Bucătărie fericită de sărbători – new Ambition

Vin sărbătorile, vin și vom primi din nou mult iubitele cadouri cu surprize frumoase. Iar voi petrece mult timp în bucătărie și de aceea am nevoie de o bucătărie fericită de sărbători – new Ambition despre care îți voi povesti în acest blog post:

  1. Descoperă accesoriile și ustensilele pe care Moșul ar trebui să le achiziționeze de la Ambition România
  2. Aranjarea mesei cu produse Ambition
  3. Pregătirea meniului cu produse Ambition
  4. Sărbători fericite cu Ambition!

Vom pregăti meniuri alese și, indiferent de restricțiile pentru orice tip de virus care circulă pe afară, anul acesta neapărat trebuie să pregătim mesele tradiționale îmbelșugate pentru familia extinsă și prieteni ca să ne bucurăm unii de alții și de preparatele culinare făcute în casă de Crăciun, de Revelion, de toți sfinții din calendar care le urmează și să o ținem așa într-o continuă petrecere până când recuperăm timpul irosit și uităm prin ce am trecut cu toții în această pandemie de lungă durată.

Sper ca anul acesta Moș Nicolae, Moș Crăciun și alți moși din familie 😅 să vină cu tolba plină pentru ca atât noi cât și casa noastră să beneficiem de daruri, dar mai ales bucătăria să fie fericită pentru că pe aceasta o folosesc cel mai mult din toată casa la zile festive și are deficit de accesorii și ustensile cu care să prepar bunătăți de sărbători, iar unele s-au uzat ori sunt complet depășite de situație și de vremuri. De fapt cred că îmi trebuie lucruri noi în bucătărie în special ca să alung monotonia și să îmi facă plăcere să gătesc și să servesc în articole de bucătărie noi și strălucitoare.

O curățenie strașnică e binevenită și cu siguranță se va observa și aprecia corespunzător, dar nu va suplini lipsa dotărilor care nu sunt noi, moderne și nu sclipesc de frumusețe, astfel încât obiectele vechi să stea la muzeu sau la coșul de gunoi pentru că noi le vom înlocui cu plăcere. Și ce poate fi mai plăcut pe timpul restricțiilor de circulație impuse sau autoimpuse din pandemie decât să colindăm online ca să ne facem cumpărăturile de sezon?

Descoperă accesoriile și ustensilele pe care Moșul ar trebui să le achiziționeze de la Ambition România

Se apropie acea perioadă din an în care se scriu listele cu dorințe, deoarece în mod sigur există o persoană care le va împlini mai devreme sau mai târziu. Pentru că bucătăria mea nu a învățat încă să scrie, cu toate că noi comunicăm atât de eficient 😅, voi fi cea care se va ocupa de centralizarea doleanțelor ei. 

În primul rând trebuie să ne asigurăm că sunt salvate aparențele cu tot ceea ce au nevoie să vadă pe masă și să folosească musafirii. Sigur că avem veselă în casă, chiar prea multă pentru cât folosim noi în cursul anului, însă seturile s-au mai descompletat și nu putem aranja o masă festivă cu farfurii, pahare, tacâmuri și cești de toate formele și mărimile și în toate culorile curcubeului cu mai multe modele diferite între ele.

Trebuie calculat numărul de invitați plus noi, cei ai casei, ca să stabilim numărul de seturi de veselă de care avem nevoie, având în vedere că fiecare set este pentru șase persoane și aș vrea să mă opresc la câte două seturi din fiecare ca să nu petrec o săptămână gătind în bucătărie pentru foarte multe persoane, dar nici petrecerea în casă să nu fie prea mare ca să nu se transforme într-o gălăgie în spațiul mic al apartamentului.

Dealtfel nici nu avem decât o masă extensibilă pentru maxim 12 persoane, iar mese cu scaune nu dorim să mai cumpărăm de sărbători pentru că nu avem unde să le depozităm ulterior, ci numai veselă care niciodată nu prisosește în orice casă, precum și diferite accesorii și ustensile pe care nu le avem dar pe care ni le dorim de mult timp și am neglijat să le cumpărăm.

Aranjarea mesei cu produse Ambition

Pentru aranjarea meselor de sărbătorile care urmează m-a inspirat Ambition și chiar îți cer părerea într-un comentariu la acest articol dacă am făcut cele mai potrivite selecții de produse sau dacă îmi oferi alte sugestii ca să fie totul prezentat cu bun gust și elegant astfel încât toate piesele să fie potrivite momentului și servirii unui meniu tradițional.

Serviciu de masa 18 piese Aura Gold pentru 6 persoane Număr articol: 29193

Culoare: Alb, Auriu, Material: porțelan, Forma: rotund

Set: 6x farfurie plată 27 cm, 6x farfurie adâncă 23 cm, 6x farfurie desert 19 cm

Set cafea 12 piese Aura Gold, Număr articol: 29194

Culoare: Alb, Auriu, Material: porțelan

Set: 6 x ceașcă 220ml, 6 x farfurie 15cm, Capacitate: 200 ml

Poate că platourile dacă nu sunt în set cu serviciul de farfurii se consideră că pot să fie de orice culori și mărimi ceea ce este fals, ba chiar am văzut mese aranjate cu un singur platou imens de salată boeuf care a fost dus și readus început și incomplet la fiecare nouă serie de musafiri, motiv pentru care mi-am învățat lecția pe loc fără să mă atenționeze nimeni că e mai bine să folosim platouri mai multe și de dimensiuni potrivite, astfel încât noile serii de musafiri care vin mai târziu să nu aibă impresia că mănâncă ce a rămas de la ceilalți, ci să primească mâncarea în platouri aranjate complet.

Platou servire 14×9,5cm Salsa, Număr articol: 33949

Culoare: Alb, Material: porțelan

Se poate introduce în cuptorul cu microunde.

Platou servire 35,5cm Kubiko, Număr articol: 61208

Culoare: Alb, Material: porțelan

Se poate introduce în cuptorul cu microunde.

Platou servire 27×15,5cm Salsa, Număr articol: 33947

Culoare: Alb, Material: porțelan

Se poate introduce în cuptorul cu microunde.

Suport prajituri 2 etaje Kubiko, Numar articol: 61174

Culoare: Alb, Material: porțelan

Nu se poate aranja o masă festivă cu tacâmuri diferite rămase câteva din fiecare set vechi descompletat, ci se impune ca absolut toate să aibă același model, pentru că dacă noi neglijăm acest aspect, neglijent va fi și aspectul mesei care ne dorim să arate impecabil în zi de sărbătoare. Am observat că obișnuiesc să le aleg să fie de același fel și în oricare altă zi când suntem la o masă în familie, deci cu atât mai mult nu aș face economie o sumă mică pentru produse care pot să contribuie la o impresie frumoasă într-o zi deosebită.

Set tacâmuri 36 piese + cutie cadou Napoli Număr articol: 29899

Culoare: Argintiu, Material: oțel inoxidabil

Set: 6 x linguri, 6 x cuțite, 6 x furculițe, 6 x furculițe desert, 6 x lingurițe ceai, 6 x lingurițe cafea

Față de masă 160x280cm Ambition Snowflakes, Număr articol: 95457

Culoare: Alb, Decorată, Material: textil, țesătură din poliester de înaltă calitate

La asemenea seturi de vase noi și frumoase pe o față de masă nouă cu model de fulgi de zăpadă specifici iernii care urmează apreciez că se cuvine să punem seturi de pahare noi și de același fel pentru toate persoanele pentru apă, suc sau bere, după preferințe, nelipsitul vin roșu servit la friptură și bineînțeles paharele de șampanie fără de care petrecerea de sărbători ar părea o masă obișnuită dintr-o zi oarecare.

Set 6 pahare 330ml Paradise, Număr articol: 33410

Culoare: Transparent, Material: sticlă, Set: 6 x pahar 330ml, Capacitate: 330 ml

Set 6 pahare 350ml Venus pentru vin, Numar articol: 10408

Culoare: Transparent, Material: sticlă, Capacitate: 260 ml

Set 6 Pahare Șampanie 160 ml Sunset, Număr articol: 10415

Culoare: Transparent, Material: sticlă, Set: 6 x pahar șampanie 160ml, Capacitate: 160 ml

Pentru că de Crăciun este ziua mea de naștere îmi trebuie un platou de tort cu capac ca să pot pune tortul în frigider și să nu atragă miros de la piftii și sarmale, evitând să îl mai țin împreună cu restul prăjiturilor pe balcon acoperite empiric ca să nu mă cert cu vrăbiuțele pe dulciuri.

Platou din Lemn cu capac 33.5 cm Sophie, Număr articol: 86196

Culoare: Lemn, Transparent, Material: lemn, sticlă

Platou pentru tort, cu capac din sticlă și baza din lemn, ideal pentru servirea desertului preferat într-un mod elegant, cu bun gust.

Pregătirea meniului cu produse Ambition

În al doilea rând, ca să pun ceva pe masă în noile farfurii și platouri de servit și ca să invit musafirii care să savureze bunătățile din meniu va trebui să gătesc pe aragaz și în cuptorul aragazului în mai multe vase și am eu câteva, dar nu sunt toate de inox și nu aș vrea să mi se prindă mâncarea ca să o prezint afumată invitaților sau nouă în orice împrejurare în care gătesc, iar setul pe care l-am selectat conține patru oale chiar foarte bine proporționate pentru a găti tot timpul anului în ele, nu numai de sărbători.

Set oale 8 piese+insert pentru aburi 16/18/20cm gratis Berry, Număr articol: 94583

Culoare: Argintiu, Material: oțel inoxidabil

Set: 1 x oală cu capac 16 cm/1,9l, 1 x oală cu capac 18 cm/2,5l, 1x oală cu capac 20cm/3,5l, 1 x oală cu capac 24 cm/6,1l, insert universal cu aburi 16/18 /20 cm (gratis)

Din experiența mea cu oale, lighene și vailinguri de inox pe care le folosesc de foarte mulți ani pot spune că merită cumpărate atât ca durată de viață cât și ca siguranță în utilizare, se curăță rapid și nu necesită o atenție sporită așa ca orice vas emailat căruia dacă îi sare email-lul trebuie aruncat în scurt timp, prinde de el mâncarea în general și în special mâncărurile scăzute lângă care îmbătrânim amestecând în cratițe să nu se ardă.

După ce am tot aruncat la oale emailate ieftine de proastă calitate cumpărate din piață m-am hotărât că trebuie să cumpăr puțin, ceva mai scump și de calitate premium ca să reziste mai mult decât valoarea investită și ulterior am fost mulțumită de rezultat, recomand.

Nu mi s-a întâmplat niciodată un accident culinar cu vreo oală de inox dintre cele pe care le am și de aceea au votul meu de încredere, dar probabil modul în care se comportă depinde foarte mult și de calitatea și grosimea inoxului, însă nu am cumpărat niciodată inox ieftin și subțire de teamă că nu e de bună calitate și poate că se perforează ori își schimbă culoarea, motiv pentru care am selectat acest set atât din punct de vedere calitativ, cât și pentru că deocamdată nu îmi trebuie mai multe sau de alte mărimi.

Oală sub presiune 6L Milenium. Număr articol: 31009

Culoare: Gri, Material: inox, silicon, Capacitate: 6.0 l

Se poate folosi pe plita cu inducție, pe aragaz cu gaz, pe aragaz electric.

Nu am ratat ocazia să selectez o oală sub presiune din inox și silicon pentru că deși mama mea a folosit și folosește în casă de când mă știu eu un astfel de vas, totuși nu mi-am cumpărat niciodată unul gândind că nu am nevoie. Acum sunt de altă părere pentru că presupune economie de timp, nu trebuie să ne petrecem viața prea scurtă oricât ar fi de lungă stând cu oalele în brațe pe aragaz și amestecând ore în șir, atât timp cât o oală sub presiune știe singură ce are de făcut într-un timp record.

Entuziasmul e deplin când facem planuri, astfel încât nu mi-ar prisosi în bucătărie și câteva accesorii și ustensile din care ori nu am deloc, ori necesită înlocuire. Spre exemplu, deși obișnuim să bem ceaiuri aproape zilnic preponderent în sezoanele reci noi nu avem un ceainic, ca și când ar fi costat o avere și nu ni l-am fi permis. De fapt am neglijat acest aspect, iar cel de mai jos pe care l-am găsit acum întrunește toate exigențele mele pentru că e din inox și are dimensiuni potrivite, fiind frumos și sclipitor exact pe gustul meu.

Apoi, am un filtru de cafea pe care nu îl utilizez decât foarte rar spre deloc pentru că ne place cafeaua la ibric, iar acest filtru din imaginile de mai jos respectă același principiu de preparare a cafelei, astfel încât nu exagerez când susțin că este produsul ideal pentru orice casă în care se savurează zilnic o cafea bună. Am selectat o tigaie din inox pentru aspectul pe care îl are inoxul în bucătărie și calitatea excelentă.

Mi-am ales și câteva tăvi pentru că ceea ce am eu de cozonac sau chec au alte dimensiuni și nici nu mai au de mult timp aspectul de produs nou. Poate nu crezi, însă eu nu am și nici nu îmi amintesc să fi avut vreodată un suport pentru pâine, fiind anterior de părere că se păstrează bine în pungă pe care tare mult mi-aș dori să nu o mai văd la suprafață și să o tot mut de colo-colo prin bucătăria mică atunci când gătesc. Nici oală specială pentru fiert lapte nu am deși am crescut în casă cu una și îmi amintesc utilitatea acesteia ori de câte ori se scurge laptele nesupravegheat în foc și trebuie să spăl aragazul.

Ce să mai povestesc despre ce accesorii și ustensile își mai dorește bucătăria mea pentru că imaginile vorbesc de la sine: mi-am selectat exact produsele de care aș avea nevoie de la brandul Ambition România, cel mai potrivit pentru ambițiile mele de a face întotdeauna o impresie bună musafirilor și membrilor familiei pe care îmi place să îi răsfăț cu delicii culinare atât cât mă pricep și sper ca Moșul, orice moș 😅, să facă bine să mi le și aducă pentru că altfel mi le voi cumpăra singură și mi le voi face cadou cu anticipație în contul zilei de naștere, deși m-am comportat în timpul anului suficient de bine încât să merit să primesc ceva frumos sub bradul de Crăciun.

Ca să nu dau o avere pe accesorii și ustensile de la alte branduri pe care nu le cunosc, să nu alerg în disperare de cauză dintr-un magazin fizic în altul și nici să stau să aștept ca să treacă Revelionul răscolind internetul până când voi găsi pe gustul meu produse similare pe bucăți prin mai multe magazine online plătind tot atâtea taxe de transport, îmi voi nota în agendă magazin online Dajar România ca să știu unde am găsit toate produsele de mai sus din acest articol și să știu unde mă voi întoarce pentru cumpărături online în cazul în care Moșul nu vine cu ele ceva mai devreme ca să le și am în bucătărie cu puțin înainte de sărbători să pot să le folosesc.

Produsele Dajar, disponibile pe site-ul dajarmagazin.ro, ne sunt puse la dispoziție atât prin portofoliul propriului brand, Ambition, cât și prin parteneriatele cu marii producători din domeniu, prin branduri precum Luminarc, Disney, O’cuisine, Rotho, Aquaphor. 

Sărbători fericite cu Ambition!

Sper că produsele Ambition din Dajar magazin selectate în acest articol te-au introdus puțin în atmosfera de plăcută agitație ce precede luna decembrie cu parfumul ei de brad pe muzică de colinde când facem cumpărături și pregătiri mai mult decât avem nevoie ca să fie surprizele reușite și toți ai noștri fericiți, iar organizatorii mulțumiți pentru că totul a ieșit perfect, astfel încât pentru azi te invit virtual să savurăm acest ceai cu o felie de tort și să explorăm aventurile noastre culinare în bucătărie în fiecare zi din care putem face o cât de mică sărbătoare.

Tu care consideri că sunt accesoriile și ustensilele pe care Moșul ar trebui să le achiziționeze de la Ambition România pentru ca bucătăria ta să fie fericită de sărbători?

Sursa articolului: Dajar România, dajarmagazin.ro

Sursa fotografiilor din articol: dajarmagazin.ro

Notă: Articolul a fost scris pentru Proba nr. 18 a concursului SuperBlog 2021, a 23-a ediție a proiectului, care se desfășoară între 1 octombrie – 2 decembrie 2021, titlul probei fiind: Bucătărie fericită de sărbători – your new Ambition.

Notă: Dacă vrei să participi și tu în continuarea probelor găsești aici un articol pentru înscrierea în concurs din care poți să te inspiri.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s