Top 10 covoare pentru această toamnă de pe Vivre

Sper că îți place să îți redecorezi locuința cu noi covoare pentru această toamnă pentru că despre acest subiect sunt preocupată acum. Textilele joacă un rol important în ansamblul fiecărei încăperi și al apartamentului în general. De aceea am conceput un Top 10 covoare pentru această toamnă de pe Vivre pe care vreau să ți-l prezint și ție, conținând următoarele tipuri de covoare:

  1. Covoare pentru bucătărie
  2. Covoare pentru camera de zi
  3. Covoare pentru sufragerie
  4. Covoare pentru dormitor
  5. Covoare pentru hol

Noi vrem să ne simțim în locuința familiei noastre acasă și pentru asta avem nevoie de o atmosferă caldă, confortabilă și calmă la care să contribuie toate obiectele din apartament ca într-un tot unitar, să ne reprezinte și să ne definească stilul, să ne fie utile. Deși nu întotdeauna reușim, nu dorim ca nici un lucru din decor să nu pară bizar sau nefiind locul lui acolo, însă fără să manifestăm atașament pentru acestea, considerând că trebuie înlocuite periodic.

Dacă te afli în aceeași situație de a locui într-un apartament de dimensiuni reduse din blocurile vechi și nici nu îți permiți deocamdată un nou apartament mai mare sau o casă cu mansardă cred că înțelegi că singurul lucru pe care îl putem face periodic este să îl decorăm periodic altfel ca să ni se pară de mai multe ori nou, diferit, util, primitor și atractiv.

Sper că te-ai convins din articolul meu mai vechi de pe blog cu idei de decor interior (bucătărie, dormitor, baie, sufragerie) că ador să îmi redecorez frecvent apartamentul nostru cu două camere, că am preocupări de îmbunătățire a mediului ambiant căutând soluții practice, moderne, iar ori de câte ori fac asta mă reîntorc la Vivre să văd ce minunății sunt la promoție online pentru toate categoriile de bugete între care să se încadreze și al meu.

De ce revin cu plăcere aici? Pentru că vivre.ro este destinația online unde cei care vor să devină proprii designeri își pot găsi mobilă și accesorii potrivite personalității lor, o promisiune pe care o respectă zilnic punând la dispoziția clienților pentru alegeri inspirate peste 150.000 de piese de mobilier, decorațiuni, textile și accesorii, colectate de la 1.000 de branduri din întreaga lume, într-o gamă foarte variată de produse de calitate, la prețuri excepționale, prezentate în colecții tematice și cu un design atractiv, ce te vor face să te gândesti la redecorarea spațiului personal.

Este absolut imposibil în opinia mea ca în atât de multă mărfă de diferite categorii și stiluri să nu găsim întotdeauna ceva la preț redus care să ne placă, mai ales că azi vreau să aleg doar cele mai frumoase covoare potrivit gusturilor mele dintre cele existente în magazinul online și după această primă selecție vom alege ulterior pe cele mai potrivite să ocupe locul celor existente în casa noastră ca să pară diferită în această toamnă și iată ce am selectat și cum le-aș distribui în încăperile noastre:

Covoare pentru bucătărie

Lățimea de 58 cm poate părea mică, dar nu este așa pentru spațiul îngust al bucătăriei noastre mutată într-unul dintre balcoane cu mobilier față în față pe lungime și foarte puțin spațiu între ele; în plus trebuie să se mai vadă pe laterale și gresia superbă pentru că de aceea am ales-o frumoasă, iar ca aspect ar arăta la noi exact ca în fotografii. Cât despre modelul ales este normal să vreau ceva floral superb pentru că este un spațiu pe care îl folosesc aproape numai eu și trebuie să îmi placă și să mă mențină bine dispusă când îl privesc.

Covor 58×115 cm Brand: Oyo Concept; SKU:1516926

Mărime: 58×115 cm (lungime 115 cm/lățime 58 cm); Material: 100% poliester, înălțime fire: 3 cm, densitate: 1400 g/mp; Greutate: 0,934 Kg

Covor de bucatarie Oyo Home, 80×200 cm, multicolor

Material verso: antiderapant.
Covorul se poate folosi pe pardoselile incalzite: da.
Proces de fabricatie: covorul este lucrat la masina.
Forma covor: dreptunghiular.

Covoare pentru camera de zi

Covor 140×220 cm Brand: Oyo Home; SKU: 1713256

Preț 399,99 lei

Mărime: 140×220 cm (lungime 220 cm/lățime 140 cm); Material: 100% poliester, înălțime fire: 3 cm, densitate: 1400 g/mp; Greutate: 3,4 Kg

Covor 140×220 cm Brand: Oyo Home; SKU: 1556964

Preț 319,99 lei

Mărime: 140×220 cm (lungime 220 cm/lățime 140 cm); Material: poliester, înălțime fire: 3 cm, densitate: 1400 g/mp; Greutate: 4,3 Kg

Cred că nu mai este nici un secret pentru nimeni faptul că îmi plac culorile vii și modelele florale, iar camera noastră de zi este de fapt fosta bucătărie în care avem un set cu colțar, masă și taburete, două biblioteci pline cu cărți, astfel încât pe gresia impecabilă s-ar aranja foarte bine oricare dintre cele două modele de covoare. Sigur că decizia de cumpărare nu o voi lua singură pentru că deja am făcut selecția cea mai importantă și oricare dintre cele două covoare va fi instalat în camera de zi mie îmi va plăcea la fel de mult.

Covoare pentru sufragerie

Covor 160×230 cm; Brand: Jungle; SKU:1445283

Preț 319,99 lei

160×230 cm (lungime 230 cm/lățime 0.5 cm/înălțime 160 cm); Material: poliester, piele ecologică antiderapantă; Greutate: 5,6 Kg; Culoare: multicolor

Covor 200×290 cm; Brand: Flair Rugs; SKU:1780086

Preț 499,99 lei

Mărime: 200×290 cm (lungime 290 cm/latime 200 cm/inaltime 0.8 cm/diametru 15.5 cm); Material: polipropilenă, densitate 1900 g/mp, material verso: iută; Greutate: 13,6 Kg, culoare: albastru închis

Aici deja avem o problemă, pentru că primul covor este pe gustul meu cu multe culori și flori frumoase, cel de al doilea este genul de covor pe care îl preferă soțul meu în culori mai sobre, astfel încât la finalul prospectării va trebui să ajungem la un compromis. Pentru că le consider foarte frumoase și elegante le-am selectat și oricare dintre ele ar fi superb în sufrageria noastră.

Covoare pentru dormitor

Covor 80×140 cm Brand: Oyo Home SKU:  1713247 SKU:  1713247

Preț 99,99 lei

Mărime: 80×140 cm (lungime 140 cm/lățime 80 cm); Material: 100% poliester, înălțime fire: 3 cm, densitate: 1400 g/mp, material verso: antiderapant; Greutate: 1,2 Kg

Covor 80×150 cm Brand: Casa Rosa SKU:  2157731

Preț 89,99 lei

Mărime: 80×150 cm (lungime 150 cm/lățime 80 cm); Material: 100% poliester, înălțime fire: 3 cm, densitate: 1400 g/mp; Greutate: 1,6 Kg

Poate ți se vor părea ciudate pentru dormitor dimensiunile covoarelor alese, însă noi avem un set complet de mobilă de dormitor cu pat pe mijloc în această încăpere, astfel încât ne rămân exact trei fâșii de parchet din lemn lăcuit care trebuie parțial acoperite pentru aspect frumos și elegant două carpete sau traverse pe fiecare laterală a patului și o carpetă sau traversă între pat și peretele cu fereastra din fața patului. Astfel noi nu avem nevoie în dormitor de un singur covor mare, ci de trei covoare lungi și înguste, toate trei cu același model ca să aibă camera un aspect uniform.

Covoare pentru hol

Covor 80×150 cm Brand: Ruby SKU: 1852204

Preț 115,99 lei

Mărime: 80×150 cm (lungime 150 cm/lățime 80 cm); Material: 100% poliester, înălțime fire: 3 cm, densitate: 1500 g/mp; Greutate: 1,8 Kg

Covor 80×100 cm Brand: Ruby SKU:  1852065

Preț 109,99 lei

Mărime: 80×100 cm (lungime 100 cm/lățime 80 cm); Material: 100% poliester, înălțime fire: 3 cm, densitate: 1500 g/mp; Greutate: 1,2 Kg

Cele două holuri ale apartamentului au dimensiuni destul de reduse, astfel încât două carpete ar fi suficiente, pentru mine fiind important să se vadă în proporții aproximativ egale și gresia, gusturile mele tinzând mai degrabă spre a arunca din loc în loc câte o carpetă pe holuri decât spre a îndesa pe la toate colțurile covoare grele care să ocupe absolut tot spațiul de pe jos, să le scot greu, să le curăț rar și greu și să nu aibă loc să le spăl rapid în caz de mici accidente casnice dacă vărsăm ceva pe ele. Prefer ceva de dimensiuni mai reduse, suple, simple, frumoase și elegante ca cele din fotografii.

Oricât l-am măsura și oricum l-am analiza apartamentul nostru are tot două camere cu destinația de sufragerie și dormitor, plus o cameră de zi amenajată în fosta bucătărie mutată într-unul dintre balcoane, o baie, holuri de dimensiuni reduse, două debarale utile și cele două balcoane. Dată fiind distribuția încăperilor nu avem pe care pereți să îi mai spargem ca să ne extindem pentru că tot atâta ar rezulta spațiul doar că nu ar fi constituit din două camere utile cu destinații diferite, ci dintr-o sală mare și rece cu aspect de garsonieră, apartamentul de fapt nu se va mări cu nici un centimetru, este ca o sentință dată din construcție.

Pentru că avem această problemă de spațiu redus probabil identică cu a tuturor persoanelor care locuiesc în blocurile vechi redecorăm cât de des putem și ne permite bugetul ca să ne transformăm ”casa” în ”acasă” și revenim mereu la Vivre care este principalul e-commerce din industria Home & Deco din România, fondat în 2012 de antreprenori români și cu vânzări în 9 țări din centrul și estul Europei.

Tu ai aceleași preocupări frecvente de a-ți redecora locuința? Care dintre covoarele existente acum în magazinul online le-ai selecta în propriul tău top 10 covoare pentru această toamnă de pe Vivre?

Sursa articolului: vivre.ro

Sursa fotografiilor: vivre.ro

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s