Descoperă lumea așa cum nu ai mai văzut-o prin ochelari

Ochii noștri sunt lumea noastră, dar când vederea slăbește ce ne rămâne de făcut? Statisticile arată că aproximativ 75% dintre adulții care poartă ochelari se bucură de vedere sănătoasă și corectă. Din fericire există soluții pentru a suplini deficiențele ochilor, iar purtarea ochelarilor de vedere este o soluție eficientă și accesibilă.

Descoperă lumea așa cum nu ai mai văzut-o prin ochelarii de la optiblu.ro care este specializat în domeniu și comercializează ochelari de vedere, ochelari de soare, lentile de contact și accesorii de la branduri celebre între care: Dolce&Gabbana, Christian Dior, Versace, Vogue, Tom Ford, Prada, Polaroid, Pierre Cardin, Gucci, Giorgio Armani, Calvin Klein, Bvlgari, Hugo Boss, Swarovski.

Nu porți ochelari de vedere dar bănuiești că ai avea nevoie? Acestea ar putea fi câteva simptome care să te convingă să mergi la un cabinet oftalmologic pentru o consultație:

 • vedere încețoșată;
 • vedere dublă;
 • neclaritate;
 • dificultăți de adaptare la privitul la distanță;
 • dureri de cap și/sau amețeli;
 • senzația de oboseală oculară – manifestată prin lăcrimare ori nevoia de a clipi des sau de a sta cu ochii închiși;
 • intoleranță la lumină;
 • „aure” sau „halouri” în jurul obiectelor în lumină puternică;
 • probleme de vedere în timpul nopții, adaptare dificilă și deficitară la lumină puțină;
 • efort pentru a focaliza obiecte;
 • dificultăți în a distinge obiectele aflate la distanță;
 • vedere slabă în lumină redusă;
 • mâncărime la nivelul ochilor.

La toate acestea, se pot adăuga alte simptome specifice, care deranjează și nu sunt normale (flashuri, puncte negre, senzație dureroasă la nivelul ochilor sau de uscăciune și altele). Niciunul dintre aceste semne nu trebuie ignorat, iar examenul oftalmologic complet poate stabili cauza și solutiile terapeutice, inclusiv tipul ochelarilor. 

Nu lăsa să te influențeze prețul și oportunitatea să îți cumperi ochelari ieftini gata făcuți din magazine nespecializate sau din piețe/târguri cu care ți se pare că vezi, ci respectă etapele: mergi la un cabinet oftalmologic, obține un diagnostic, dacă este cazul, împreună cu prescripția oftalmologului, alege magazinul în care ai încredere, unde alege ramele și comandă lentilele pe baza prescripției medicale și neapărat poartă-i dacă ți-au fost recomandați de către medicul oftalmolog, chiar dacă la început te obișnuiești mai greu cu ei și ți se pare că îți aduc un prejudiciu estetic.

În cazul ochelarilor de vedere consultul este esențial, deoarece doar în acest fel oftalmologul poate să determine tipul de lentile de care vei avea nevoie, în funcție de problema care îți afectează vederea. Iată câteva aspecte pe care trebuie să le evităm atunci când comandăm ochelari de vedere:

 • Lentile bazate pe o prescripție veche – consultul medical și prescripția medicului oftalmolog trebuie să fie cât mai apropiate de momentul în care comandăm ochelarii de vedere pentru că dacă lăsăm să treacă o perioadă mai mare de timp între cele două momente riscăm ca ochelarii obținuți să fie nepotriviți și să nu vedem bine cu ei, întrucât aspectele medicale se pot schimba și vederea se poate deteriora între timp;
 • Rame nepotrivite pentru forma feței – chiar dacă rolul ochelarilor este acela de a ne reda o vedere cât mai apropiată de cea pe care o aveau ochii sănătoși, nu trebuie neglijat aspectul estetic pentru că ochelarii ne pot schimba în bine sau în rău imaginea feței dacă nu îi alegem corespunzător;
 • Prea puțină atenție la calitate și material – nu trebuie să căutăm cele mai ieftine rame și cele mai ieftine lentile pentru că pe de o parte s-ar putea ca materialele de proastă calitate să rezulte un ansamblu care în loc să ne redea vederea să ne deterioreze vederea, iar pe de altă parte s-ar putea ca materialele folosite la realizarea ochelarilor noștri să nu fie rezistente la eventuale șocuri atunci când îi scăpăm din mână sau îi lovim din neatenție, motive pentru care ar trebui să comandăm ochelari numai de la persoane juridice specializate care au o afacere publică în acest domeniu. Printre materialele ce rezistă cel mai bine se numără policarbonatul.

Lentilele ochelarilor au scopul de a corecta, proteja și îmbunătăți vederea. Acestea sunt opțiunile de lentile:

 • Lentilele monofocale simple sunt cele folosite pentru a corecta vederea de aproape sau de la distanță, în funcție de tipul erorii de refracție a ochiului, cum ar fi miopia, hipermetropia și astigmatismul. Fiind cele mai comune și mai utilizate, aceste lentile sunt personalizate, pentru a se potrivi exact fiecărei persoane, uneori, având valori diferite pentru fiecare ochi (pentru că ochii nu sunt simetrici și nu evoluează la fel).
 • Lentilele bifocale și lentilele progresive sunt făcute pentru a corecta vederea persoanelor care suferă de presbiopie. Cele bifocale permit o vedere clară atât de aproape, cât și de la distanță, în timp ce lentilele progresive corectează vederea la toate distanțele.
 • Lentilele care oferă protecție pentru lucrul la computer protejează ochii de lumina albastră a ecranelor digitale și pot ajuta vederea atunci când se trece de la un dispozitiv la altul (de exemplu de la computer sau laptop la telefon sau invers).
 • Lentilele destinate corectării vederii au proprietăți suplimentare speciale, care susțin vederea, protejează și ajută ochii. Astfel, există lentile fotocromice, sensibile la lumină, care se adaptează la diferite grade de luminozitate și filtrează razele UV, și lentilele anti-orbire, care apără ochii de luminile puternice, mai ales noaptea, fiind excelente pentru persoanele care conduc sau pentru cele care petrec mult timp în aer liber. Lor li se adaugă lentilele de protecție împotriva luminii albastre, care vine de la soare, televizoare, ecrane de computer și telefoane mobile, și lentilele de protecție UV, care blochează razele ultraviolete.
 • O altă categorie de lentile sunt cele de protecție. Astfel, există lentile anti-zgârieturi, care ajută ochelarii să reziste mai mult și să mențină o vedere clară, lentile anti-pete, care împiedică petele și amprentele să rămână pe acestea, lentile antipraf și hidrofuge, care fac ca apa să alunece fără urme și lentile anticeață, care nu se aburesc.
 • Unele persoane au nevoie de lentile foarte groase, pentru a corecta viciile de refracție de care suferă. Acestea, deseori incomode și grele, pot fi înlocuite cu lentile speciale, subțiri și ușoare, oferind același rezultat, dar fiind confortabile și ușor de purtat.

Lentilele pot fi realizate din plastic, care este ușor și ieftin, dar nu-ți oferă o acuitate vizuală excelentă, sau din sticlă, policarbonat ori Trivex, care oferă o claritate excepțională și care au o rezistență foarte mare, fiind și foarte subțiri.

În magazinul online Optiblu datorită gamei extinse de modele, îți poți pune lentilele pe orice formă de rame dorești, poți alege dintre nenumărate modele de rame de ochelari de vedere clasificate în funcție de tip și formă:

 • Ochelari de vedere formă rotundă;
 • Ochelari de vedere Wayfarer;
 • Ochelari de vedere ochi de pisică.

Un criteriu de bază la alegerea ramelor este materialul din care sunt realizate. Ramele pot fi din plastic, metal, o combinație de metal (inclusiv metale prețioase) și plastic, silicon sau alte materiale (lemn, de exemplu), sau ochelari care nu au rame în jurul lentilei la care fixarea acestora pe urechi și nas se face cu capse și șuruburi, care sunt montate pe marginea exterioară a lentilelor.

În acest magazin online putem să ne procurăm după preferințe și nevoie: doar ramele pentru ochelarii de vedere fără lentile, sau ramele împreună cu lentilele, ochelari de soare siguri pentru ochi și accesorii pentru întreținerea și curățarea ochelarilor.

Sper că aceste informații te vor ajuta să descoperi lumea așa cum nu ai mai văzut-o prin ochelari, să alegi de la magazinul online Optiblu lentilele ideale și ramele de ochelari care să-ți pună în evidență chipul, ochii și personalitatea.

Sursa articolului: optiblu.ro

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s