Trebuie să citim aceste cărți de dezvoltare personală

Când ai citit ultima carte de dezvoltare personală? Este spre binele nostru să citim cât mai multe cărți de dezvoltare personală, adevărați consilieri în probleme de viață.

Dintre toate produsele de dezvoltare personală am ales să prezint în această postare doar câteva pentru exemplificare pentru că eu nu am studiat acest subiect în anii de școală și cred că multe persoane din generația mea se găsesc în aceeași situație, precum și pentru a veni în întâmpinarea nevoii de dezvoltare personală a celor care doresc să se informeze.

Consider că nimeni nu ne-a pregătit în felul în care o fac aceste cărți pentru modurile în care să relaționăm cu ceilalți și cu noi înșine, pentru modurile în care putem să ne gestionăm gândurile și emoțiile astfel încât să avem în permanență un echilibru interior și o stare generală de bine.

În cei șapte ani de acasă, în clasele primare și la orele de dirigenție am fost învățați regulile de conduită socială, cum să îi respectăm pe ceilalți fără să fim educați despre cum să procedăm când ceilalți nu ne respectă pe noi și devin abuzatori fizic și psihic, fără să ni se spună că avem dreptul să ne facem propriile reguli după care să ne conducem viețile cu condiția să nu încălcăm legea și drepturile celorlalți.

Educatorii noștri s-au străduit să ne imprime în comportamente să întoarcem și celălalt obraz când ceilalți ne atacă și ne determină să credem că nu suntem buni, că nu suntem demni de societatea lor, că suntem vinovați de abuzurile sau excesele lor comportamentale, că prin conduitele noastre i-am obligat să ne administreze violențe psihice și fizice, fără să ne spună care este prețul echilibrului interior pe care îl plătim dacă nu reacționăm și nu impunem limite în orice tip de relaționare.

Nu de puține ori ne-am găsit cel mai probabil dezarmați psihic, derutați și în imposibilitate de a soluționa divergențe, conflicte și situații negative de viață la locul de muncă, la școală, în familie, în societate, incapabili să gestionăm relațiile sociale cu oameni toxici, iar când poate că am căutat ajutor ni s-au indicat metode de consiliere și tratamente pentru că suntem inadaptați social în mediile abuzatoare care ne-au tulburat liniștea interioară.

Nu de puține ori ne-am găsit gândindu-ne din când în când ore în șir, zile în șir, ani de-a rândul la situații frumoase care ne-au făcut fericiți sau dimpotrivă la situații negative care ne-au rănit întrebându-ne cum ar fi fost viețile noastre dacă am fi procedat în alt mod. Nu de puține ori ne-am trezit gândindu-ne cu teamă sau frică la viitor ori cu speranțe nefondate lăsându-ne pradă visării pentru situații grave sau minunate care s-ar putea produce și pregătind scenarii potențiale ca să le facem față în cazul probabil în care se vor întâmpla.

Preocupându-ne în gândurile noastre de regrete pentru trecut și de temeri pentru viitor pierdem timpul prețios pe care l-am putea trăi în prezent, pentru că trecutul nu îl mai putem schimba, iar viitorul nu îl putem anticipa. Sigur că ne putem planifica o parte a viitorului cu condiția să nu cădem pradă deznădejdii dacă lucrurile se vor petrece altfel decât ne-am dorit, ci să ne adaptăm planul din mers la noile situații de viață sau să renunțăm la el atunci când nu mai e viabil, să fim flexibili în adoptarea altor planuri de viitor și în adaptarea acestora la noile circumstanțe neplanificate.

Nu voi putea descrie aici toate modurile în care ne completează educația și ne antrenează pentru viitor cărțile de dezvoltare personală mai mult decât au făcut-o autorii lor sau măcar la fel de bine și documentat cum au scris aceștia în cărțile pe care te invit să le descoperi și să le comanzi online din categoria dezvoltare personală unde poți să citești descrierile despre subiectele pe care le abordează și să le alegi pe cele de care consideri că ai nevoie.

În prezentarea fotografică de mai sus am ales o parte dintre cărțile de dezvoltare personală pe care le-am găsit în magazinul online Elefant unde se comercializează cărți la prețuri rezonabile, care periodic sunt la promoție online cu importante reduceri de prețuri. Pentru livrarea gratuită a produselor, adică evitarea plății taxei de transport, o comandă online poate fi completată ca valoare cu produse de pe site din următoarele categorii:

 • Carte;
 • Carte străină;
 • Jucării, Copii&Bebe;
 • Parfumuri;
 • Cosmetice;
 • Ceasuri;
 • Electrocasnice mici;
 • Home&Deco;
 • Fashion;
 • Nutriție;
 • Vin&Gourmet;
 • Outlet.

Cărțile de dezvoltare personală ne pot arăta calea spre a fi fericiți, calmi, liniștiți, împăcați cu noi înșine și cu ceilalți, mulțumiți cu viețile noastre, recunoscători pentru tot ceea ce avem și tot ceea ce am devenit, cu dorințe și speranțe de a ne îmbunătăți viețile și de a deveni mai buni, cu idei noi despre cum să ne gestionăm gândurile și emoțiile, privind cu încredere și speranță în viitor în timp ce ne trăim numai prezentul în deplin echilibru interior indiferent ce s-ar întâmpla.

Cel mai probabil nu vom reuși să fim fericiți orice s-ar întâmpla, însă stă în puterea noastră să ne obținem și să ne menținem o stare generală de bine schimbându-ne modul în care gândim, acționăm și reacționăm, schimbându-ne limbajul verbal, pozitiile corpului, mimica și gestica în diferite situații de viață care nu ar trebui să ne afecteze.

Propun ca pentru început să citim orice cărți de dezvoltare personală dorim, urmând ca pe parcurs să le alegem pe cele despre care considerăm că ne aduc un plus de valoare acolo unde apreciem că avem loc de mai bine.

Vizitează în magazinul online Elefant.ro Târgul cărților de dezvoltare personală ca să descoperi tot ceea ce ți-ai putea dori să citești și mult mai multe în plus, merită văzut. Pentru noi, pentru sufletele și mințile noastre, pentru a deveni cele mai bune versiuni ale noastre ar fi bine să citim aceste cărți de dezvoltare personală.

Sursa articolului: Elefant

Sursa fotografiilor: Elefant

Publicitate

2 comentarii

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s