Vara va veni oricum, indiferent de evenimente, deci să ne pregătim pentru vacanțe

Pentru prima dată după multe zile cu zăpadă și chiciură strălucește din nou soarele care prevestește vara. E un semn bun că iarna nu mai are putere să își aștearnă omătul și gerul. Nici în minți nu trebuie să avem furtuni generate de pandemie și de războiul de la graniță. Să trăim deci în prezent cu primăvara în suflet și cu gânduri pozitive la vacanțele care vor veni în următoarea vară. Iată cum mă pregătesc eu și poate te voi inspira și pe tine:

  1. Visez la vară cu rutina de îngrijire de primăvară
  2. Igiena psihică este tot o rutină de îngrijire
  3. Vara va veni oricum, indiferent de evenimente, deci să ne pregătim pentru vacanțe

Vine războiul cu inconvenientele și tragediile inerente? Nu știu, dar pentru mine e încă pace în țară, în suflet și în gânduri și vreau să îmi mențin acest tonus bun. Vara va veni oricum, indiferent de evenimente, deci să ne pregătim pentru vacanțe, distracții, sănătate, bunăstare și fericire și poate că așa va fi.

Visez la vară cu rutina de îngrijire de primăvară

Până atunci avem tot timpul la noi pielea, părul, unghiile să le îngrijim, gândurile să le plivim de eventuale buruieni, iar corpul ne stă la dispoziție să îl fortificăm pe interior și pe exterior și să îl sculptăm frumos. Nici un aspect nu trebuie lăsat la voia întâmplării în privința îngrijirii personale gândind că avem gene bune și nouă nu ni se va întâmpla să îmbătrânim urât, ori ”lasă că merge și așa” cu orice produse cumpărate de oriunde la prețuri suspect de mici.

Obișnuiesc să acord o îngrijire specială pielii feței și nu neglijez nici pielea corpului pe care o mențin cu dușuri sau băi relaxante zilnice cu produse de bună calitate pentru curățare, după care uneori folosesc un produs exfoliant, apoi zilnic aplic o loțiune de corp sau un ulei de masaj cu mișcări circulare și ascendente. De când am descoperit crema de mâini Rilastil de la farmacia Spring o folosesc de mai multe ori pe zi, de preferat ori de câte ori mă spăl pe mâini sau cel puțin de 3-4 ori, neapărat dimineața și seara înainte de somn.

Dacă ai avut ocazia să citești articolul de pe acest blog Trucuri pentru o toamnă precum o primăvară (spring) cunoști deja preferințele mele pentru fiolele La Cabine pe care le-am aplicat pe păr conform prospectelor și descrierilor de pe site-ul springfarma.com. Am descris mai mult în articolul menționat care este rutina mea de îngrijire cu produse cosmetice din care te poți inspira.

Produse La Cabine de la SpringFarma – fotografie din arhiva personală

Aceste fiole La Cabine flash hair, flash 11-în-1, m-au convins de utilitatea lor pentru că observ că părul meu nu mai pică îngrijorător de mult, e mai rezistent și nu se mai rupe, pare mult mai voluminos și mai bogat și este strălucitor chiar dacă îl vopsesc aproape lunar acasă negru abanos la rădăcini.

Pentru prima dată după mulți ani în care m-am luptat cu căderea părului, cu vârfurile despicate, cu fragilitatea și ruperea firelor, cu șuvițele rebele și parțial încrețite, cu lipsa volumului și strălucirii pot spune că l-am tuns mult până la umeri, am început tratamentul cu aceste fiole, văd rezultate pozitive, sunt mulțumită și le recomand.

Produse La Cabine de la SpringFarma – fotografie din arhiva personală
Produse La Cabine de la SpringFarma – fotografie din arhiva personală

Ce ne-am putea dori mai mult noi femeile decât un păr complet refăcut, bogat, voluminos, strălucitor, rezistent, cu aspect natural? Tu nu îți dorești să ai o podoabă capilară cu aceste proprietăți? Le poți obține instantaneu pe oricare dorești sau pe toate acestea cu fiolele La Cabine flash hair care promit reparare totală a părului și producătorii chiar se țin de promisiune.

Așa cum poți observa mai jos în fotografie utilitatea și efectul fiecărei fiole La Cabine flash hair care nu necesită clătire, acestea conferă părului luminozitate, protecție termală, refac firul de păr, redensifică părul și îi dau aspect natural cu volum, hidratează, catifelează, descâlcesc, reduc încrețirea, dau strălucire.

Produse La Cabine de la SpringFarma – fotografie din arhiva personală

Poți să descoperi mai multe detalii despre fiolele La Cabine flash hair în farmacia online SpringFarma.com, fosta Farmacie La preț mic, care își menține reputația de a nu face rabat de la calitatea produselor comercializate la cel mai mic preț.

Rutina de îngrijire la domiciliu cu produse cosmetice nu poate să șteargă ridurile lungi și adânci deja formate și problemele cutanate care necesită consultația la un medic dermatolog sau medic estetician, nu pot șterge complet celulita, vergeturile și colăceii de grăsime indiferent de produs și indiferent de corp.

Aceasta este însă foarte importantă pentru o hidratare optimă, pentru îmbunătățirea vizibilă și menținerea aspectului frumos și sănătos al pielii. Succesul este asigurat de perseverență și de aplicarea corectă a unor produse cosmetice de bună calitate de la un brand cunoscut, potrivit tipului de piele și nevoilor de îngrijire specifice.

Atunci când alegi un produs cosmetic ieftin te rog să devi circumspectă și să faci mental un calcul nespecializat privind cel puțin cheltuielile producătorului cu materia primă, cheltuielile cu manopera, ambalajul, cheltuielile de transport, cheltuielile vânzătorului pentru punerea pe piață la dispoziția ta. Dacă este suspect de ieftin mai bine nu îl cumpăra, iar dacă totuși l-ai cumpărat nu îl mai aplica.

Este și vina noastră atunci când ni se întâmplă accidente urmare aplicării unor produse cosmetice de la producători anonimi pentru că ne plac chilipirurile. De aceea trebuie să manifestăm exigență și să nu facem economii în special când aplicăm ceva pe piele, păr și unghii, sau când înghițim produse, lichide și preparate.

Trebuie să ne asigurăm o rutină de îngrijire cu produse cosmetice de bună calitate încă din primăvară dacă dorim să avem rezultate frumoase ca să ne putem etala la vară fără jenă în rochițe frumoase sau în costume de baie, după caz.

Igiena psihică este tot o rutină de îngrijire

Dacă ne păstrăm optimismul și exaltarea vom depăși mai ușor orice realitate cutremurătoare a evenimentelor pe care le trăim. E pandemie cu circa 5000 de noi infectări pe zi? Eu vreau să văd doar că au încetat restricțiile și starea de alertă care le instituise. E război la graniță și un iminent pericol pentru noi? Eu vreau să văd că războiul nu a început la noi, deci activitățile noastre trebuie să continue ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Sunt valuri de refugiați care pleacă din calea bombardamentelor și se adăpostesc la noi sau doar ne tranzitează țara? Eu sunt departe și nu am posibilități să fiu alături de ei ca să îi ajut, deși empatizez cu ei și simt că sunt bineveniți. De aceea vreau să văd în principal faptul că autoritățile noastre, organizațiile neguvernamentale, agenții economici și cetățenii din proximitatea granițelor s-au mobilizat exemplar în încercarea de a le șterge lacrimile și a le acoperi nevoile existențiale.

Au crescut preturile la electricitate, gaze naturale și alimente? Este adevărat, dar cum nu pot să schimb situația vreau să văd că deocamdată ne-am descurcat cu banii în lunile precedente. Important este să avem speranțe că ne vom descurca cumva să le plătim și în viitor și vom face tot ce putem ca să obținem resursele necesare. Cam acestea ar fi în mare evenimentele care în ultimul timp aveau fiecare potențial să ne procure câte o depresie pe care te invit să o refuzăm.

Nu putem trăi precum scria Caragiale în D-ale carnavalului ” – Nu mai plânge, nu șade frumos, un volintir ca d-ta … – Dacă nu pot să mă stăpânesc! mi-e naturelul simțitor …”, astfel încât trebuie să ne iubim, să fim blânzi cu noi, să avem curaj, credință, optimism. Nu voi permite lui Putin și armatelor lui asasine să îmi strice echilibrul psihic în același mod în care nu am permis virusului ucigaș generator al pandemiei și restricțiilor ultimilor doi ani să îmi zdruncine mințile.

Sursa fotografiei: Pixabay

Nu sunt responsabilă de evenimentele care se pot întâmpla și pentru care clar nu suntem pregătiți, pentru distrugerea armatei naționale, a industriei de armament și muniție și de lipsurile logisticii românești în caz de conflict armat, cum nu sunt responsabilă de distrugerea industriei energetice românești și altor sectoare de activitate de importanță strategică sau doar economică fără să pună nimic în loc.

Sunt însă direct responsabilă dacă trăiesc cu anticipație în minte cu teroarea psihică a unui război, a unei crize umanitare, a unei crize economice, a unei crize de sănătate publică, cu regretul pentru trecut și cu frica pentru viitor pentru că am învățat că eu sunt gânditorul gândurilor mele.

Am mai învățat că sunt direct responsabilă de smulgerea ciulinilor care s-ar putea situa între gândurile care îmi trec în fiecare zi prin minte și de plantarea semințelor pentru gânduri pozitive care să îmi mențină un psihic bun. Pentru asta am ales să mă bucur cu recunoștință de primăvară, de viață, de sănătate, de familia noastră, de tot ce avem, de pace și libertate și, suplimentar activităților obișnuite, îmi asigur ocupație pregătindu-mă din timp pentru vara următoare.

Curățenia psihică este mult mai importantă decât vestita curățenie de primăvară prin locuințe, iar eu cu asta mă ocup în fiecare zi când sunt atacată cu știri negative pe toate canalele mass-media. Lucrez, citesc, mă plimb, am program administrativ în apartamentul nostru, fac cumpărături, îmi acord îngrijirea corporală personală zilnic, comunic verbal și în scris și multe alte ocupații care îmi umplu timpul zi de zi.

Nu ne este de nici un folos să ne îngrijorăm, să fim prea mult timp preocupați și să ruminăm cu privire la lucruri care încă nu se întâmplă acum, ci consider că trebuie să ne respectăm agendele pentru activitățile curente, implicându-ne și în altele în plus care să ne mențină ocupați.

Vara va veni oricum, indiferent de evenimente, deci să ne pregătim pentru vacanțe

Voi face tot ce stă în puterea mea cum pot mai bine: voi avea grijă de mine, voi avea grijă de noi în familie în timp ce mă pregătesc pentru prima vacanță de vară pe care mi-o planific după mai mult de doi ani de pandemie. Silueta, pielea, părul, unghiile, vitaminele, hrana sănătoasă, mișcarea și sportul sunt lucrurile care trebuie să mă preocupe dacă vreau să îmbrac un costum de baie și să mă afișez pe o plajă la vară.

Sursa fotografiei: Pixabay

Vreau o vară lungă cu minim o vacanță la mare și plaje însorite pe care să lenevesc câteva zile împreună cu soțul meu pe șezlonguri cu băuturi răcoritoare în intervalul orar admis de dermatologi. Îmi doresc să petrecem sfârșituri de săptămână la piscine răcoritoare cu aceeași leneveală pe șezlonguri, poate chiar să petrecem timp la niște parcuri acvatice. Am un voucher la munte cu reducere la cazare și masă pe care îmi doresc să îl folosesc în această vară ca să nu îl pierd.

Vreau să merg în cât mai multe sfârșituri de săptămână la țară, la iarbă verde și grătare, vreau să văd seara cel puțin un foc de tabără și nu explozii și bombardamente. Visez să am aceste ocupații frumoase însoțite de cât mai multe distracții în sezoanele calde ca să recuperez perioadele cu privațiuni din timpul pandemiei. Chiar nu am timp și chef de războaiele rusești cu trupele românești și cu cele aliate la care vreau să mă gândesc tot mai puțin spre deloc și care sper să nu se producă spre binele tuturor.

Viața merge înainte chiar dacă noi suntem veseli sau triști, fericiți sau nefericiți, bucuroși sau disperați, astfel încât stă în puterea noastră să facem alegerile potrivite în ceea ce facem și gândim, în acele aspecte în care deținem controlul sau pe care le putem influența ca să ne fie bine: ”Când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit”, Mahatma Ghandi.

Vara va veni oricum, indiferent de evenimente, deci tu cum te pregătești pentru sezonul cald și vacanțe? Lasă-ne un comentariu care să ne inspire privind rutina ta de îngrijire fizică și psihică.

Sursa articolului: produsele La Cabine flash hair din Farmacia Spring.

Sursa fotografiilor: arhiva personală.

Notă: Articolul a fost scris pentru Proba nr. 2 a concursului Spring SuperBlog 2022, a 24-a ediție a proiectului, care se desfășoară începând cu 1 martie 2022, titlul probei fiind Visează la vară cu rutina de primăvară! propus de Farmacia Spring.

Notă: Găsești aici un articol pentru înscrierea în concurs din care poți să te inspiri dacă vrei să participi și tu în continuarea probelor.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s