Configurează-ți rapid și ușor decorul ambiental în Biano Studio

Fără să vrem sau să ne dăm seama, decorul ambiental ne influențează calitatea vieții cu accent pe aspectele psihologice, existând încăperi care ne încarcă cu energie pozitivă sau care, dimpotrivă, creează un mediu apăsător care ne încarcă cu energie negativă, cu impact profund asupra stărilor de spirit pe care le experimentăm și asupra vieților noastre de zi cu zi, dar totodată ne exprimă personalitatea, stilul și nivelul de trai, toate împreună sau câte puțin din fiecare, ori nu ne reprezintă și nu rezonăm deloc cu el.

O idee bună ar fi să aruncăm sau să dăruim toate lucrurile inutile și să creăm spațiu, să ținem cont de spațiul pe care îl avem la dispoziție și de funcționalitățile lui, de nevoile pe care le avem, de stilul nostru de viață, să adăugăm piese asemănătoare cu ceea ce avem în prezent dacă nu înlocuim absolut tot ce avem în fiecare cameră, ci doar parțial și în perioade diferite de timp, dar ce facem atunci când avem spațiul complet gol și trebuie să îl utilăm?

Pentru un mediu ambiental plăcut și armonios acasă sunt foarte importante mobilierul, decorațiunile, culoarea, materialele, textura, lumina, proporțiile între piesele care îmbracă o încăpere, acestea fiind câteva dintre elementele de design ambiental cu care prea puțini suntem familiarizați, cu care lucrează profesioniștii din domeniu, iar dacă nu avem buget alocat pentru astfel de servicii, atunci trebuie să utilizăm o metodă profesională care să suplinească lipsa consilierii și a experienței noastre.

Decorul meu ambiental creat cu Biano Studio

În majoritatea împrejurărilor din viețile noastre adulte ne-am cumpărat piesele de mobilier și decorațiunile preponderent din magazinele fizice dintre ofertele limitate pe care ni le-au pus la dispoziție și nu puține au fost împrejurările în care ulterior am realizat că ceea ce tocmai am achiziționat nu se potrivește în încăpere cu ceea ce aveam deja, întrucât am parcurs acest proces în mai mult etape în care am cumpărat piese separate.

Pentru că sufrageria noastră trebuie reutilată complet cu decor atractiv care să ne determine să petrecem timp plăcut în încăpere, iată proiectul pe care am reușit să îl realizez pe singurul site de mobilier și decorațiuni la care am întâlnit astfel de funcționalități, biano.ro, filtrând tipurile de produse, culoarea, prețul, stilul și multe altele, iar dacă eu am putut să fac asta din prima încercare fără să am cunoștințe în domeniu, cu siguranță vei reuși și tu până la sfârșitul acestui articol în care îți voi împărtăși tot ceea ce am învățat utilizând Biano Studio:

Într-un mod foarte distractiv și captivant am creat un decor format din: două perdele Eurofirany, Felicja, două plante artificiale Cimisir Spiralat pentru Interior si Exterior cu Ghiveci, două lămpi de podea design cu 3 rafturi și 2 porturi USB, o lustră pe cablu CORAL, o măsuță de cafea LENA II WENGE, o vază Golden din gresie aurie, un Stuf artificial galben, un fototapet Inima, un Set mobilier tapițat PG12 compus din canapea și două fotolii, un set mobilă Bibliotecă living Gabriela, wenge + sonoma.

Nu este cel mai avansat proiect de design interior, însă am reușit cu ajutorul Biano Studio să includ în încăpere toate elementele de decor pe care aș dori să le conțină, am reușit să vizualizez cum ar arăta living-ul nostru și atmosfera de cămin confortabil al familiei, dar și de încăpere în care am putea introduce potențialii musafiri și, din câteva încercări, cu o mică depășire acceptată m-am încadrat în bugetul alocat cu această destinație, cheltuind pentru exercițiul meu suma de 10282,90 lei astfel:

Bibliotecă living Gabriela, wenge + sonoma – Material: PAL grosime 16 mm. Dimensiuni (lățime x înălțime x adâncime) : Dulap: 80 x 201 x 51 cm Vitrină: 80 x 186 x 51 cm; Comodă TV: 110 x 51 x 47 cm; Raft suspendat: 110 x 45 x 25 cm; Vitrină cu sticlă: 60 x 201 x 35 cm; Dulap soldat: 40 x 201 x 51 cm. Preț: 2349 lei.

Set mobilier tapițat PG12 – Dimensiuni canapea: 900 x 2150 x 930 mm; Dimensiuni fotoliu: 930 x 830 x 900 mm; Dimensiunile cutiei de pat: 180 x 1735 x 785 mm; Înălțimea scaunului: 420 mm. Preț: 5025 lei

MASĂ CAFEA LENA II WENGE – Material cadru PAL Melaminat, Culoare Wenge/Mesteacăn. Dimensiuni: Lungime 90 cm; Înălțime 46 cm ; Lățime 50 cm; Grosime blat 3.2 cm. Preț: 275 lei.

Fototapet – Inimă (254×184 cm) – Culori rezistente, calitate superioară, disponibil în 8 dimensiuni diferite. Preț: 327 lei.

Perdea Eurofirany, Felicja, 140×250 cm, poliester, alb/bej. – confecționată din două tipuri de țesături – etamină albă translucidă și țesătură cu aspect de in – imprimată într-un model cu carouri de bun gust în culori bej și crem. Preț: 44,00 lei.

Lustră pe cablu CORAL 3xE27/60W/230V negru. – Corp de iluminat direct de la producătorul Belis cu garanție de 3 ani. Preț: 268 lei.

Homcom Lampă de Podea Design cu 3 rafturi și 2 porturi USB Becuri E27 Albe 26x26x160cm – Construit cu panouri din MDF, acesta este echipat în partea de sus cu un bec cu un abajur de țesătură înalt de 39 cm și 3 rafturi pe care le puteți utiliza pentru a aranja rame, cărți, vaze și plante.

Culoare: Alb; Material: MDF; Dimensiune generala: 26L x 26L x 160Hcm; Dimensiune abajur: 24L x 24P x 39Hcm; Compatibil E27 (exclusiv becul)Putere bec: 40 W; Dimensiune raft: 26L x 26L x 39Hcm; 2 conectori USB; Tensiune de intrare: 230V / 50Hz; Lungime cablu de alimentare: 1,8 m; Certificare: CE, certificat ROHS.

Preț: 349,99 lei.

Outsunny Plantă Artificială Cimisir Spiralat pentru Interior și Exterior cu Ghiveci. – Culoare: Verde; Material: PE; sol de ciment Dimensiuni generale: Ф32 x 112Hcm; Dimensiuni ghiveci: Ф28 x 15Hcm; Greutate neta: 6,2 kg.

Preț: 499,99 lei.

Vază Golden din gresie aurie 53 cm.

Preț: 234,90 lei.

Stuf artificial galben 100 cm.

Preț: 16 lei.

Deși am depășit valoarea aproximativă de 10000 lei pe care doream să o alocăm proiectului cu puțin peste 200 lei, de această sumă am ales totuși vaza și stuful galben pentru că împreună depășesc înălțimea de un metru și pot foarte bine, când nu le dorim pe măsuța de cafea sau când o folosim potrivit destinației, să fie așezate într-un colț liber al sufrageriei sau să îmbrace un colț al unui hol de la întrarea în apartament unde oricum va trebui să pun ceva.

De asemenea am ales câte două plante artificiale și câte două lămpi de podea pentru a da simetrie și pentru modul armonios și modern în care arată încăperea, pentru aspectul elegant pe care îl dau unei sufragerii, dar și pentru utilitatea practică a celor două corpuri de iluminat când împreună cu soțul meu doresc să ne bem cafeaua pe fotolii și să citim ceva având la îndemână cărțile sau revistele favorite așezate pe rafturi, ori poate telecomenzile sau telefoanele la încărcat.

Măsuța de cafea, deși nu este wenghe cu sonoma ca restul mobilierului, ci o altă combinație de culori cu wenghe inclus, am ales-o pentru utilitatea practică a raftului de sub ea pentru depozitarea sticlelor de apă minerală și sucuri cu paharele pe care le folosim la un moment dat, sau doar pentru reviste, ziare, programele TV sau pentru casetele cu filmele favorite. Mobilierul cu vitrină ales împreună cu setul de canapea cu fotolii respectă aceeași linie cromatică, dau un aspect elegant, prețios și confortabil încăperii ajutate fiind și de fototapet și restul elementelor de decor alese.

Nu am specializare în design interior și nici talente ascunse în domeniu, însă cu siguranță știu cum mi-ar plăcea să arate camera în care în anumite momente din zi doresc să mă întind comod pe canapea sub pretextul că mă uit puțin la știri ca să îmi ofer ocazia să trag un pui de somn, sau în ce fotoliu vreau să mă cufund, încălzindu-mă cu o cană de ceai fierbinte în serile din anotimpurile reci, ori răcorindu-mă cu un suc cu gheață în zilele toride, pentru o lectură captivantă.

Această nouă posibilitate pe care mi-a oferit-o Biano Studio mă va ajuta să creez proiecte de decor ambiental din ce în ce mai performante și mai apropiate de imaginile interioare pe care dorim să le vizualizăm înainte de a lua deciziile de cumpărare pentru viitor, renunțând complet la ofertele limitate de mobilier și decorațiuni pe care le pun la dispoziția clienților magazinele fizice din orașul nostru de provincie.

Deja avem experiență în cumpărarea de pe internet a bunurilor de folosință îndelungată pentru că mobila de dormitor și aparatura electrocasnică le-am achiziționat online și ne-au fost livrate gratuit și în bune condiții până în parcarea de lângă blocul nostru. Nu e minunat faptul că le-am primit pe toate în acest mod fără să ne deplasăm, fără să alergăm prin magazine pierzând timp ca să analizăm puținele oferte din oraș care poate că nici nu erau cuprinse în promoțiile online cu reducerile de prețuri de care am beneficiat pe internet, fără să plătim cheltuielile de transport?

Ce este și cum funcționează Biano Studio?

”Fiind un motor de căutare pentru mobilă și decorațiuni, site-ul Biano reunește produsele magazinelor din domeniu într-un singur loc, așa cum o face clădirea unui mall, pentru ca tu să nu mai “alergi” prin sute de taburi, notițe și căutări. În plus, datorită funcțiilor inovatoare, cum sunt căutarea după imagini sau wishlist-ul, care poate fi împărtășit cu oricine alege utilizatorul, întreaga experiență devine una pe cât de complexă, pe atât de facilă și de plăcută.”

”Dă frâu liber imaginației și creativității și amenajează-ți spațiul de lucru, balconul, dormitorul, holul, sufrageria sau orice altă încăpere așa cum îți dorești. Poate vrei să redecorezi complet mediul ambiental sau doar să alegi câteva elemente pentru a marca toamna în locuința ta sau să creezi o cameră tematică, sau poate ai început deja să te gândești la sărbătorile de iarnă. Ai libertate totală să alegi ce fel de proiect vei crea în Biano Studio.”

”Urmează pașii de mai jos:

  • Mai întâi asigură-te că ai un cont de utilizator pe Biano.ro, durează doar câteva secunde să îți creezi unul.
  • Apoi, selectează pictograma albastră aflată pe interfața site-ului biano.ro, în colțul din dreapta sus, apasă butonul „Creează un proiect nou”, setează vizibilitatea proiectului pe modul “Public” și amenajează-ți încăperea așa cum dorești;
  • Joacă-te cu mobila și decorul până obții camera dorită, iar la final salvează o fotografie cu proiectul tău.” 

Intrând în Biano Studio vei vedea o casetă cu un mesaj de întâmpinare: ”Bine ai venit în Biano Studio! Să facem un tur rapid pentru a vedea principalele funcții ale aplicației” și, într-un tutorial de scurtă durată, îți va prezenta în ferestre cu text scris toate funcționalitățile care te vor ajuta să îți creezi propriul decor interior.

Pagina din centrul ecranului este spațiul tău de lucru unde vei putea muta, roti și redimensiona produsele. După ce adaugi primul produs în spațiul de lucru vei putea solicita recomandări de produse sau poți să utilizezi căutarea de text a produselor după nume, categorie sau brand. Pentru aceasta trebuie să deplasezi cursorul în stânga ecranului la categorii de produse unde vei selecta un produs dintr-o anumită categorie sau să mergi la produsele preferate și să selectezi un produs dintre cele favorite dacă le-ai adăugat în prealabil.

Pentru a selecta un produs, fă click pe acesta în spațiul de lucru sau în panoul din dreapta unde se află lista tuturor produselor. Deselectează produsul făcând click în spațiul din afara acestuia. Odată ce produsul este introdus în spațiul de lucru și selectat, poți face click și să tragi de imagine pentru a o mări, roti sau muta în spațiul dorit. Fundalul produsului este eliminat în mod automat. Dacă preferi fundalul, îl poți recupera.

Funcția de ”poziționare” îți permite să muți produsul în prim-plan sau în fundalul altor produse din spațiul de lucru: către prim plan, mergi înainte, mergi înapoi, către fundal. Funcția ”multiplică” îți va crea un produs duplicat, adică produsul este clonat și adăugat deasupra sursei.

Funcția ”schimbă varianta” îți permite să alegi o variantă diferită sau o altă imagine, în timp ce funcția ”înlocuiește produsul” îți va înlocui produsul curent cu o alternativă similară, iar din lista de produse poți selecta produsul făcând click pe el.

Când ai terminat salvează proiectul înainte de a părăsi aplicația pentru ca la următoarea vizită la Biano Studio să îl găsești în contul tău de utilizator. Poți folosi funcția ”Exportă proiectul” care îți permite să descarci proiectul în computer și apoi îl poți folosi pentru a-l partaja pe rețelele tale sociale sau pentru a te inspira din el pentru un nou proiect de amenajare interioară sau ca să nu uiți să îți faci cadou produsele pe care le-ai salvat. Cu funcția ”Distribuie proiectul” poți să trimiți prietenilor un link unde pot vizualiza proiectul tău și toate produsele încorporate.

Inspirație pentru noi decoruri interioare

Dacă ai nevoie de mai mult ajutor poți vizualiza oricând tutorialul cu funcționalitățile studioului Biano, astfel încât să devii expert în crearea decorului unic care te reprezintă, alegând dintre aproape un milion de produse de la peste 120 de magazine de mobilier și decorațiuni pe care altfel îți va lua foarte mult timp să le identifici și nici nu vei avea răbdare să studiezi manual ofertele fiecărui magazin în parte, ceea ce, trebuie să recunoști, nici nu ar fi posibil.

Mi-a plăcut experiența pe care mi-a oferit-o Biano Studio pentru crearea primului meu decor ambiental pe acest site pe care îl voi vizita de fiecare dată când doresc să creez noi decoruri înainte de a mă decide ce vreau să cumpăr, sau pur și simplu când doresc să mă joc în mod util de-a designerul interior cu ceea ce mi-aș dori să am dintre sutele de mii de produse, iar o sursă bună de inspirație pentru viitoare proiecte personalizate o constituie și exemplele de decoruri interioare pe care le pune la dispoziție pe site:

O altă funcție diferită nemaiîntâlnită până în prezent la magazinele online de mobilier și decorațiuni, dar pe care Biano o oferă, este posibilitatea de a încărca o imagine pe site unde vom putea descoperi variante identice ori similare de produs, apoi comparăm prețul, stilul și alegem varianta care ni se potrivește cel mai bine.

Putem să profităm de funcțiile inteligente ale BIANO pentru a ne ușura selectarea mobilierului și decorațiunilor și să ne jucăm în timpul liber prin crearea de noi și noi decoruri în care ne-ar plăcea să ne bucurăm de confort până când vom ajunge la cele pe care neapărat trebuie să le avem în locuințele noastre și pe care le putem cumpăra direct de pe site-ul biano.ro.

Pentru a deveni tot mai specializați în design interior pentru căminul nostru ne putem inspira din conținutul pe care îl găsim pe conturile create de Biano pe platformele de socializare:

  • facebook.com/watch/?v=847006669319716,
  • instagram.com/biano.ro/,
  • youtube.com/watch?v=Q2DVCe6PL-o&t=1s.

Sper că articolul meu a reușit să îți aducă informații noi și utile care să îți fie de folos când vei dori să îți amenajezi locuința. Sau poate știai deja că poți să îți configureazi rapid și ușor decorul ambiental în Biano Studio? Inspiră-ne într-un comentariu cu proiectul de design interior pe care l-ai creat personal utilizând studio.biano.ro.

Sursa articolului: biano.ro, Biano Studio. Sursa fotografiilor: biano.ro

Notă: Articolul a fost scris pentru Proba nr. 14 a concursului SuperBlog 2021, a 23-a ediție a proiectului, care se desfășoară între 1 octombrie – 2 decembrie 2021, titlul probei fiind: Amenajează-ți casa rapid și ușor!

Notă: Te poți alătura oricând în concurs cu un articol de intenție ca cel de aici.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s