Creditul Claret pentru dezvoltatorii imobiliari, o soluție de finanțare

Dintotdeauna am admirat dezvoltatorii imobiliari care prin activitatea lor au suplinit atribuțiile statului de a construi locuințe pentru absolut toate familiile și persoanele singure care își doresc să aibă casa lor. Și în orașul nostru de provincie sunt astfel de antreprenori imobiliari care de-a lungul anilor au construit atât blocuri ANL adresându-se unui număr limitat de clienți, dar și blocuri preponderent cu parter și două etaje pentru restul populației.

Cuprins:

  1. În domeniul imobiliar cererea este mai mare decât oferta
  2. Creditul Claret pentru dezvoltatorii imobiliari, o soluție de finanțare
  3. Exemple de utilizare a creditului pentru dezvoltatorii imobiliari

În domeniul imobiliar cererea este mai mare decât oferta

Am câteva cunoștințe care au beneficiat de apartament sau de garsonieră în bloc construit cu fonduri ANL inițial ca locuințe închiriate, iar după circa 5 ani de la darea în exploatare au primit posibilitatea să le cumpere în rate. Persoanele din aceste blocuri sunt mulțumite pentru faptul că au obținut o locuință cu chirie atunci când nu aveau bani să o plătească integral și că pot să o cumpere în rate acceptabile pe o durată mare de timp.

De asemenea am cunoștințe care locuiesc în blocurile noi cu două etaje și mi-au povestit că au cumpărat apartamentele de la antreprenori dinainte de a fi construite complet. Au plătit avansuri și alte tranșe, iar suma a fost plătită integral înainte de a primi apartamentele la cheie cu toate amenajările interioare incluse.

Sursa fotografiei: Claret Credit

De asemenea am o prietenă care locuiește într-o locuință socială după foarte mulți ani de depunere frecventă a unor cereri cu dosare urmate de refuzuri atât pentru locuință socială, cât și pentru locuință ANL până când a depășit vârsta prevăzută în condițiile de acordare.

După ce a plătit chirii mutându-se dintr-un apartament în altul ca mamă care creștea singură doi copii mici, statul orb, surd și mut la stresul lor le-a dat un apartament nelocuibil ca locuință socială cu puțin înainte ca minorii să împlinească vârsta majoratului.

Au investit în amenajări interioare ca să îl facă locuibil, au pus o centrală de apartament și îl au în continuare, cu condiția să depună dosar anual cu veniturile, declarație pe propria răspundere că îndeplinește condițiile de acordare plus anchetă socială. Este o soluție locativă care pare temporară, anuală, chiar dacă se întinde pe termen lung sau uneori chiar toată viața.

Dacă această persoană se angajează cu contract individual de muncă s-ar putea să rămână din nou pe drumuri pentru că va depăși veniturile lunare care îi dau dreptul la locuință socială. Cam aceasta este, în mare, povestea nefericită a unei persoane nevoiașe care ajunge la mila statului pentru o locuință socială pentru că nu sunt suficiente.

Pentru că și eu sunt familistă, fiind tineri și neavând o locuință proprietate personală, cuplul nostru a locuit cu părinții în primii ani de căsnicie. De aceea mi-am format părerea că fiecare familie tânără trebuie să aibă o locuință proprie, că fiecare tânăr care are venituri proprii ar trebui să aibă o locuință personală. Oricât de puternice ar fi legăturile de familie, este un lucru neplăcut ca două familii să împartă același apartament cu două camere.

Am apreciat că statul ar trebui să sprijine acest sector de activitate și m-am bucurat când au emis legislație specială cu facilități pentru domeniul construcțiilor. Într-adevăr cererea este încă mai mare decât oferta și tot mai mulți cetățeni își doresc și își permit să își cumpere propria locuință, cu precădere cei care îndeplinesc condițiile pentru creditul prima casă.

Din astfel de considerente am apreciat că statul ar trebui să aibă propriile soluții de construire a locuințelor pentru cetățenii săi, ori să dezvolte mai multe astfel de proiecte în parteneriate cu antreprenorii din domeniul construcțiilor.

Sursa fotografiei: Claret Credit
Sursa fotografiei: Claret Credit

Pentru că cererea este mai mare decât oferta în ceea ce privește locuințele noi, atunci înseamnă că o afacere în domeniul construcțiilor nu are cum să nu devină una de succes. Dacă ești în căutarea unei idei de afaceri, atunci o activitate profitabilă pe care să o studiezi consider că este domeniul imobiliar.

Creditul Claret pentru dezvoltatorii imobiliari, o soluție de finanțare

Și tu poți deveni dezvoltator imobiliar dacă dorești să desfășori o activitate care să îți aducă venituri, dar și să ajuți alte persoane pentru care statul, deși este obligat să asigure locuințe cetățenilor săi, nu construiește propriile proiecte imobiliare în fiecare județ din țară cu vreo firmă cu capital integral de stat ca să le ofere câte o locuință.

Dacă apreciezi că sunt imense sumele de care ar trebui să dispui ca să construiești un bloc de locuințe sau un cartier rezidențial și că nu ai de unde să iei atâția bani, atunci află că există o soluție de finanțare la care poate că nu te-ai gândit: creditul Claret pentru dezvoltatorii imobiliari oferit de Claret Credit.

Creditarea nu trebuie să dureze o veșnicie parcurgând procedurile birocratice obișnuite de a plimba un dosar din bancă în bancă și a primi refuzuri, amânări sau solicitări de a completa documentația fără a avea cunoștință dacă la finalul alergăturii vei obține banii necesari.

Dacă ești antreprenor în domeniul construcțiilor și tu poți solicita chiar și acum un credit pentru proiecte imobiliare fără efort: trebuie doar să intri pe site-ul claret.ro unde îți lași numele, numărul de telefon, adresa de e-mail, județul de domiciliu și un mesaj pentru a fi contactat de un consultant financiar, sau pur și simplu îi suni la numărul de telefon afișat pe site.

Dacă vei proceda astfel vei beneficia de soluția potrivită nevoilor tale, de promtitudine, transparență și profesionalism; vei putea să primești răspuns de aprobare, ți se vor explica în detaliu condițiile de creditare și dacă vei fi de acor vei semna contractul.

Sursa fotografiei: Claret Credit

În funcție de nevoile tale de finanțare și de circumstanțele tale personale sau antreprenoriale poți să primești o ofertă personalizată de la consultanții financiari ai Claret Credit. Încă din anul 2013 până în prezent IFN Claret Credit oferă soluții de finanțare rapide și eficiente, astfel încât au experiență în acordarea de împtrumuturi persoanelor fizice sau juridice, de la sume uzuale până la valori de 1-2 milioane de euro/ dosar de finanțare.

Dacă ești de bună credință și bun platnic, atunci un credit cu ipotecă imobiliară nu trebuie să îți inspire temere ci o soluție de dezvoltare a afacerii. Creditele pentru persoane juridice care se pot accesa sunt: credite pentru persoane juridice cu garanție imobiliară și creditele pentru proiecte imobiliare, iar persoanele fizice pot aplica pentru credite cu garanție imobiliară sau credite ipotecare.

Exemple de utilizare a creditului pentru dezvoltatorii imobiliari

Astfel, indiferent dacă îți dorești să îți construiești casa visurilor tale, sau să devii dezvoltator imobiliar, vei putea găsi la Claret Credit o soluție financiară pentru proiectul tău. Dacă ești antreprenor în domeniul construcțiilor sau doar un viitor antreprenor, un credit pentru dezvoltatorii imobiliari poate reprezenta o soluție de finanțare care să te inspire.

Sigur că acestea sunt simple exemple de utilizare a creditului pentru dezvoltatorii imobiliari, însă creditul imobiliar poate fi utilizat de exemplu pentru o clădire de birouri care ar putea fi închiriate, devenind astfel o sursă de venit stabilă pentru viitor. Poate fi utilizat de asemenea pentru continuarea unui proiect de construire deja început și care stagnează datorită lipsei fondurilor necesare finalizării lucrării de construire.

Un alt exemplu ar putea fi utilizarea creditului pentru un proiect imobiliar a cărui construire a fost deja finalizată dar care necesită lucrări de amenajări interioare și/ sau exterioare. Se poate utiliza și numai pentru achiziții punctuale cum ar fi  materiale de construcție, echipamentele tehnice, sau pentru plata furnizorilor altor materiale care vor fi utilizate în proiect ori pentru alte cheltuieli necesare.

Dacă ar fi să dispun de un astfel de credit imobiliar pentru o singură clădire, atunci eu aș alege să construiesc un bloc de locuințe cu multe apartamente, poate chiar un cartier cu mai multe blocuri cu minim patru etaje și parter pentru a asigura locuințe unui număr cât mai mare de persoane care doresc să aibă casa lor.

M-ar interesa un teren suficient de mare care să asigure un părculeț liniștit cu multă verdeață și copaci de talie mare cu durată mare de viață, o zonă de joacă în afara spațiului de locuit pentru a asigura liniștea proprietarilor, alei spațioase la marginea zonelor verzi obișnuite din jurul blocurilor și mai multe zone de parcare.

Sursa fotografiei: Claret Credit
Sursa fotografiei: Claret Credit

O investiție pe termen lung ar putea fi construirea unei clădiri de birouri pe care să le pot închiria și eu și generația de moștenitori de după mine, asigurându-ne astfel existența pe toată durata de viață a clădirii sau pe durata noastră de viață, dând utilitate profitabilă clădirii care ar rămâne în proprietatea noastră.

Aș alege să construiesc blocul sau cartierul de locuințe, întrucât m-ar interesa mai mult componenta socială de a face o faptă bună pentru mai multe persoane care merită independența și libertatea pe care le-o dă o casă proprietate personală în care cu adevărat să simtă că sunt acasă. Apreciez că dacă dispunem de resurse care ne prisosesc este bine să întoarcem o parte societății pentru a ne simți împliniți, utili și fericiți.

Te-ai gândit vreodată să soliciți un credit IFN pentru construcții? Descoperă creditul Claret pentru dezvoltatorii imobiliari, o soluție de finanțare de pe site-ul claret.ro și lasă-ne un comentariu în care să ne împărtășești experiența ta de obținere a unui credit pentru proiecte imobiliare și în ce constă investiția.

Sursa articolului: Claret Credit, claret.ro

Sursa fotografiilor: Claret Credit

Notă: Articolul a fost scris pentru Proba nr. 4 a concursului Spring SuperBlog 2022, a 24-a ediție a proiectului, care se desfășoară începând cu 1 martie 2022, titlul probei fiind Credit pentru dezvoltatorii imobiliari propus de Claret Credit.

Notă: Toate blog post-urile referitoare la soluții de finanțare de pe site pot fi văzute în categoria Soluții financiare.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s