Soluțiile Femi.Eko® pentru femeia modernă – produse sustenabile, economice și confortabile

Este primăvară iar și mi-am reluat ieșirile în aer liber, cam timid, mai mult la cumpărături. Diferența față de rarele ieșiri din iarnă deocamdată se vede în faptul că zăbovesc mai mult decât e cazul și merg mai agale ca să mă bucur uneori de soare. Încă nu este suficient de cald, vremea mai are capricii, dar cu îmbrăcămintea potrivită pot să fiu atentă mai mult la împrejurimi decât la frig.

Într-una din zilele trecute, prin oraș, m-am întâlnit cu o veche cunoștință mai apropiată cu care nu mă văzusem dinainte de începerea restricțiilor pandemiei ca să stăm mai mult de vorbă. Pentru că mergeam în aceeași direcție ne-am pus la curent cu noutățile din perioada în care nu ne întâlniserăm. Din când în când s-a oprit și a staționat cam mult ca să tușească și, inevitabil, am ajuns să discutăm despre ruptura de perineu și incontinența urinară.

Pentru că am fost crescută în primii șapte ani de viață de către bunicii bătrâni de la țară în mentalitatea veche că problemele intime se discută numai cu ginecologul, mie nu îmi place abordarea unor astfel de aspecte personale cu alte persoane, nici măcar cu mama. De data aceasta am acceptat să dezbatem subiectul pentru că eu cunoșteam tehnologia infailibilă de la Femi.Eko® despre care am fost încântată să îi povestesc.

Sursa fotografiei: Femi.Eko®
Sursa fotografiei: Femi.Eko®
Sursa fotografiei: Femi.Eko®

Astfel am discutat și aspecte generale despre faptul că multe dintre femeile care au născut pe cale naturală ajung să facă ruptură de perineu cu consecința pierderilor urinare la efort ca tusea, strănutul, alergările, urcatul și coborâtul scărilor și altele asemenea. Nu e o regulă generală, unele având doar infecții urinare tratabile, cu aceeași consecință a pierderilor urinare, sau incontinență urinară.

I-am spus ceea ce îmi aminteam din lecturi mai vechi că un bun indiciu pentru ruptura de perineu este faptul că acesta nu provocă pierderi urinare în poziții de repaus, stat pe scaun sau somn, ci numai în cazul unui efort minim. Multe femei vor afla acest diagnostic și vor ajunge la operație după o vreme îndelungată în care vor face mai multe tratamente pentru infecții urinare fără rezultat.

La finalul încercării mai multor scheme de tratament vor observa că pierderile urinare nu se opresc, în această situație fiind și această cunoștință a mea. Cert este că, oricare ar fi cauza, pierderile urinare sunt supărătoare, dau un sentiment de jenă și teama că se va întâmpla în public fără ca protej-slipul să poată reține toată umezeala care astfel ar putea fi observată de alte persoane.

Într-adevăr nu toate persoanele sunt atât de educate ca să nu râdă de o astfel de întâmplare, ci să simtă compasiune și empatie pentru o problemă de sănătate. De aceea trebuie să utilizăm produsele sigure fabricate cu un model și o tehnologie nouă, blânde cu mediul.

Sursa fotografiei: Femi.Eko®
Sursa fotografiei: Femi.Eko®
Sursa fotografiei: Femi.Eko®
Sursa fotografiei: Femi.Eko®

Fie că recunoaștem sau nu, majoritatea am avut cel puțin o astfel de situație în cursul vieții în care abia am așteptat să ajungem mai repede acasă sau la orice toaletă pentru probleme fiziologice. Și mai puține persoane vor recunoaște că uneori a fost prea târziu când materialele textile erau deja îmbibate și pătate fie de pierderi necontrolate de urină, fie de problemele menstruale.

Momente penibile, însă fac parte din viață și din necesarul de întâmplări care contribuie la formarea experienței în alegerea unor produse de mai bună calitate și mult mai sigure. Dar care sunt și unde să găsim astfel de produse infailibile pentru incontinența urinară, menstruație și alte secreții?

Am dezbătut subiectul pentru că eu aveam soluția întrucât de curând am primit pentru testare o pereche de chiloți menstruali de la Femi.Eko® care sunt perfecți și pentru incontinența urinară. La prima vedere când i-am scos din cutie nu mi-au plăcut pentru că eram obișnuită cu bichini tanga minusculi. Auzisem persoane care nu suportă tanga, dar nu le-am înțeles niciodată, crezând că i-au cumpărat prea lați sau prea mici.

I-am probat imediat ce i-am primit peste pantalonii de trening cu care eram îmbrăcată pentru că mi s-au părut prea mari pentru mine fiind mărimea XL și prea groși, parcă aveau în plus un tampon mare clasic cusut în ei. Cu ocazia aceasta am putut să îmi dau seama că mărimile de pe site și de pe cutie corespund cu mărimile standard, deci nu există neșansa să avem surprize neplăcute când comandăm din magazinul online femieko.com.

Sursa fotografiei: arhiva personală
Sursa fotografiei: arhiva personală

După două zile în care i-am întors pe toate părțile, i-am studiat și nu eram încântată de chilot clasic în garderobă, m-am obișnuit să îi văd și am ales să îi port totuși la plimbarea de duminică în familie prin oraș și prin parc. Inițial mi-a fost teamă că se vor vedea prin blugi marginile și faptul că au ceva material gros în plus, dar nu se vede absolut nimic pentru că nu au cusături. Totul s-a petrecut numai în mintea mea pentru că nu doar oglinda, ci și soțul mi-au confirmat că blugii îmi vin bine și nu se vede nimic în plus, nici măcar marginile.

Plimbarea a durat aproximativ trei ore în care m-am simțit excelent fiind soare și frumos afară, cu câteva floricele de primăvară, dar copacii mari din parc încă nu au intrat în vegetație. Am mers și la toaleta din parc, dar mai important este faptul că parcă eram liniștită știind că port un produs de bună calitate cu care nici un mic accident de pierdere urinară nu ar fi fost vizibil.

Pot spune că niciodată nu am avut această siguranță cu bichini obișnuiți minusculi cu protej-slip și mai finuț, adică protecție inexistentă. Când am ajuns acasă am spus că vreau să cumpăr treptat și alții de culori diferite până când îmi fac un stoc ca să îi folosesc zilnic, având în vedere faptul că sunt siguri și garantați pentru 2-5 ani de utilizare. Sunt chiar drăguți, iar dacă îmi voi lua o mărime mai mică chiar nu mai am nimic de obiectat, mi se par perfecți.

Sursa fotografiei: Femi.Eko®

Am terminat-o cu dantelă deșirată, funde desfăcute, ațe și elastice ciudate ieșite, broderii care se taie, flori căzute, decolorare, alte inconveniente și bani aruncați pe lenjerie intimă care rezistă în bune condiții la câteva purtări urmate de spălări. Am pierdut prea mult timp și prea mulți bani pe promisiuni de lenjerie intimă de bună calitate. E o bună ocazie să iau decizia de a renunța la risipa de bani și nervi și să aleg siguranța oferită de produsele Femi.Eko®.

La ce mă ajută lenjeria intimă sexi la plimbare prin oraș sau în alte deplasări dacă nu am de gând să o arăt nimănui? La vârsta mea nu mă va pune nimeni să dansez la bară, la kilogramele pe care le-am acumulat nu mă va pune nimeni să dau reprezentații sexi în dormitor, dar dacă ies în oraș și am o pierdere involuntară de urină sau o scurgere menstruală pe lenjeria minusculă toată lumea prezentă ar putea vedea pete suspecte pe haine.

Nu mă interesează părerea nimănui referitoare la mine pentru că e ceva venit din afară ce nu pot controla. Mă interesează însă foarte mult cum mă simt eu în sinea mea și să fac ce e mai bine pentru mine, pentru că aceasta chiar pot controla. De aceea aleg siguranța mea, încrederea că nu mi se pot întâmpla mici accidente cu lenjeria intimă, iar acestea contribuie la încrederea în propria persoană și la creșterea stimei de sine.

N-aș fi crezut vreodată că mă poate convinge ceva sau cineva să vreau din proprie inițiativă să trec la chilot model clasic. O viață întreagă am adorat bichinii tanga, protej-slip pentru tanga și tampoanele interne, dar ce să faci cu acestea la pierderi involuntare de urină în cazul infecțiilor urinare, rupturii de perineu și incontinenței urinare? E ca și când nu i-am avea deloc. Dar în cazul menstruației când nu există posibilitatea de a schimba tamponul intern la intervale de patru ore?

Sursa fotografiei: Femi.Eko®

Cam despre asta am discutat noi ca fetele în oraș, împrejurare în care, fără să planific, am făcut reclamă produselor Femi.Eko®. Dacă nu mă convingeam personal de utilitatea acestor chiloți menstruali Femi.Eko® care sunt perfecți și în cazul pierderilor involuntare de urină sau incontinenței urinare nu aș fi putut să îi recomand.

Sigur că discutând despre chiloții menstruali nu am ratat ocazia să îi povestesc puțin cunoștinței mele și despre noile absorbante reutilizabile ca să își facă o părere despre ce înseamnă menstruație sustenabilă. Deși i-am menționat și despre noua cupă menstruală nu am intrat prea mult în detalii pentru că încă nu ne-am dat seama cum funcționează, iar ea nu știa nici măcar cum arată. Cert este că reprezintă soluțiile Femi.Eko® pentru femeia modernă – produse sustenabile, economice și confortabile.

Sursa fotografiei: Femi.Eko®
Sursa fotografiei: Femi.Eko®

Pentru ce am mai cheltui bani pe produse absorbante care nu sunt sigure și confortabile, nu pot fi reciclate sau reutilizate? Cu toții ar trebui să ne aducem contribuția pentru o planetă mai verde făcând alegeri sustenabile, iar soluțiile Femi.Eko® prezentate îndeplinesc această condiție. Nu ești de aceeași părere? Descoperă produsele pe site-ul femieko.com și lasă-ne într-un comentariu opinia ta despre aceste inovații prietenoase cu noi și cu mediul.

Sursa articolului: Femi.Eko®

Sursa fotografiilor: Femi.Eko®

Notă: Articolul a fost scris pentru Proba nr. 8 a concursului Spring SuperBlog 2022, a 24-a ediție a proiectului, care se desfășoară începând cu 1 martie 2022, titlul probei fiind Femeia modernă refuză să fie PE STOP! propus de Femi.Eko®.

Notă: Dacă vrei să vezi un model de articol pentru înscrierea în concurs te poți inspira de aici.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s