Vis de iarnă: Destinația ideală pentru o vacanță de Crăciun de poveste

Se apropie minunatele sărbători de iarnă pe care cu toții le așteptăm cu nerăbdare în fiecare an. Comercianții se bat deja în oferte de Crăciun și Revelion încă de la final de noiembrie, iar agențiile de turism chiar mult mai devreme. Azi trebuie să scriu despre un vis de iarnă: destinația ideală pentru o vacanță de Crăciun de poveste. Iată ce mi-a inspirat tema:

  1. Unde mi-aș petrece Crăciunul, cu cine și ce aș face acolo?
  2. Destinația ideală pentru o vacanță de Crăciun de poveste
  3. Crăciunul este o sărbătoare încărcată de tradiții
  4. Spre destinația ideală de Crăciun cu produse Answear

Dacă ne permitem să visăm despre sărbători perfecte în zilele de Crăciun din anul acesta, care este visul tău de iarnă? Iată provocarea acestei probe din concurs pe care ți-o propun și ție:

”Haideți să jucăm un joc: să ne prefacem că nu avem limită de buget. Să ne prefacem că avem un tată pe nume Bill Gates care ne spune doar atât: ”Crăciunul acesta vreau să trăiești cea mai frumoasă experiență din viața ta! Plătesc eu tot!”. Unde ți-ai petrece Crăciunul, cu cine și ce ai face acolo?”.

Unde mi-aș petrece Crăciunul, cu cine și ce aș face acolo?

Încă de la prima citire am fost sigură că oriunde aș fi în visul meu nu vreau să fiu nicăieri fără soțul meu. Apoi m-am gândit ceva vreme la această provocare pentru întrebarea ”unde?” și mi-am reamintit faptul că pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă nu am călătorit niciodată în afara județului nostru de provincie, nu am călătorit niciodată peste graniță, nu am fost niciunde plecați mai departe de zonele geografice unde sunt casele părintești de la țară sau de orașul în care locuim într-un apartament.

Pentru întrebarea ”ce ai face acolo?” m-am gândit inițial că nu știu ce aș face, dar am eliminat din start mulțimea, gălăgia și petrecerea într-un restaurant din mai multe considerente pe care le voi expune, însă în principal pentru că eu nu am călătorit mult, iar dacă aș călători, indiferent unde, mi-ar plăcea să vizitez locuri încărcate de istorie, cultură și civilizații diferite de ceea ce am văzut deja.

În nici un caz nu aș străbate țara, continentul sau planeta ca să stau la masă într-un restaurant, să mănânc un meniu de Crăciun într-o atmosferă zgomotoasă și să mă întorc acasă obosită mâncând sandvich-uri pe drum. Noi avem bani pentru sarmale, piftii, caltaboși, tobă, cârnați, friptură, salată boeuf și alte aperitive, cozonac și prăjituri. Nu aș călători niciodată în scopul de a mânca meniul tradițional pe care știu să îl pregătesc exemplar și cu mare plăcere în bucătăria noastră.

În plus, nu aș da pe nimic confortul și căldura de acasă ca să îngheț de frig pentru a mă da cu sania sau cu sacul pe un derdeluș pentru că nu știu să schiez, ori ca să îmi vâjâie creierii într-un carusel într-un parc de distracții în ziua de Crăciun, ori altele asemenea. Pentru mine scopul trebuie să fie mai important decât mâncarea și să fie altceva decât ceea ce pot să fac și aici la fel ca și până în prezent și unde mă simt foarte bine pentru că aici cunosc câţiva oameni dragi şi iubiţi, iar locurile îmi sunt familiare.

Nu pot să gândesc atât de îngust încât pentru cea mai frumoasă experiență din viața mea să vreau de la Bill Gates să îmi plătească două bilete de avion dus-întors și două fripturi la Paris sau în Maldive, sau un sejur de trei, cinci sau șapte zile pentru două persoane oriunde pe glob. Noi avem friptură și chiar mai mult decât atât și, spre norocul nostru, avem și unde să gătim și unde să mâncăm, deci nevoile de bază le avem asigurate de noi la un nivel decent.

Sigur că ar fi o experiență frumoasă oricare astfel de sejur oriunde pe planetă, dar nu cred că în asta constă cea mai frumoasă experiență din viața unui om în ziua de Crăciun. Banii pot să cumpere lux și distracții pe care eu nu mi le permit și ar putea să îmi cumpere orice există pe lumea aceasta în materie de vacanțe exotice pe care eu nu am cu ce să le cumpăr, dar e Crăciunul, iar dorințele diferă mult comparativ cu orice altă perioadă din anul calendaristic.

Deci ce mi-ar putea plăti mie Bill Gates, iar eu să râvnesc la asta pentru că nu îmi permit, dar vreau să am ca să trăiesc cea mai frumoasă experiență din viața mea de Crăciun? Unde mi-aș petrece Crăciunul, cu cine și ce aș face acolo pe banii lui?

Destinația ideală pentru o vacanță de Crăciun de poveste

Eu și soțul meu am copilărit la țară la bunici și niciodată în cursul vieților nu am retrăit magia sărbătorilor de iarnă petrecute cu familiile noastre extinse în copilăriile noastre din satele românești din județ. Știi ce era magic? În primul rând faptul că trăiau bunicii noștri care făceau tot posibilul să ne fie bine nouă pentru că ne ocroteau cu multă dragoste fiind copii și să reunească toți copiii lor și nepoții în jurul meselor îmbelșugate la căldura focului din lemnele care trosneau în vatra sobei. Apoi faptul că era veselie, bucurie, iubire, căldura sentimentelor din casa părintească în care am copilărit fiecare rând pe rând în locurile încărcate de amintiri de neînlocuit.

Era multă simplitate atunci, nimic nu era complicat, perfid sau fals, ne bucuram unii de alții și toți împreună de faptul că ne-am reunit și că putem petrece timp de calitate câteva zile în familia extinsă. Îmi amintesc aproape tot, toate persoanele care azi nu mai sunt, toate obiceiurile, cuvintele și sentimentele noastre frumoase, până și toate mirosurile iernilor lungi de atunci din copilăria mea, iar cea mai frumoasă experiență din viața mea de Crăciun ar fi să fim din nou cu toții în satul nostru de la țară în familia noastră extinsă frumoasă și iubitoare.

Aș da oricâți bani ar fi nevoie ca să reînvie bunicii mei care m-au crescut cu multă dragoste și grijă, unchii, mătușa și verișorul meu care au plecat dintre noi și împreună cu toate rudele care mai sunt în viață să ne reunim în casa părintească din satul unde am crescut cu toții, să fiu din nou cu acei oameni minunați, iubiți, în acele perioade frumoase și să petrecem din nou timp împreună. Aș vrea să îi văd, să îi aud, să îi simt, să ne îmbrățișăm, să stăm din nou de vorbă și să povestim, să ne reluăm cursul vieților de acolo de unde a fost oprit pentru ei. Numai așa Crăciunul acesta aș trăi cea mai frumoasă experiență din viața mea.

Dacă banii ar putea să cumpere timp și să răscumpere viață eu asta aș vrea să primesc pentru un Crăciun de poveste. Pentru că am stabilit ce m-ar face să trăiesc cea mai frumoasă experiență din viața mea, gândindu-mă la enunțul provocării din această probă mă simt ca în poezia El Zorab: ”Voi merge, paşă, să cerşesc,// Dar mila voastră n-o primesc // -Ce bine-mi poţi tu da?”

Nu are niciun bogătaș atâția bani ca să îmi cumpere așa ceva, pentru că dacă ar putea ar da timpul înapoi pentru el personal sau ar cumpăra timp și ar răscumpăra vieți ca să-i reîntâlnească și să stea de vorbă cu toți ai lui ce astăzi nu mai sunt, renunțând la tot luxul său și la toată averea lui numai ca să aibă parte de o zi de Crăciun în familia extinsă și doar avându-i pe ei alături s-ar simți cu adevărat bogat.

Deși avem situații financiare diametral opuse, avem o caracteristică identică: suntem la fel de muritori – timpul pentru toți este la fel de ireversibil. Tu de câte ori în viață nu ți-ai dorit să poți da puțin timpul înapoi, pentru câte persoane și amintiri nu ai vrea să te întorci în timp?

Crăciunul este o sărbătoare încărcată de tradiții

Crăciunul este pentru mine, la fel ca și Paștele, o sărbătoare care reunește familia restrânsă sau familia extinsă. Nu vreau să plec aiurea prin lume de Crăciun pentru că viețile noastre sunt scurte oricât de lungi ar fi, iar cât timp avem părinți noi putem să mai fim copiii cuiva și să petrecem timpul pe care îl mai avem cu părinții noștri şi cu alte rude la țară în casele părintești, cu toate obiceiurile tradiționale românești.

Eu sunt pentru respectarea familiei tradiționale așa cum am cunoscut-o noi și pentru păstrarea tradițiilor noastre strămoșești care ne definesc ca națiune, sigur că în spirit de toleranță pentru alte manifestări de familii sau uniuni consensuale prevăzute de lege și într-un context mai larg în noua ordine europeană și mondială, în care însă nu trebuie să ne pierdem nici ca indivizi, nici ca popor, sau să ne schimbăm cultura, obiceiurile, tradițiile, civilizația pentru himere exotice.

Crăciunul este o zi încărcată de tradiții și totodată este ziua mea de naștere pe care vreau să o petrecem în fiecare an în familie ca să ne bucurăm unii de alții cât timp mai suntem împreună. Nu îmi trebuie banii lui Bill Gates care nu pot cumpăra nici măcar timp cu familia lui, cu atât mai puțin nu pot cumpăra timp cu familia mea, pentru că am convingerea că de bună voie nu aș pleca din familie de sărbătorile de iarnă ca să merg aiurea prin lume să mănânc un meniu şi să fac ceva ce oricum aş putea face într-o altă perioadă din timpul anului care nu are o încărcătură religioasă, tradițională şi emoţională.

Mă bucur că pe măsură ce am scris articolul mi-am clarificat poziţia astfel pentru acest subiect, precum şi de faptul că nu râvnesc, nu am regrete şi nu îi invidiez pe cei ce pot să fie de Crăciun în Dubai şi de Revelion în Caraibe sau oriunde altundeva prin lume mai puţin acasă, pentru că eu nu îmi permit, dar sunt obişnuită să trăiesc aşa simplu şi liniştit cu familia noastră şi nu aş întinde mâna la Bill Gates ca să îmi plătească vacanţe. Doamne fereşte de probleme de sănătate când poate aş avea nevoie de donaţii pentru o situaţie de viaţă şi de moarte, ceea ce ar fi foarte diferit şi mai uşor de acceptat.

Spre destinația ideală de Crăciun cu produse Answear

Deși nu avea legătură cu enunțul probei, puteam să scriu un articol comercial privind preferințele mele despre fiecare  Geacă de puf pe Answear.ro, fără legătură cu textul puteam să inserez poze cu pulovere roșii, pantaloni largi, cizme albe, mănuși, căciulă, fular și rucsac pentru ținute de zi, iar pentru ținuta din seara zilei de Crăciun despre trenci, pantofi, poșetă cluch și rochie de seară dintre care putem cumpăra unele și vizitând magazinul online answear.ro și nu costă chiar atât de mult încât să solicităm subvenții.

Am ales să scriu adevărul despre ce simt referitor la visul meu de iarnă despre destinația ideală pentru o vacanță de Crăciun de poveste pentru a arăta faptul că unele vise nu pot fi realizate sau cumpărate nici măcar cu banii celui mai bogat om de pe pământ. Trebuie să visăm, să credem în visele noastre și să depunem eforturi să le realizăm cu condiția să fie posibile. Permite-ți să visezi, realizeză-ți visele pe cont propriu cu resurse personale, iar răsplata, satisfacția și mulțumirea vor fi pe măsură, ai să vezi!

Ar fi fost mai simplu să compun o întreagă pledoarie despre orice geacă de piele dintre cele pe care mi le-aș cumpăra de aici https://answear.ro/h/geci-de-piele.html ca să le port hai-hui prin lume, în mod imaginar, pe banii lui, dar în nici un caz în ziua de Crăciun care este destinată mie și familiei noastre să ne-o petrecem împreună în mod tradițional.

Astfel, îmi voi cumpăra din banii noştri ceva frumos de pe Answear pentru mine şi pentru soţul meu şi câteva cadouri şi ne vom bucura de sărbătorile de iarnă la casele din familia noastră extinsă din oraş sau la părinţi la ţară, acestea fiind pentru mine destinațiile ideale pentru o vacanță de Crăciun de poveste.

Cred că deja te-ai obişnuit cu noua mea pasiune de a-mi face cumpărăturile online şi de pe answear.ro din articolul meu de pe blog Care este sursa mea de inspirație în fiecare zi? – Azi este Answear pe care te invit să îl citeşti ca să descoperi care sunt avantajele pentru care trebuie să îl alegem.

Acestea sunt genul de ținute comode pe care vreau să le port în zilele de Crăciun la țară de pe answear.ro, iar dacă avem noroc să fie vreme bună le voi plimba și în natură în împrejurimile satului, deși mi-ar plăcea să avem sărbătorile de iarnă cu zăpadă, foc de lemne în sobă, meniu tradițional pe masă, brad împodobit, colindători în curte și oamenii buni, dragi și iubiți în casă, cu sănătate tuturor în vremuri grele de pandemie, liniște sufletească, voie bună și multe bucurii liniștite, cu totul din suflet pentru suflet.

Pentru tine care este destinația ideală pentru o vacanță de Crăciun de poveste? Unde ți-ai petrece Crăciunul, cu cine și ce ai face acolo dacă nu ai avea limită de buget?

Sursa articolului și a fotografiilor: answear.ro, Answear

Notă: Articolul a fost scris pentru Proba nr. 23 a concursului SuperBlog 2021, a 23-a ediție a proiectului, care se desfășoară între 1 octombrie – 2 decembrie 2021, titlul probei fiind: Destinația ideală pentru o vacanța de Crăciun de poveste, propus de Answear.

Notă: Găsești aici un articol pentru înscrierea în concurs din care poți să te inspiri dacă vrei să participi și tu în continuarea concursului.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s