târziu în competiție, între timp am mai avut și alte activități de făcut, astfel încât am intrat și în criză de timp cu articole predate la limită sau peste termen cu penalizări.

Nici nu îmi dau seama de ce mi se pare un concurs dificil. Poate pentru că trebuie să scriu despre companii pe care nu le cunosc și despre produse pe care nu le-am folosit. Poate din cauză că mă străduiesc atât de mult să iau punctaje maxime și orice aș scrie nu reușesc. Am scris de multe ori și în afara concursului după brief-uri, dar am făcut-o mai relaxat. Recitindu-le aș schimba pe ici pe colo conținuturile articolelor din concurs, dar de atât am fost în stare în condiții de concurs.

Important este că am reușit să mă bucur de faptul că sunt din nou finalist la concursul de creație Spring SuperBlog 2022, de experiență și de compania altor bloggeri și a organizatorilor în grupul de suport de pe Facebook, că am făcut parte din această mare echipă și că vom ține legătura în continuare în rețelele sociale până la următoarea ediție a concursului din toamnă.

Poți să participi și tu data viitoare în octombrie la concursul SuperBlog pentru că fiecare are șansa lui să se autodepășească, să concureze cu alți bloggeri și cu sine, să învețe și să dobândească experiență pentru a-și îmbunătăți stilul de scris, aspectul articolelor, aspectul blogului. Este un concurs pentru bloggeri care îți va oferi un bun prilej de disciplină și autodisciplină să te angajezi într-o competiție ca să creezi articole cu frecvența 2-2-3 zile.

Va fi nevoie să redactezi, să publici și să comunici organizatorilor un prealabil articol de intenție de a participa, iar în cadrul competiției să produci câte articole dorești dintre provocările care se vor lansa, ideal fiind să participi la toate probele pentru a deveni finalist la concursul de creație SuperBlog. Te poți inspira din articolele scrise pe acest blog în categoria SuperBlog ca să intuiești regulile de participare din brief-uri și să îți faci o idee despre faptul că nu e chiar atât de greu.

Citește și blog post-ul despre experiența primei mele participări la o competiție SuperBlog.

Poți să vezi și toate rezumatele referitoare la activitatea de blogging de pe acest site.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s