Biano.ro îmi furnizează cele mai bune idei pentru amenajarea balconului

Nu știu cum percepi tu timpurile pe care le trăim, însă eu sunt foarte încântată pentru că este din nou primăvară, cel puțin oficial și am nevoie de idei pentru amenajarea balconului. Chiar dacă deocamdată frigul încă persistă, acesta nu va mai avea putere mult timp și ne vom putea bucura din plin de vremea bună de sezon. Soarele va străluci din nou din ce în ce mai puternic în timp ce natura va reveni la viață odată cu ieșirea noastră din apatia pe care iarna ne-o dă uneori.

Abia aștept să îmi reiau plimbările obișnuite pe aleile din oraș, în parcuri, în natură, să zăbovesc puțin pe câte o bancă, să savurez o cafea sau un nectar la o terasă publică. Intenționez să profit de ridicarea restricțiilor și să îmi reiau programul pe care îl aveam înainte de a circula printre noi virusul ucigaș. Am stat atât de mult timp în casă ca să evit infectarea, încât acum simt nevoia să mă bucur de tot ceea ce ne înconjoară în natură și nu doar de verdeața decorativă, florile și copacii din orașul nostru de provincie.

Pandemia care ne-a restrâns drepturi și libertăți

S-au împlinit deja doi ani de pandemie de Covid-19 cu toate variantele lui ce au generat precauțiile și restricțiile aferente impuse sau autoimpuse. O bună parte din această perioadă am văzut partea plină a paharului pentru că dintr-o dată am avut timp pentru mine, timp pentru noi în familie, timp pentru casă, timp pentru pasiunile mele în rețelele sociale și blogging. Când am simțit nevoia unei plimbări, când am avut nevoie să fac cumpărături sau când a trebuit să rezolv o problemă am putut să ies din casă vaccinată la zi și cu masca pe figură în toate cazurile.

O bună perioadă nici nu am simțit că autoritățile mi-au îngrădit libertatea de mișcare ori alte drepturi pentru că aveam de lucru la calculator în casă și încă mai am. Nici nu am fost genul de persoană care nu și-a putut trăi viața la timpul prezent din cauza gândurilor și planurilor cu privire la următoarele vacanțe și citybreak-uri, astfel încât nu mi-au lipsit aceste călătorii și nici nu obișnuiam să frecventez localurile publice din industria ospitalității.

Restricționarea libertății de mișcare m-a ajutat să privesc mai mult în interiorul locuinței noastre pe care parțial am reamenajat-o cu idei și produse de la Biano.ro jucându-mă în Biano Studio așa cum am scris într-un articol aici pe blog și tot la ei mă întorc ca îmi furnizeze cele mai bune idei pentru amenajarea balconului apartamentului familiei noastre cu produse pentru grădină ca oază de verdeață, flori, bucurie, liniște, intimitate.

Sursa video: Youtube, Biano România, ”Amenajare terasă | BIANO + Laura Charaba”

Războiul care bulversează vieți

Speram să se combată virusul pandemic ca să ne reluăm existențele obișnuite, să putem călători în câteva excursii aproape oriunde prin țară fără temerea că ne-am putea infecta. Din păcate, tocmai acum, în mod inexplicabil, a început războiul la vecinii ucrainieni, trupele aliaților strategici se înmulțesc la noi în țară, valul refugiaților care trebuie ajutați a început de câteva zile și nu se mai oprește. Sunt implicată emoțional de la distanță în dezastrul din țara și din viețile acestor oameni prin intermediul știrilor din mass-media.

De 12 zile de la invazia Ucrainei de către ruși am în cap o tragedie în evoluție care nu se poate termina decât când se va reinstaura pacea și fiecare luptător rus rămas în viață va pleca în țara lui. Liniștea mea sper că va reveni complet când trupele aliate de la noi vor pleca la ele acasă considerând că pericolul a trecut, iar refugiații de război care vor dori se vor întoarce în bune condiții de pe unde s-au aciuit prin lumea liberă ca să își reîntregească familiile și să își reconstruiască țara.

Bănuiesc că și pe tine te țin în tensiune evenimentele terifiante din Ucraina și de la granița noastră din vecinătatea ei. Ca să îți muți gândurile de la știrile despre război, pandemie, decese, număr de infectări, număr de spitalizări, răniți, refugiați, dramele acestora și alte nenorociri ale zilelor noastre îți propun să lecturezi în câteva minute articolul de pe acest blog Configurează-ți rapid și ușor decorul ambiental în Biano Studio.

Vei face astfel cunoștință cu Biano România și vei înțelege cu ușurință de ce revin la acest site acum când îmi doresc mobilier pentru balcon ca să mă inspire, să găsesc totul în același loc, să îmi configurez decorurile în aplicație și astfel să reduc timpul de căutare și de luare a deciziei de cumpărare.

Sursa fotografiei: biano.ro
Sursa fotografiei: biano.ro

Merităm după restricțiile de lungă durată să fim liberi într-o primăvară însorită, o vară cu baie și plajă între alte activități de agrement și o toamnă lungă și călduroasă ca o prelungire a verii pentru a beneficia din plin de cele trei anotimpuri. Cine s-ar fi gândit la război la graniță cu inconvenientele și tragediile inerente, cu temerea justificată că niște calcule eronate ar putea arunca la noi niște proiectile care să justifice o ripostă din partea armatelor aliate și un război extins pe teritoriul țării noastre?

O nouă preocupare: idei pentru amenajarea balconului

Psihicul încă nu îmi joacă feste și realizez că atât timp cât suntem în viață trebuie să luăm fiecare situație așa cum vine și să o întoarcem în favoarea noastră, iar dacă totuși nu reușim, cel puțin trebuie să ne păstrăm cumpătul și să ne comportăm normal, ca și când nimic rău nu s-ar putea întâmpla. Vreau să îmi abat atenția de la pandemie și război, astfel încât refuz pentru o perioadă să mă preocupe altceva decât reamenajarea balconului nostru și activitățile mele obișnuite pe internet.

Nu se numește egoism sau nepăsare, ci încercare de a-mi menține mințile întregi cu preocupări frumoase pentru situația în care, datorită evenimentelor de sănătate publică sau de război, îmi voi petrece din nou sezoanele calde privind din terasă de la etajul trei al blocului în care locuim la părculețul cu verdeață, flori și copaci mari, răcoroși dintre blocurile cartierului.

O simplă căutare pe Biano România după cuvintele ”set mobilier terasă” mi-a dat câteva rezultate din nenumăratele seturi de grădină dintre care ilustrez câteva cu fotografiile de mai jos.

Sursa fotografiilor: Biano România, prelucrate personal în Canva.

Îmi plac mai multe seturi pe care mi-aș dori să le amplasez pe balconul apartamentului nostru pentru mine și soțul meu ca să avem un loc amenajat cu lucruri noi și frumoase unde cu încântare să ne bem zilnic cafeaua privind peisajul părculețului de afară și florile din interior.

Vom petrece destul de mult timp de calitate în acest spațiu și de aceea nu doresc să neglijez nici un aspect de decor, însă nu putem cumpăra unul dintre seturile mari și confortabile pe care ni le-am dori, ci dimensiunile sunt dictate de suprafața utilă a terasei noastre.

Din considerente de spațiu redus am ales acest ”Set mobilier gradină, terasă, balcon, lemn, 1 masă, 2 scaune, Leq Caracas” de la artool.ro la prețul de 645,15 lei redus de la 759 lei, cu transport gratuit pentru comenzile ce depășesc 600 lei! Un simplu clic pe imaginea produsului m-a condus pe site-ul vânzătorului unde cu ușurință orice persoană poate realiza cumpărături online din câteva click-uri.

artool.ro/set-mobilier-gradina-terasa-balcon-lemn-1-masa-2-scaune-leq-caracas

Redecorarea balconului cu mobilier grădină nu îmi va crea probleme semnificative pentru că este zugrăvit alb simplu așa cum ne place nouă să fie pereții, arunc o carpetă viu colorată pe gresia lucioasă proaspăt spălată, umplu pervazul și colțurile spațiului cu ghivece cu flori, iar pe măsuță voi pune o mică vază cu flori de sezon proaspăt culese până când înfloresc ale noastre.

Plantele care mi-au rezistat în această iarnă și pe care le voi scoate în curând pe balcon sunt doi ficuși ramificați frumos de peste un metru înălțime fiecare pe care îi voi pune în două colțuri pe jos cu frumoasele lor ghivece maro identice.

În celelalte două colțuri voi pune tot pe gresie un ghiveci cu o dracena de peste un metru și un altul cu un trandafir japonez neînflorit la fel de înalt care sper că ne va bucura și în vara aceasta cu frumoasele lui flori roșii. Mai am și ghivece cu plante mici nesemnificative deocamdată, dar care vor intra frumos în vegetație odată cu revenirea soarelui și care îmi doresc să înflorească până la vară.

După ce cumpăr acest set de mobilier, pernele pentru scaune și câteva plante în plus pe lângă ceea ce am deja, balconul nostru va arăta cam ca cel de mai jos. Nu ți se pare un loc intim și plăcut unde să ne începem diminețile de primăvară cu câte o cafea bună care să ne remonteze, să ne energizeze, să ne pună în mișcare pentru activitățile noastre zilnice?

Sursa fotografiei: biano.ro

Tu te gândești să redecorezi? Cine îți furnizează cele mai bune idei pentru amenajarea balconului, terasei sau grădinii locuinței? Îți propun să visezi frumos la redecorarea locuinței tale incluzând toate încăperile și terasa în timp ce utilizezi aplicația Biano Studio care sper că te va încânta la fel de mult cum m-a cucerit pe mine.

După ce vei obține primele rezultate ale proiectelor tale lasă-ne un comentariu la acest articol în care să ne faci o descriere a experienței tale de realizare a decorurilor ambientale în Biano Studio. Nu uita să ne faci o descriere a obiectelor care te determină să te simți acasă pe care le-ai cumpărat prin intermediul site-ului biano.ro.

Sursa articolului: Biano România, biano.ro, Biano Studio.

Sursa fotografiilor: Biano România, biano.ro, colaj de patru fotografii editat în Canva.

Notă: Articolul a fost scris pentru Proba nr. 1 a concursului Spring SuperBlog 2022, a 24-a ediție a proiectului, care se desfășoară începând cu 1 martie 2022, titlul probei fiind Idei pentru amenajarea balconului sau grădinii propus de Biano România.

Notă: Găsești aici un articol pentru înscrierea în concurs din care poți să te inspiri dacă vrei să participi și tu în continuarea probelor.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s