Ce cărți să mai citim în timpul liber?

Cuprins:

  1. De ce să citim în timpul liber
  2. 5 cărți de dezvoltare personală care merită să fie citite
    1. Stoicismul și arta de a trăi fericit
    2. Unfu*k yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața
    3. Gata cu tâmpeniile. Nu te mai sabota, ia-ți viața în mâini
    4. Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale
    5. Uneori câștigi alteori înveți
  3. Ce cărți să mai citim în timpul liber?
    1. Distruge-ți obiceiurile nocive
    2. Cum să învingi grijile și stresul
    3. 10 pași pentru o viață împlinită
  4. De unde să citim cărți de dezvoltare personală

Ce cărți să mai citim în timpul liber? În primul rând să citim cărțile care ne sunt necesare pentru exercitarea profesiei. Cei care suntem încă la studii să citim cărțile specifice și cursurile de specialitate, iar după aceea să citim în timpul liber cărți de dezvoltare personală. Apoi să citim cărțile care ne relaxează și care ne încântă și să nu uităm să le citim celor mici sau să îi îndemnăm să citească literatură specifică vârstei lor.

De ce să citim în timpul liber

Să citim în fiecare zi câte ceva, orice carte ne face plăcere, pentru că citind facem conexiuni neuronale pe care nu le putem face navigând pe rețelele de socializare sau uitându-ne la televizor. Ar trebui să alegem lectura ca abilitate de viață pentru a ne dezvolta noi abilități sau pentru delectare. De ce să pierdem timpul citind dacă nu mai suntem elevi sau studenți?

Pentru că această practică se pare că ne îndepărtează de momentul în care vârsta își va pune amprenta pe memorie și pe capacitatea de înțelegere. Nu în ultimul rând pentru că citind ne vom imagina peisaje, personaje, situații, obiecte, acțiuni și altele descrise în cărți, iar aceasta ne va juta să ne menținem creierul în bune condiții pentru cât mai mult timp. Tu ai cărți de citit în bibliotecă cu care să îți umpli timpul liber? Îți voi da în continuare câteva exemple dintre lecturile mele favorite.

Dincolo de faptul că ne oferă posibilitatea să ne bucurăm de avantajele cititului, cărțile de dezvoltare personală reprezintă fiecare o șansă pentru a ne îmbunătăți abilitățile, să învățăm altele noi, să facem gândurile să înceteze și să le înlocuim cu altele noi, optimiste, progresiste, de creștere personală, de depășire a limitelor impuse de societate sau autoimpuse.

Făcând o incursiune prin magazinele online care comercializează cărți am realizat că este imposibil să nu găsim ceva care să ne intereseze, să cumpărăm, să citim, să ne placă, să ne captiveze, să ne încânte, să ne modeleze, să ne formeze, să ne relaxeze, să ne stimuleze creativitatea, imaginația. Cele mai bune cărți pentru noi cel mai probabil nu vor coincide niciodată cu cele mai bune cărți care s-au scris.

5 cărți de dezvoltare personală care merită să fie citite

Stoicismul și arta de a trăi fericit

Dacă vrei să citești filosofie practică îți recomand cartea care mi-a plăcut cel mai mult dintre ultimele cărți citite ”Stoicismul și arta de a trăi fericit” scrisă de Donald Robertson de la Editura Litera. Am preferat audiobook-ul și bine am făcut pentru că o voi putea reasculta ori de câte ori doresc. Dacă apreciezi că filosofia este plicticoasă află că la sfârșitul acestei cărți eu am zis că habar nu aveam că filosofia este atât de frumoasă.

Stoicismul și arta de a fi fericit. Sursa fotografiei: Elefant

Am citit câteva cărți din multitudinea de cărți de dezvoltare personală, dar până în prezent nici una nu mi-a plăcut atât de mult ca aceasta. Ori este minunată, ori experiența s-a cumulat cu faptul că am ascultat-o în timp ce făceam și alte activități câștigând timp. Nu are un preț mare, deci poți să o cumperi, să o citești și să lași impresia ta într-un comentariu mai jos în această pagină.

Unfu*k yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața

Am găsit această carte și la magazinul online Elefant unde sper să mai găsesc și azi câteva cărți interesante ca să îți simplific căutarea. Încă de pe prima pagină mi-a atras atenția un titlu sugestiv: Unfu*k yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața de Gary John Bishop și nu m-am putut abține să nu mă gândesc că probabil a fost scrisă pentru oameni ca mine cu tendință de autosabotare, cufundați în zona de confort.

Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața. Sursa fotografiei: Elefant

”Trezește-te, ești o ființă miraculoasă! Ce te impiedică să trăiești cea mai bună dintre vieți? Majoritatea răspunsurilor la această întrebare s-ar referi la lucruri ca relațiile cu alți oameni, bani, slujbă sau circumstanțe nefavorabile. Niciuna dintre aceste explicații nu are vreo importanță. ”

Mi-am reamintit celebrul citat din Mahatma Gandhi: ”Când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniştit.”

S-ar putea să fie adevărat și să descoperim că tot ceea ce ni se întâmplă în viață depinde în principal de noi, că nu au influență asupra noastră decât oamenii, lucrurile și situațiile cărora noi le dăm voie să ne influențeze viețile pentru că le dăm prea multă importanță, în multe cazuri nemeritată.

Gata cu tâmpeniile. Nu te mai sabota, ia-ți viața în mâini

Autorul deja mi-a stârnit curiozitatea astfel încât, uitându-mă să descopăr ce alte cărți a mai scris Gary John Bishop, am descoperit un titlu și mai adecvat gândului meu Gata cu tâmpeniile. Nu te mai sabota, ia-ți viața în mâini.

Gata cu tâmpeniile. Nu te mai sabota, ia-ți viața în mâini. Sursa fotografiei: Elefant

”Lasă scuzele și recuperează-ți viața. Știi că n-ar trebui să faci anumite lucruri și totuși le faci. Știi că ar trebui să faci anumite lucruri și totuși nu le faci. Și simți că nu poți să ieși din acest ciclu nesfârșit.”

Citind descrierea am observat că Gary John Bishop, coach de dezvoltare personală cu zeci de ani de experiență, ”a descoperit că singura barieră care-ți stă în cale ești chiar tu”. Chiar așa, cine și ce ne împiedică să trăim cea mai bună viață dacă tot este singura despre care ne amintim că o avem?

Propun să cumpărăm și să citim aceste două cărți de dezvoltare personală: cartea Unfu*k yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața și cartea Gata cu tâmpeniile. Nu te mai sabota, ia-ți viața în mâini de Gary John Bishop, lecturi care, dacă nu ne vor schimba, cu siguranță ne vor îmbogăți cunoștințele și deprinderile, ne vor inspira și ne vor arăta noi direcții de dezvoltare.

Pentru că mi-au plăcut titlurile și faptul că sunt cărți de dezvoltare personală le-am cumpărat, le-am citit, mi-au plăcut și am scris despre ele într-un articol pe site-ul timpul-liber.com Recomandare de lectură: ”Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața!”, de Gary John Bishop. Le-am comandat online cu plata la curier când mi-a venit coletul, iar prețurile sunt destul de mici mai ales când sunt la promoție.

Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale

Fiind la secțiunea Self Help de la cărțile în limba română mi-a atras atenția și cartea Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale. Pune-le în practică pentru a-ți atinge potențialul maxim scrisă de John C. Maxwell pe care deja o am și pot să o recomand.

Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale. Sursa fotografiei: Elefant

Am comandat-o online și am cumpărat-o în urmă cu puțin timp într-un pachet promoțional de patru cărți ale aceluiași autor John C. Maxwell care are spre vânzare tot aici 101 cărți, dintre care aș mai prezenta una singură, iar restul propun să fie descoperite în magazinul online.

Uneori câștigi alteori înveți

Este vorba despre cartea Uneori câștigi alteori înveți scrisă în jurul convingerii că cele mai importante lecții de viață sunt deprinse din eșecuri.

Uneori câștigi, alteori înveți. Sursa fotografiei: Elefant

Fiecare dintre noi a avut nereușite, neșanse, nerealizări în cursul vieții, iar John Maxwell ne vorbește despre importanța acestora în dobândirea experienței noastre de viață. Îți sugerez să o citești când ai timp, de ce nu, chiar să te angajezi într-un plan de lectură de o carte pe săptămână în cursul unui an calendaristic.

Ce cărți să mai citim în timpul liber?

Distruge-ți obiceiurile nocive

La aceeași secțiune de Self help este prezent și autorul Joe Dispenza cu 15 produse între care mi-a atras atenția Distruge-ți obiceiurile nocive care cu siguranță este educativă, plină de informații și îndemnuri utile și foarte valoroasă așa cum ne-a obișnuit și aș vrea să o cumpăr la următoarea comandă online pentru că vreau să aflu dacă se referă la vicii obișnuite sau poate este mai profundă cu subiecte de dezvoltare personală.

Distruge-ți obiceiurile nocive. Sursa fotografiei: Elefant

Dacă o vei cumpăra și o vei citi înainte de a reuși să o citesc eu te rog să îmi lași un comentariu pentru că mi-a stârnit curiozitatea. La schimb îți recomand o carte bună, mică și foarte ieftină, dar foarte valoroasă despre care am scris pe acest blog Cum gândește omul, de James Allen.

Cum să învingi grijile și stresul

Mi-a plăcut de asemenea titlul Cum să învingi grijile și stresul, de Dale Carnegie, în care autorul ne sugerează cum să eliminăm îngrijorarea din viețile noastre, pentru că dacă ne facem griji pentru o situație viața profesională, viața personală și viața socială, adică tote aspectele vieții noastre au de suferit. Propun să o citim în perioada următoare.

Cum să învingi grijile și stresul. Sursa fotografiei: Elefant

10 pași pentru o viață împlinită

Într-un alt volum 10 pași pentru o viață împlinită autorul Dale Carnegie ne transmite că pentru o viață plină de satisfacție este suficient să facem următoarele:

  • Creează-ți o imagine de sine favorabilă
  • Stabileste-ți și atinge obiective realizabile
  • Poartă-te bine cu ceilalți
  • Fii un bun interlocutor
  • Vorbește în public cu încredere și convingere
  • Gestionează relații de calitate
  • Învinge-ți grijile și temerile
  • Devino un lider adevărat
  • Ajută-i pe ceilalți să reușească
  • Trăiește o viață armonioasă
10 pași pentru o viață împlinită. Sursa fotografiei: Elefant

Nu ar fi minunat dacă ar fi atât de simplu? Ca să aflăm cum, va trebui să cumpărăm și să citim această carte care ne va ajuta să avem o personalitate cuceritoare.

De unde să citim cărți de dezvoltare personală

Dacă nu te vezi citind cărțile prezentate în acest blog post, atunci mai găsești exemplificate pe acest blog și alte cărți de dezvoltare personală dintre care te-ai putea inspira pentru lecturi în timpul liber. Chiar dacă nu obișnuiești să abordezi acest stil de lectură, dă-le o șansă și, cine știe, poate că te vor impulsiona să gândești și să trăiești la un alt nivel, într-un alt ritm, cu un alt tonus.

Alege-ți orice carte de dezvoltare personală dorești și citește-o ca să îți faci o părere despre ce subiecte se tratează în astfel de cărți, iar dacă nu e ce îți doreai încearcă o alta și încă o alta, dar nu renunța până când nu le citești complet. Abia după ce ai citit un minim de trei astfel de cărți și tot simți că nu sunt genul tău, încearcă să te gândești ce avantaje ai pentru că totuși le-ai citit. Ai învățat ceva din ele și ce anume?

În afara faptului că fiecare astfel de volum încearcă să ne sugereze o intervenție pozitivă în stilul nostru de viață și la nivel mental, dacă nu e genul de lectură care să te atragă, tot vei rămâne cu multe cuvinte frumoase în vocabular și vei schimba ceva în modul tău de viață chiar dacă nu intenționai, iar memoria îți va fi antrenată fără să îți dai seama.

Prețurile cărților nu cred că pot fi o mare problemă pentru că sunt rezonabile pentru un buget obișnuit, deseori sunt la promoție online cu reduceri de prețuri și sunt foarte mici comparativ cu valoarea pe care ne-o transmit și cu volumul de cunoștințe pe care ni le transferă.

Uită-te pe noptieră, pe măsuța de cafea, pe biroul tău, în bibliotecă și apoi sugerează-ne ce cărți să mai citim în timpul liber dintre cele pe care le-ai citit și care ți-au plăcut.

Sursa articolului: Elefant.ro

Sursa fotografiilor: Elefant.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s