Tratamente cosmetice, curățare și întreținere a pielii

Eu folosesc și recomand multe produse cosmetice pentru tratamente cosmetice, curățare și întreținere a pielii feței, însă în primul rând mă refer la cele cu produse cosmetice din gamele Gerovital și Aslavital produse de compania românească Farmec. De ce?

Pe de o parte pentru că trebuie să susținem producătorii români cumpărându-le produsele și în acest mod fiecare dintre noi să contribuim puțin la creșterea economiei naționale. Pe de altă parte pentru că au trecut testul timpului, sunt produsele cosmetice care și-au dovedit eficiența și eficacitatea și au fost premiate de multe. Nu în ultimul rând pentru că eu le cumpăr și le folosesc frecvent de mulți ani, cred cu adevărat în ele și iată de ce le recomand:

 1. De ce începând de azi trebuie să ne îngrijim pielea
 2. Rutina de tratamente cosmetice, curățare și întreținere a pielii
 3. Promoții online la Farmec

De ce începând de azi trebuie să ne îngrijim pielea

Pe care să le folosim? Pe toate în funcție de tipul de ten, vârstă, împrejurare, zonă a feței, etapă de curățare, tratament, hidratare. Înainte de a aplica orice produs pe ten trebuie să ne facem o curățare temeinică a pielii feței, gâtului și decolteului pentru că pe acestea va fi nevoie să le îngrijim dimineața și seara cu produse cosmetice, altele decât cele pe care le folosim zilnic pentru restul pielii corpului.

Deși tentația e mare dimineața pe jumătate adormite să dăm rapid cu apă pe față, să dăm și mai rapid cu o cremă oarecare, să adăugăm prea mult fond de ten cu aspect de mască, pudră, farduri de obraz și de ochi, ruj, tuș și rimel de-a valma peste tot cu aspect de arlechin la prima oră, să tragem hainele pe noi și poșeta pe umăr și să fugim la viața profesională sau la alte obligații, e complet greșit și se va vedea pe piele în timp lipsa îngrijirii complete și adecvate.

Începând de azi trebuie să ne propunem să nu procedăm sau să nu mai procedăm niciodată așa, ci vom pune ceasul să sune cu 10-15 minute mai devreme decât de obicei ca să acordăm pielii îngrijirea corespunzătoare, iar machiajului de dimineață să îi dăm șansa să își îndeplinească rolul de a ne înfrumuseța fără să se observe prea mult că există.

De ce începând de azi? Pentru că orice întârziere ar putea însemna riduri în plus, adâncirea ridurilor de expresie, o maturizare generală a pielii, o accentuare a problemelor tenului cu care ne-am putea confrunta fie ten gras, ten uscat, ridare vizibilă, pete pigmentare, acnee, cuperoză, după caz.

Vom îmbătrâni oricum cei mai norocoși dintre noi care vom avea vieți lungi, de aceea este important să avem grijă să îmbătrânim frumos. Pentru aceasta este necesar să ne îngrijim pielea care îmbatrânește cel mai repede și este vizibilă: față, gât, decolteu și mâini, fără a înțelege că restul pielii corpului nu trebuie îngrijită zilnic.

Rutina de tratamente cosmetice, curățare și întreținere a pielii

Cum procedăm? Propun ca în primul rând să curățăm perfect tenul cu un demachiant, sau cu apă micelară, sau cu gel de spălat pe față, putem să aplicăm și un produs exfoliant după care clătim, uscăm pielea și opțional aplicăm o fiolă cu colagen, sau cu acid hialuronic sau cu elastină și masăm ușor cu mișcări ascendente și circulare până la absorbția completă.

Dacă folosim un ser antirid sau antiage sau lifting îl aplicăm pe acela și masăm ușor până la absorbție, aplicăm crema de ochi pe care o tapotăm ușor în jurul ochilor până la absorbție, aplicăm crema cu factor de protecție fie că alegem să fie hidratantă, lifting, antirid sau antiage sau în caz de tratament atunci aplicăm crema împotriva acneei, sau împotriva cuperozei sau împotriva petelor pigmentare, după caz, care de asemenea trebuie masată ușor cu mișcări ascendente și circulare până la absorbția completă.

Indiferent ce aplicăm pe față nu trebuie să frecăm fața sau să tragem de piele în sus sau în jos ca să se absoarbă mai bine produsele pentru a preveni lăsarea pielii. Produsele de curățare se pot aplica cu o dischetă demachiantă, iar cele de întreținere a pielii se pot aplica cu degetele de la mâini, iar mișcările trebuie să fie ușoare, ascendente și circulare. Ceea ce aplicăm pe față trebuie să aplicăm în mod corespunzător și pe gât și decolteu.

Abia după aceste operații consider că se poate trece facultativ la machiaj cu aplicarea unui fond de ten bun de culoarea pielii în strat subțire care se întinde masând ușor cu un burete special și tapotând apoi pielea cu un șervețel pentru a șterge surplusul ca să nu avem aspect de mască facială ci de piele naturală. Tot în această etapă se poate folosi și un anticearcăn dacă e cazul.

După aceea se aplică în strat foarte subțire o pudră cu o pensulă, un fard discret de obraz și machiajul fin și discret al ochilor cu creion sau tuș, rimel și fard de ochi și machiajul buzelor cu creion contur și ruj. Dacă aplicăm toate aceste produse pe față și uităm să creăm un fond similar pe gât, decolteu și urechi, atunci vom avea pielea de culori diferite, iar machiajul nostru va fi nu doar incorect, ci probabil va fi chiar caraghios.

Consider că acestea sunt principalele etape în îngrijirea de dimineață a pielii feței, gâtului și decolteului; după ce nu mai dorim machiajul ne putem demachia cu produse de curățare, iar seara se face o nouă curățare cu aplicarea unei creme de noapte hidratantă, antiage, antirid, regenerantă sau pentru lifting în mod corespunzător pe față, gât și decolteu.

Produsele cosmetice Gerovital și Aslavital din această postare sunt românești, se fabrică de către compania Farmec unde vom găsi și creme care se aplică atât dimineața cât și seara dacă dorim să ne cumpărăm o singură cutie cu cremă de față. O dată sau de două ori pe săptămână putem să folosim un produs exfoliant și o mască potrivite tipului nostru de ten.

Cam aceasta ar trebui să fie rutina zilnică de îngrijire a pielii feței pentru noi femeile și nu trebuie să o percepem ca pe o corvoadă pentru că durează toată viața, ci trebuie să ne împrietenim cu ea și să ne facă plăcere pentru că ne îmbunătățește vizibil aspectul pielii și ne ajută să ne menținem frumusețea naturală pentru mai mult timp. O piele frumoasă și îngrijită va conduce la creșterea stimei de sine, ne va da o stare generală de bine, de siguranță și încredere în propria persoană și în faptul că ceilalți ne percep în mod pozitiv pentru că suntem o prezență agreabilă.

Promoții online la Farmec

Ar fi un bun câștigat dacă dobândim un obicei din a comanda produsele acestei mărci, iar fidelitatea de client va fi răsplătită cu transport gratuit la comenzi în valoare de peste 89 lei și promoții săptămânale, de black friday, de principalele sărbători religioase, de ziua femeii și în alte ocazii din timpul anului, ca aceste promoții care pot fi văzute în magazinul online farmec.ro:

 • TRANSPORT GRATUIT LA TOATE PRODUSELE
 • Săptămânal 9 produse la reducere
 • Miercuri ai din plin Farmec
 • 25% Reducere | Gerovital H3 Derma+
 • 25% Reducere | Gerovital H3 Evolution Perfect Look
 • 15% la 2 produse | Nufăr & Triumf
 • Livrare Gratuită | Dezinfectanți Nufăr
 • 30% Reducere | Dezinfectanți de Mâini
 • 15% Reducere | Abonare la Newsletter
 • Outlet

Este imposibil ca în aceste promoții periodice cu produse la preț redus să nu găsești câteva produse pentru tratamente cosmetice, curățare și întreținere a pielii care să îți placă pe site în magazinul online farmec.ro unde mai sunt și produse pentru îngrijirea și tratamentul părului, pentru îngrijirea corpului, produse de îngrijire pentru bărbați, produse pentru curățenia casei.

Păstrează ambalajele tuturor produselor Farmec utilizate din gamele #Farmec, #Gerovital, #Nufăr, #Triumf ș.a., curăță-le, clătește-le și prezintă-le în locațiile magazinelor Farmec și Gerovital pentru a încheia ciclul de viață al acestora și pentru a beneficia de avantajele campaniei „Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine” în cadrul căreia la fiecare patru ambalaje returnate primești un produs cadou din partea companiei Farmec, pe baza unui cartonaș unde se cumulează câte o ștampilă la fiecare ambalaj returnat.

Începând cu luna aprilie a anului 2021, clienții pot recicla ambalajele din hârtie, plastic, sticlă și aluminiu ale produselor din portofoliul Farmec la punctele de colectare dedicate din magazinele Farmec și Gerovital din toată țara: 8 magazine Farmec, localizate în Cluj-Napoca, Arad, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara, 22 magazine Gerovital care se găsesc în București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Ploiești, Suceava, Iași, Piatra Neamț, Galați, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș și Râmnicu Vâlcea.

Ar fi binevenit un comentariu cu una sau mai multe idei despre ceea ce ai dori să găsești pe site la următoarea vizită în domeniile de activitate ale site-ului și promit că următorul articol va avea ca obiect respectiva propunere de subiect.

Sursa articolului: farmec.ro

3 comentarii

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s