Cum optimizăm spațiul din baie cu mobilierul Savini Due

Printr-o Rezoluție din iulie 2013 ”Igienă pentru toți” Organizația Națiunilor Unite a declarat data de 19 noiembrie ”World Toilet Day”, Ziua mondială a toaletei, care s-a marcat în fiecare an pentru a nu pierde din vedere ca pe o prioritate faptul că în fiecare locuință trebuie să existe o toaletă racordată la apă și canalizare. Sună bine să avem o astfel de preocupare la nivel mondial și ar fi minunat să aibă ca finalitate construirea în fiecare locuință a câte unei băi utilate corespunzător sau, de ce nu, desprinsă parcă din reviste.

Mobilier de baie Savini Due din colecția Legno Massello
Mobilier de baie Savini Due din colecția Linea

Când să punem toaletele în valoare, am ieșit lipsă la numărarea băilor

Conform statisticilor date publicității, în prezent peste 3,6 miliarde de persoane de pe planetă nu au locuințele racordate la canalizare având toalete în afara locuințelor, iar sute de milioane nu au nici măcar amenajată o toaletă în aer liber. Se pare că suntem foarte departe de ideal care de fapt ar trebui să fie o normalitate și toți să beneficiem în mod egal de apă și canalizare.

Tema pentru data de 19 noiembrie a anului curent 2021 a fost „Valuing toilets”, un bun prilej ca persoanele publice interesate să ne reamintească faptul că potrivit Institutului Național de Statistică și Eurostat țara noastră este ultima din clasamentul cu acest obiect al țărilor membre ale Uniunii Europene cu un procent îngrijorător din populația națională care are toaletele săpate în curte și nu au băi racordate la canalizare, iar în unele localități nici nu există o rețea de canalizare.

Ca orice subiect și acesta a fost dezbătut două sau trei zile, de regulă cu informația senzațională că un român din patru are toaleta în fundul curții, știri de presă după care urmează a se descurca fiecare în continuare tot pe cont propriu potrivit posibilităților materiale ca să asigure condițiile de salubritate, igienă și demnitate membrilor familiei și să sperăm că în cel mai scurt timp vor avea cu toții câte o baie cu toate dotările necesare în condițiile civilizației moderne a mileniului III.

Mobilier de baie Savini Due din colecția Oikos
Mobilier de baie Savini Due din colecția Idea

Probabil aceste statistici ar trebui corelate cu nivelul de sărăcie al populației și cu indicatorii de măsurare a calității vieții pentru că, dacă ar avea resurse financiare la dispoziție, orice persoană ar dori să își construiască, să își amenajeze și să utilizeze o toaletă în interiorul locuinței.

Astfel, pentru unii locuitori mai norocoși ai planetei „Valuing toilets” în anul 2021 înseamnă punerea în valoare a toaletelor, în timp ce pentru alții, de regulă săracii planetei, poate însemna doar punerea în valoare a importanței toaletelor cu visul de a-și construi vreodată una în curte sau în locuință, după caz.

Rezultă ceea ce știam deja că, deși trăim și locuim în același timp și în același spațiu delimitat geografic, pentru un subiect dat, problemele, agendele și prioritățile noastre diferă de la o persoană la alta, de la o familie la alta, de la o localitate la alta.

Baia ne definește în primul rând spațiul și resursele financiare

Dacă resursele financiare și spațiul ne-ar permite absolut toți ne-am construi o baie sau ne-am transforma baia existentă într-un sanctuar pentru îngrijire și relaxare în care am combina utilul cu plăcutul, estetica și funcționalul utilându-le corespunzător pentru a crea atmosfera agreabilă pe care fiecare și-o dorește pentru sine și familia sa.

youtube.com/watch?v=Je0X2cwsvkA – Savini Due „Baia care te definește”

Noi, cei ce locuim în apartamentele cu două camere din blocurile construite în comunism, avem o problemă cu spațiul de dimensiuni reduse al locuințelor în general și al băilor în special care în rare împrejurări depășește 4 metri pătrați. Dacă urmare lucrărilor de amenajări interioare nu am optat pentru cabină de duș, ci am păstrat cada mare pentru a ne bucura de baie la care am pus baterie și suport fix pentru duș înalt, atunci nu mai este prea mult spațiu pentru mobilier.

Din acest motiv mașina de spălat o avem amplasată pe holul de lângă baie cu furtunele montate prin peretele spart corespunzător dimensiunii acestora, însă am văzut și situații în care locatarii și-au montat mașinile de spălat rufe în bucătărie cu scurgerea direct în conducta de evacuare a apei menajere. Oglinda, masca chiuvetei, coșul de rufe, coșul de gunoi, suporturile pentru prosoape și consumabile de baie, un calorifer, niște rafturi și corpuri suspendate sunt deja prea mult ca să încăpem și noi și să nu ne lovim de mobilier când ne mișcăm prin baie.

Mobilier de baie Savini Due din colecția Corallo
Mobilier de baie Savini Due din colecția Perla

Am renovat baia în urmă cu câțiva ani iar, deși ne doream cabină de duș, echipa de muncitori a fost de părere să nu renunțăm la cadă din motive de confort, astfel încât am rămas cu cada de baie zidită și încadrată în faianță frumoasă tablă de șah albastru cu alb și inserții de culori în diferite nuanțe de alb și albastru cu gresia albastră cu aceleași inserții de culori frumoase. La următoarea renovare deja nu mai vrem noi să renunțăm la ea pentru că avem și duș fix montat și am putut să facem oricând duș în cadă, dar avem și opțiunea să facem o baie fierbinte și relaxantă cu uleiuri esențiale și multă spumă hidratantă, ceea ce o cadă mică de 20 cm cu cabină de duș nu ne oferă.

Savini Due și mobilierul cu care ne ajută să optimizăm spațiul din baie

Ca piese de mobilier atunci am ales ceva simplist care să poată fi oricând înlocuit, spre exemplu acum când am văzut noile colecții lansate de Savini Due: Idea, Linea, Oikos, Albatros, Akri, Legno Massello, Perla, Corallo, Fly pe care le poți vedea expuse pe site-ul lor savinidue.ro/mobilier-de-baie. Presupun că știai că Savini Due este cel mai important producător de mobilier de baie din România și din Europa de sud-est, printre produsele căruia se regăsesc în gama de baie: măști și dulapuri pentru baie, lavoare ceramice, oglinzi cu sistem de iluminare LED și capace pentru toaletă. 

Mobilier de baie Savini Due din colecția Albatros
Mobilier de baie Savini Due din colecția Akri
Mobilier de baie Savini Due din colecția Fly

Dacă am locui într-un apartament cu baia mai mare sau la casă cu curte și am avea spațiu mai mult la dispoziție nici nu aș sta pe gânduri să aleg pentru baia noastră setul de mobilier din prima fotografie a acestui articol – Mobilier de baie Savini Due din colecția Legno Massello https://savinidue.ro/legno-massello/, dar nu le pot avea pe toate și nici nu ar fi indicat pentru că, așa cum am descris în prima parte a articolului, sunt multe băi care trebuie construite și mult mai multe care trebuie mobilate frecvent în țară și în afara ei.

Norocul nostru, al doritorilor de mobilier de baie este că Savini Due nu este doar un magazin online care îl comercializează, ci este producător de mobilier de baie având ca misiune declarată și, în opinia mea, realizată:

Ne dorim să creăm pentru fiecare client momente zilnice de inspirație și stare de bine, prin produsele realizate cu profesionalism și responsabilitate față de oameni și mediu.

Pe măsură ce am văzut noile modele de mobilier de baie Savini Due m-am decis și asupra setului cu care ne vom dota baia: pentru că faianța și gresia noastră din baie sunt în combinație de culori albastru cu alb cu inserții de nuanțe diferite de albastru, dintre toate fotografiile prezentate în acest articol pe care le-am selectat din noile colecții Savini Due, luând în considerare și dimensiunile reduse ale băii noastre optez pentru modelul bleu cu alb din colecția Albatros https://savinidue.ro/albatros/.

Mobilier de baie Savini Due din colecția Albatros

Îmi plac culorile și mărimea pieselor din modelul ales care s-ar încadra în spațiu și s-ar asorta perfect cu ce avem, iar în acest mod am optimiza spațiul din baie cu mobilierul Savini Due. Sper că ești de acord că, în condițiile spațiului nostru limitat, alegerea pentru care am optat în final este cea mai bună opțiune din selecția de mobilier de baie pe care am realizat-o în acest articol. Dacă nu ești de aceeași părere m-aș bucura dacă mi-ai sugera un alt set de mobilier de baie dintre produsele Savini Due pentru care te poți inspira de pe site-ul savinidue.ro, din pagina de Facebook Savini Due și din contul savinidue în care postează pe Instagram.

Tu cum ți-ai transforma baia într-un sanctuar pentru îngrijire și relaxare? Descrie-ne într-un comentariu modul în care ți-ar plăcea să îți renovezi baia și cum ai combina utilul cu plăcutul, estetica și funcționalul și modul în care ar putea contribui mobilierul de baie Savini Due la atmosfera agreabilă pe care ți-o dorești pentru tine și familia ta. 

Sursa articolului: savinidue.ro

Sursa fotografiilor: savinidue.ro; sura fotografiei de copertă: savinidue.ro, prelucrare personală în Canva

Sursa video: youtube.com/watch?v=Je0X2cwsvkA

Notă: Articolul a fost scris pentru Proba nr. 20 a concursului SuperBlog 2021, a 23-a ediție a proiectului, care se desfășoară între 1 octombrie – 2 decembrie 2021, titlul probei fiind: Cum optimizezi spațiul din baie cu mobilierul Savini Due.

Notă: Găsești aici un articol pentru înscrierea în concurs din care poți să te inspiri dacă vrei să participi și tu în continuarea probelor.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s