A început Spring SuperBlog 2022, deci trebuie să îmi restartez creativitatea

Competiția Spring SuperBlog 2022 ”Restartează creativitatea” a început la data de 01.03.2022 însă se fac înscrieri pe toată durata probelor. Îmi fac speranțe că voi fi admisă și eu în concurs, deci poți să participi și tu dacă ai un blog cu cel puțin trei luni vechime cu un minim de 20 de articole publicate. Neparticiparea la toate probele nu îți va aduce satisfacția că ești finalist, având însă posibilitatea să iei premii în bani, produse sau vouchere la oricare dintre probele la care dorești să participi.

Eu am participat pentru prima dată în iarna trecută și, în timpul care s-a scurs, dragă SuperBlog, mărturisesc că am scris mai rar și numai despre ceea ce mi-a plăcut. Disciplinează-mă te rog printr-o succesiune de probe care să mă scoată din zona de confort în această nouă ediție de primăvară a concursurilor SuperBlog. Mă înscriu cam târziu, deja s-au dat câteva brief-uri în lucru, însă poate că voi putea recupera să scriu și pentru probele care s-au dat începând cu 01.03.2022.

A fost dificilă prima mea participare la ediția precedentă a competiției SuperBlog: mi s-a părut că durează prea mult cu timpul foarte scurt între probe, însă după ce m-am obișnuit cu ritmul de lucru mi-a părut rău că s-a terminat. M-am simțit bine să fac parte din această comunitate creată în jurul competiției de către organizatori și revin cu plăcere la această acțiune comună.

Despre cea de a 23-a ediție a concursului SuperBlog la care am participat am scris un articol cu rezultatele obținute aici pe blog, însă fiind în primul an de blogging în concurs cu veterani nici nu ar fi trebuit să sper la mai mult.

Nici acum nu am speranțe prea mari pentru că tot bloggeri experimentați cu vechime participă și nici nu mă împac cu partea de storytelling, ba chiar nu mă atrage deloc, nu e genul meu nici să citesc și nici să scriu în acest mod.

Dar nu fac eu regulile, iar dacă vreau să particip, dacă vreau punctaje mari atunci trebuie să îmi restartez creativitatea și să compun povești respectând brief-urile. Am citit câteva articole cu povești, am văzut și reclame cu povești și degeaba: rămân la opinia mea că acestea determină căutătorii de informații despre produse și brand-uri de pe internet să piardă timpul, iar multe dintre ele nu au nici o legătură cu produsele sau brandurile respective.

Poate că am eu o problemă personală cu creativitatea mea sau chiar sunt obiectivă când consider că beletristica, nuvelistica sunt domenii diferite de opiniile personale care ar trebui să se regăsească în articolele de pe blog și bineînțeles că toate acestea diferă de site-urile de știri.

Nu m-a atras nici ideea de a întrerupe un articol scurt de 700-1000 de cuvinte cu 2-3 subtitluri pentru că revin 2-4 paragrafe pentru fiecare subtitlu și pentru că dacă scriu despre o idee din brief nu pot avea mai multe idei cu privire la ea. Ar fi posibil cam forțat să sparg un text scurt în trei părți dacă dezbat trei aspecte diferite cu privire la o problemă, deși se separă mult mai frumos de fotografii elocvente.

Intenția mea sigur că este să particip la competiția Spring SuperBlog 2022 „Restartează creativitatea” precum și la orice alte competiții cu premii în bani pentru că sunt de părere că trebuie să îmi urmez pasiunile între care și blogging-ul și că trebuie să fac tot ce depinde de mine pentru ca pasiunile mele să mă hrănească, deci să învăț cât pot de mult în domeniu și să îmi monetizez activitatea.

Nu depinde de mine să aleg articolele câștigătoare pentru fiecare probă din concurs, însă depinde doar de mine să scriu corect gramatical articole frumoase care să se încadreze bine pe blog-urile mele și să rămână peste timp la dispoziția potențialilor cititori.

Am scris schița acestui articol încă din luna februarie, după care m-am gândit și m-am răzgândit de mai multe ori gândind că poate iar voi scrie gratis o lună jumate sau două, însă totuși voi participa pentru că cel puțin mă disciplinează să scriu mai des și mai atent pe blog dacă nu voi câștiga nimic altceva.

Cum preferințele pentru storytelling, subtitluri și compilații prin diferite aplicații nu le pot schimba, nu am decât să scriu cum pot eu mai bine, să mă bucur de experiență și să învăț cât de mult pot din ea. Deci, dragă SuperBlog, ne întâlnim din nou, tu cu probe cât mai dificile, eu cu aspirații să mă situez peste linia de finalizare a competiției și, de ce nu, să înregistrez niște succese pe parcurs.

Tu, dragă cititorule, ce crezi: e o idee bună, îmi vei urma exemplul? Nu te tentează o participare la Spring SuperBlog 2022 ”Restartează creativitatea”? Dacă vrei să participi, nu lăsa nimic să te oprească, urmează-ți visele chiar dacă par prea îndrăznețe, iar dacă nu participi, te rog să te gândești pozitiv la mine ca să am noroc și șanse, precum și inspirație ca să profit de ele în această competiție.

Notă: Articolul a fost scris pentru a anunța intenția de participare la competiția Spring SuperBlog 2022 ”Restartează creativitatea” care a început la 01.03.2022.

11 comentarii

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s